Το παρασκήνιο του χθεσινού αγώνα ΠΑΟΚ - Λαύριο και όχι μόνο...

Από basketplus.gr: Παρά μια βολή... 100άρα, αλλά το κακό είναι μικρό. Ο ΠΑΟΚ έκανε την δουλειά του, πρόσθεσε άλλη μια νίκη (14η) στο σακούλι και ελπίζει βάσιμα στην 4άδα.
Πηγή: basketplus.gr
Το παρασκήνιο του χθεσινού αγώνα ΠΑΟΚ - Λαύριο και όχι μόνο...

- Για να γίνει αυτό πρέπει να κερδίσει στη Θεσσαλονίκη Πανιώνιο, Κολοσσό και στην Αθήνα το Περιστέρι. Ουσιαστικά έτσι θα τελειώσει στην 3η θέση, καθώς ο Προμηθέας έχει εκτός έδρας Άρη, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, οπότε και το 3-2 να κάνει (σίγουρα το 2/2 στην Πάτρα) μένει πίσω λόγω αρνητικού γκολ άβερεϊτζ.

- Αν ο ΠΑΟΚ ηττηθεί στο Περιστέρι, ο Προμηθέας πρέπει να χάσει στο Παλέ και με βάση την εκεί επίδοση του Άρη, αυτό δεν φαίνεται και πολύ εφικτό.

- Όσο για αυτά που μπορεί να κρατήσει κάποιος από αυτό το +11 με το Λαύριο; Την καλή εμφάνιση του Κόνιαρη, ο οποίος ουσιαστικά ανέδειξε και τον Τζέφερσον, τον Ζάρα που στα δύσκολα της 4ης περιόδου πέτυχε 9 πόντους, την αδυναμία στους τρεις ψηλούς του Σερέλη (Ουίτι, Μιλόσεβιτς, Χαραλαμπόπουλος) που πέτυχαν μαζί 53 πόντους (19/28 σουτ, 16ρ), την καλή άμυνα σε Νίξον, Λαμπ που σκόραραν όταν το ματς έγινε ροντέο στην 4η περίοδο με τον ΠΑΟΚ εξόχως εκνευρισμένο από τους γκρι.

- Α... Και το ότι ο «Δικέφαλος» κράτησε σχετικά εύκολα τη νίκη χωρίς Χάτσερ, Γκος που λόγω ηλικίας και σωματικών προσόντων δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε αυτό το... αντι-μπάσκετ.

- Αντι-μπάσκετ, τέλος, που επέβαλλαν οι διαιτητές και ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να ακολουθήσει. Το ότι ο ΕΣΑΚΕ κάνει λόγο για αλλαγές δομών στην διαιτησία είναι θετικό. Το οτι απαιτείται η συμβολή της αρτηριοσκληρωτικής Πολιτείας (μέσω ΕΟΚ) είναι ανησυχητικό.

- Είναι να απορεί κάποιος. Ο Σχινάς, τόσο έμπειρος, άνοιξε διάλογο με παιδιά των ΒΕΜ που τον ξεφώνιζαν (δεν τον έβριζαν) και βλέποντας το παρκέ και το ματς συνέχισε να χειρονομεί (με κινήσεις της παλάμης που υποδηλώνουν οτι κάποιος μιλά πολύ και συνεχώς). Αυτά έβλεπαν στην κερκίδα και άρχισε το ομαδικό ξεφωνητό. Ματς στο +20 με τον ΠΑΟΚ άνετο και ωραίο φρόντισαν οι γκρι να το κάνουν κ.... Ο λόγος;

- Μα και στο πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να σκοράρουν σχεδόν 100 πόντους, ο Σχινάς και οι εκκολαπτόμενοι Θεονάς, Καλογερόπουλος σταμάτησαν το ματς-μόνο για βολές-22 φορές. Και μερικές φορές για εκατέρωθεν φάουλ που δεν έγιναν ποτέ. Η λογική... "Δεν θα γίνουν οι παίκτες ήρωες του ματς, εμείς θα γίνουμε".

- Αυτό το χθεσινό, το άλλο στο Παλέ με ένα σπορ που έμοιαζε με μπάσκετ στο 2ο ημίχρονο, αλλά ουσιαστικά εξυμνούσε τα κλωτσομπούνια (μπράβο μίστερ Καρακατσούνης), ε... basta siniori. Του χρόνου να δώσει συμβόλαιο ο ΠΑΟΚ στον Hulk μπας και ακολουθήσει το ρεύμα.

- Και τέλος η εντός οργανισμού κατάσταση... Ο Παπαθεοδώρου φάνηκε οτι είχε συσσωρευμένο εκνευρισμό από αυτά που γενικά έχει ζήσει φέτος στην ομάδα. Συνήθισε το σύστημα την τακτική... κάτω από το χαλάκι. Ο κόουτς Ηλίας δεν έχει σκοπό να μείνει 10 χρόνια, περιμένει να περάσει το δίμηνο να πάει σπίτι του και φυσικά δεν έχει ενδοιασμούς να ξεσπά. Για μια ακόμα φορά έριξε το μπαλάκι στην διοίκηση. Πότε με τα χρήματα, πότε με την αντικατάσταση του Τζαμάλ, τώρα με τους διαιτητές...

- Στο +20 στο πρώτο ημίχρονο άρχισε να βγάζει αφρούς ο Παπαθεοδώρου, όταν σε καθαρά βήματα του Μιλόσεβιτς, ο ανύπαρκτος Καλογερόπουλος έδωσε γκολ φάουλ. Μόνο που δεν τον έπιασε από το λαιμό ο κόουτς του ΠΑΟΚ... Άλλοι ήταν έτοιμοι να εισβάλλουν στο παρκέ, αλλά ήταν φανερό οτι η έκρηξη είχε άλλο πιο πλατύ υπόβαθρο. Ζητούμενο είναι εντός παρκέ ο προπονητής όσο και πιεσμένος και αδικημένος να νιώθει (που ένιωθε...), να προστατεύει την ομάδα του, υπάρχουν άλλωστε αρκετά ματς ακόμα και καθαρός στόχος. Στο φινάλε... κάποιοι τέτοια περιμένουν στην γωνία. Ε, και από την διοίκηση ας κάνουν κάτι για αυτό.

- Τα όσα είπε στην συνέντευξη τύπου-υπερβολική η αντίδραση, δεν φταίνε τα ΜΜΕ για την κατάσταση, έστω και αν και εκείνη την ώρα φαινόταν πολύ θολωμένος-περισσότερο την διοίκηση θα απασχολήσουν και λιγότερο την ΚΕΔ ή την φιλική-σιγά, θα βγάλουν κορέους-ΕΟΚ, θεσμοί που άλλα έχουν στο μυαλό τους και όχι τον ΠΑΟΚ που διαμαρτύρεται εντός των τοιχών.

- Ξανά... Πότε θα ανακοινώσει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ την καλοκαιρινή επέκταση συμβολαίου του Κόνιαρη; Όταν πουληθεί σε λίγους μήνες;

- Ξανά... Ακόμα αναμένεται η θέση της ΚΑΕ αναφορικά με τα αποτελέσματα του ταξιδιού στην Αυστραλία, μια τοποθέτηση του Πρέλεβιτς. Είπαμε... Μελβούρνη, όχι Ποτίδαια... Μήπως και τα αποτελέσματα προκύψουν από καμιά ανάρτηση των μελών του Melbourne Club στο λογαριασμό τους στο facebook;

Διαβάστε ακόμη...