Μπορεί την υπέρβαση και στο πρωτάθλημα;

Από paok24.com: Ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η φετινή Basket League, φέρνει από το... παράθυρο ελπίδες ακόμα και για τελικούς. Τι κυνηγάει ο ΠΑΟΚ ως το τέλος της κανονικής περιόδου και στα πλέι οφ;
Πηγή: paok24.com
Μπορεί την υπέρβαση και στο πρωτάθλημα;

Μία εβδομάδα πριν και μετά τη 19η αγωνιστική, η τετράδα άρχισε να απομακρύνεται από τον ΠΑΟΚ. Λίγες ημέρες μετά και με τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, είναι στην τέταρτη θέση, σε τριπλή ισοβαθμία με Προμηθέα Πάτρας και Περιστέρι.

Το πρόγραμμα που έχει μπροστά της, ως το τέλος της κανονικής περιόδου, έχει Λαύριο, Κολοσσό Ρόδου και Πανιώνιο εντός και Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Περιστέρι εκτός. Αν έρθουν τέσσερις νίκες, σε αυτά τα έξι παιχνίδια, η λογική λέει ότι τερματίζει τρίτος στην κανονική περίοδο. Με τρεις νίκες, περιμένει και συνδυασμό αποτελεσμάτων, περιμένει και διαφορά με το Περιστέρι...

Το πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα για όλους τους διεκδικητές της τετράδας, το έχετε δει από νωρίς μέσα από το PAOK24, το θέμα είναι και το τι συμβαίνει με την τιμωρία του Ολυμπιακού.

Σήμερα που μιλάμε, από τους «ερυθρόλευκους», έχουν αφαιρεθεί 12 βαθμοί. 6 από την αποχώρησή τους από τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και άλλοι 6 για το γεγονός ότι δεν κατέβηκαν στο ντέρμπι πρωταθλήματος. Για το πρώτο -6, ο Ολυμπιακός έχει κάνει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ προσδοκώντας το -6, να μετατραπεί σε -1.

Με 25 βαθμούς τώρα, είναι στην 11η θέση, αν πάει στους 30, ανεβαίνει στην έβδομη θέση, με τα τωρινά δεδομένα της βαθμολογίας. Το πότε θα βγει η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, βέβαια, είναι άγνωστο, οπότε άγνωστο παραμένει προς το παρόν και το πως θα διαμορφωθεί η βαθμολογία, στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να τερματίσει στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου, θα μπει στα πλέι οφ, παίζοντας με πλεονέκτημα έδρας στις δύο νίκες, την παρουσία του στα ημιτελικά, κόντρα στον έκτο. Αν αυτός είναι ο Ολυμπιακός, τα ημιτελικά, δείχνουν πολύ δύσκολα. Αν είναι κάποιος άλλος, προφανώς και έχει περισσότερες πιθανότητες.

Ο τρίτος της κανονικής περιόδου, εφόσον περάσει από την πρώτη φάση των πλέι οφ, αντιμετωπίζει το νικητή του ζευγαριού, της ομάδας που τερμάτισε δεύτερη στην κανονική περίοδο (όλα δείχνουν ΑΕΚ) και της ομάδας που τερμάτισε έβδομη. Μπορεί να είναι ο Ολυμπιακός έβδομος; Προς το παρόν ναι. Αν όχι, η ΑΕΚ έχει μεγάλο προβάδισμα για να βρεθεί στα ημιτελικά.

Οπότε, το ενδεχόμενο ημιτελικών ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, με πλεονέκτημα έδρας στην «Ένωση», υπάρχει. Αν έχει και περισσότερες πιθανότητες, θα φανεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εκτός φυσικά, από τα αποτελέσματα όλων στα πλέι οφ.

Μετά τον τελικό του Κυπέλλου, μετά την ευρωπαϊκή πορεία και τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ στη φάση των 16 του BCL, που άφησε μια «πικρή» γεύση, το υπόλοιπο της σεζόν στη Basket League, μπορεί υπό προϋποθέσεις να έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Μετά τις τιμωρίες του Ολυμπιακού, η κατάσταση είναι πολύ ρευστή και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά.

Ο ΠΑΟΚ αργά ή γρήγορα, θα έχει στο ρόστερ του και τον αντικαταστάτη του Τζόουνς, η ομάδα αυτή έχει δείξει ότι «θρέφεται» από τους μεγάλους στόχους και δεν αποκλείεται, ακόμα και στο πρωτάθλημα, να κυνηγήσει έναν τέτοιο, έστω και από το «παράθυρο».

Διαβάστε ακόμη...