Ο Μαργαρίτης 4ος σε αγώνες με τον ΠΑΟΚ

Από esake.gr: Ήταν στατιστικά -κι όχι μόνο- ο κορυφαίος της νίκης του ΠΑΟΚ επί του Άρη στο "Nick Galis Hall" όμως πέραν των οχτώ πόντων, των επτά ριμπάουντ και των τεσσάρων ασίστ του, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης πέτυχε κάτι εξίσου σημαντικό.
Πηγή: esake.gr
Ο Μαργαρίτης 4ος σε αγώνες με τον ΠΑΟΚ

Έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία του Δικεφάλου στην Betshop Basket League σε συμμετοχές.

Ο διεθνής φόργουορντ-σέντερ έπαιξε χθες 188η φορά με τον ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα κι έτσι ξεπέρασε τον Κώστα Βασιλειάδη που φορώντας τα ασπρόμαυρα από το 2000 ως το 2006, στη σεζόν 2008-09 και στη σεζόν 2015-16, είχε κάνει 187 συμμετοχές στην κατηγορία. Ο Μαργαρίτης μάλιστα πολύ σύντομα, θα γίνει και ο 3ος της σχετικής λίστας αφού μπροστά του με δύο μόλις περισσότερα παιχνίδια, βρίσκεται ο Γιάννης Γιαννούλης.

*Με τους οχτώ πόντους του στο χθεσινό ντέρμπι, ο Φιλ Γκος έφτασε τους 600 στην Betshop Basket League ενώ έχοντας 3/4 βολές, έφτασε τις 100 εύστοχες μετρώντας 100/126 (79,36%). Αυτά στο 46ο παιχνίδι του στην κατηγορία που του επέτρεψε να ξεπεράσει τον Κένι Γκρέγκορι -τον οποίο έφτασε στα 45 ο Μιλένκο Τέπιτς- και να φτάσει στη 10η θέση των ξένων του ΠΑΟΚ, τον Μαμαντού Ντιαρά.

*Ο Τέπιτς πέραν του ότι έφτασε τον Γκρέγκορι στη 12η θέση της λίστας των ξένων του ΠΑΟΚ, μπήκε και στην πρώτη 50άδα των ξένων της Betshop Basket League. Το χθεσινό ήταν το 113ο παιχνίδι του και με αυτό προσπέρασε τους Νταμίρ Μουλαομέροβιτς (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ΠΑΟΚ, Πανελλήνιος, Ολυμπιακός) και Λάρι Στιούαρτ (Περιστέρι Βίκος Cola, Μαρούσι, Ολύμπια Λάρισας).

*Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον "αιώνιο" αντίπαλο του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε ματς κανονικής περιόδου στο "Nick Galis Hall" χωρίς μάλιστα να ξεπεράσει τους 66 πόντους σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης δεν έφτασαν τους 70 πόντους σε κανένα από τα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου των πλέι οφ του 2017, στο οποίο νίκησε ο Άρης.

Παράλληλα το χθεσινό ήταν το 8ο από τα τελευταία εννιά παιχνίδια στο "Παλέ", που κρίθηκε με διαφορά μέχρι πέντε πόντων.

*Ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη παρότι ισοφάρισε τη χειρότερη επίδοση σκοραρίσματος μιας περιόδου του φετινού Πρωταθλήματος. Είχε έξι στην τρίτη περίοδο, όσους σημείωσαν ο Πανιώνιος στην τέταρτη περίοδο του παιχνιδιού με τον Άρη στη 16η αγωνιστική και το Ρέθυμνο Cretan Kings στην τέταρτη επίσης περίοδου, του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο της 19ης αγωνιστικής.

*Η ομάδα της Θεσσαλονίκης που είναι αυτή με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στο φετινό Πρωτάθλημα (9,7 εύστοχα ανά αγώνα) έμεινε χθες στα έξι, ισοφαρίζοντας τη χειρότερη φετινή επίδοση της αφού τόσα είχε και στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα.

Διαβάστε ακόμη...