«Έγιναν εγκλήματα κατά του ΠΑΟΚ πέρυσι»

Από arenafm.gr:Ο δικηγόρος Λάκης Σημαιοφορίδης, εκ των νομικών του ΠΑΟΚ στην υπόθεση της περυσινής αναμέτρησης (η οποία διακόπηκε) κόντρα στην ΑΕΚ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Full επίθεση» του ARENA FM 89.4 και θυμήθηκε τα γεγονότα που έγιναν πέρυσι, σαν σήμερα.
Πηγή: arenafm.gr
«Έγιναν εγκλήματα κατά του ΠΑΟΚ πέρυσι»

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν οι πιο πιεστικές ημέρες που έχω ζήσει στα 30+ χρόνια της δικηγορίας μου. Μέρες με πολύ άγχος και αγωνία, αλλά φυσικά και προσπάθεια. Είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι στην επαγγελματική μου διαδρομή. Ήταν συνεχόμενες υποθέσεις και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, είχαν την ανάλογη πίεση. Το ελληνικό ποδόσφαιρο παρουσιάζει την εικόνα ενός ευάλωτου ποδοσφαίρου. Μερικές αποφάσεις σε τέτοιες υποθέσεις, όπως η υπόθεση του ΠΑΟΚ όμως, δεν είναι δίκαιες.

Η υπόθεση με την ΑΕΚ με έχει πληγώσει. Η απόφαση που βγήκε τελεσίδικα ήταν άδικη, γιατί από καθαρά νομική υπόθεση, μεταφερθήκαμε στο επικοινωνιακό και σε ένα πεδίο απειλητικής στάσης απέναντι στο ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκείνες τις μέρες, με αυτή τη φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη, απειλήθηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο με Grexit. Συνεχίζω να επαναλαμβάνω πως το περυσινό ματς έπρεπε να συνεχιστεί με 1-0.

Καλλιεργήθηκε μια ατμόσφαιρα έντεχνα όμως, και απειλήθηκε το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε ένα πεδίο καθαρά νομικό, είναι απαράδεκτο. Έπρεπε να δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, είτε με την ΑΕΚ να χάνει το παιχνίδι επειδή δεν συνέχισε το ματς, είτε με το ματς να συνεχίζεται από το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Γίνανε διαιτητικά εγκλήματα, από τον τρόπο που αντέδρασε ο διαιτητής στο γκολ, από τον τρόπο που ανακοίνωσε το σκορ εκείνη τη στιγμή, από τον τρόπο που διατύπωσε το φύλλο αγώνα. Ήταν ένα κουρελόχαρτο. Μετά την τοποθέτησή του ότι σταματά την διαιτησία, όχι απλά δεν σταμάτησε, αλλά συνεχίζει να είναι διαιτητής ο κ. Κομίνης.

Ο συγκεκριμένος αγώνας με την ΑΕΚ, δεν κρίθηκε με τις αρχές του δικαίου, κρίθηκε με τις αρχές της επικοινωνίας, με του επικοινωνιακού bullying που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ. Η φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

Ήταν μια απλή κοινή λογική που την εξέφρασα: Στις 21:00 συνέβη ένα γεγονός, με μια φωτογραφία που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ και οι παίκτες της ΑΕΚ τρομοκρατήθηκαν. Μετά από μισή ώρα όμως, ο Σαββίδης έχει αποχωρήσει. Ποιο είναι το υποκείμενο του φόβου που δεν τους αφήνει να μπουν στον αγωνιστικό χώρο ; Οι συνθήκες που επικρατούσαν μετά από ώρα, ήταν ομαλές. Αν το συγκεκριμένο γεγονός ήταν η αιτία του φόβου, τότε έπρεπε να αποχωρήσουν οι παίκτες κατευθείαν. Έπρεπε να πούνε πως δεν τους ενδιαφέρει το σκορ και να φύγουν. Η αποχώρηση έγινε υπό προϋποθέσεις όμως».

Διαβάστε ακόμη...