Αποκαλύψεις λεπτομερειών για την έδρα του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο

Από sfina.gr: «Υπολογίζω, ότι, αν όχι αυτή την εβδομάδα που είναι λίγο πιεσμένη, λογικά την επόμενη θα έχουμε κάποια νέα συνάντηση με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Είναι γνωστό, ότι δώσαμε παραχωρητήριο καλού, κακού, για να μπορεί να δηλωθεί στον φάκελο που ετοιμάζει ο ΠΑΟΚ και για την ΟΥΕΦΑ και για το ελληνικό πρωτάθλημα ως έδρα το Καυταντζόγλειο.
Πηγή: sfina.gr
Αποκαλύψεις λεπτομερειών για την έδρα του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο

Εφόσον προχωρήσει η αδειοδότηση του νέου γηπέδου θα γίνει και μία συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, που θα αναφέρει λεπτομερώς όλους τους όρους μίσθωσης» τόνισε ο πρόεδρος του Καυταντζογλείου, Απόστολος Μητιντζής στην «LIVE SPORT», για την κυοφορούμενη συμφωνία προσωρινής μεταφοράς της έδρας του ΠΑΟΚ. Ο πρόεδρος του Σταδίου διευκρίνισε πολλά από τα εκκρεμή θέματα των όρων της επικείμενης μίσθωσης...

-Ο έλεγχος της ΟΥΕΦΑ, εφόσον επιλεγεί το Στάδιο ως έδρα του ΠΑΟΚ για την νέα χρονιά, δεν δημιουργεί μία πίεση χρόνου για την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων;

«Τα απαραίτητα έργα για την ΟΥΕΦΑ μπορούν να τελειώσουν γρήγορα. Έτσι κι αλλιώς χρήματα υπάρχουν. Δεν έχει ο ΠΑΟΚ τις αγκυλώσεις του δημοσίου για την εκταμίευση οποιοδήποτε ποσού. Όταν κάνουμε μία συνολική συμφωνία σε ποσά, εργασίες και κόστος εργασιών, θα δοθεί και μία έγκριση από την Γ.Γ.Α. και για τις παρεμβάσεις και για το ποσό, γιατί υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο που διέπει τις συμφωνίες, το οποίο κατ' εξαίρεση μπορεί να αλλάξει. Αλλά αυτό είναι και υπόθεση του Υπουργείου (σ.σ. Αθλητισμού). Πριν πέσουν οι τελικές υπογραφές μίας συμφωνίας πρέπει να πάρουμε και την έγκριση του Υπουργείου».

-Τι εννοείτε κατ' εξαίρεση;

«Υπάρχει ο νόμος που ορίζει τις αμοιβές για την χρήση των δημόσιων Σταδίων, όταν τα χρησιμοποιούν επαγγελματικές ομάδες. Ορίζει 15% επί των εισιτηρίων, επί των διαφημιστικών καταχωρήσεων και βγαίνει ένα τεράστιο νούμερο, αλλά θα πάμε σε μία ειδική διευθέτηση ώστε να μην είναι απαγορευτικό και για τον ΠΑΟΚ το τίμημα».

-Στα έργα θα υπάρχει φυσικά κρατικός έλεγχος. Θα διευκολυνθεί χρονικά η διαδικασία με κάποιο τρόπο;

«Οπωσδήποτε. Κι εμείς και από το Υπουργείο θα... τρέξουμε τις διαδικασίες, όταν γίνει κάτι που σε γενικές γραμμές τουλάχιστον δεν αλλάζει τον χαρακτήρα του Σταδίου».

-Τα έργα θα τα εκτελέσει ο ΠΑΟΚ με την επιτήρηση των αρχών;

«Ακριβώς. Με την έγκριση και επιτήρηση των αρχών. Πρόθεση όλων είναι μέσα σε λογικά πλαίσια οι παρεμβάσεις να γίνουν άμεσα και γρήγορα».

-Η Γ.Γ.Α. θα εγκρίνει και θα υπογράψει την συμφωνία με τον ΠΑΟΚ;

«Το Στάδιο είναι εποπτευόμενος φορέας της Γ.Γ.Α., αλλά την συμφωνία θα την υπογράψει η διοίκηση του Σταδίου. Απλώς για να μην κατηγορηθεί η διοίκηση του Σταδίου για διαφυγόντα έσοδα θα πρέπει να πάρουμε και μία τυπική έγκριση από την Γ.Γ.Α.».

-Το τίμημα σε τι ύψος θα κυμαίνεται για την τριετή χρήση;

«Κάπου μεταξύ δύο και τριών εκατ. ευρώ, αλλά με ανταποδοτικότητα. Κάποια κομμάτια που αναβαθμίζουν το Στάδιο θα αναλάβει το κόστος τους το Στάδιο, απλά οι εργασίες θα γίνουν μέσω του ΠΑΟΚ. Ένα τμήμα το συνολικού τιμήματος, δηλαδή, θα επιστραφεί ουσιαστικά στον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...