Οι διπλοί «πράκτορες» για ΠΑΟΚ - Ατρόμητο

Από sdna.gr: Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη σέντρα της αναμέτρησης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο και το SDNA καταγράφει τη... μικρή λίστα των προπονητών που έχουν καθίσει στον πάγκο και των δύο ομάδων.
Πηγή: sdna.gr
Οι διπλοί «πράκτορες» για ΠΑΟΚ - Ατρόμητο

ΠΑΟΚ και Ατρόμητος θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή.

Μπορεί Λουτσέσκου και Κάναντι να τραβούν πάνω τους τα βλέμματα, ωστόσο στο παρελθόν, υπάρχουν προπονητές οι οποίοι έχουν καθίσει στον πάγκο και των δύο ομάδων.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία 14 χρόνια, τρεις τεχνικοί έχουν ακολουθήσει το δρομολόγιο Περιστέρι – Τούμπα και αντίστροφα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως σε δύο περιπτώσεις, έγινε απευθείας από τον Ατρόμητο στον ΠΑΟΚ.

Ας τους δούμε με τη σειρά...

Γιώργος Παράσχος

Ο Γιώργος Παράσχος έχει περάσει από τον πάγκο αρκετών ομάδων στην Ελλάδα, ωστόσο αυτός του Ατρομήτου, βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της καριέρας του, αναφορικά με τη διάρκεια παρουσίας του σε αυτόν.

Συγκεκριμένα, έκατσε στον πάγκο του Ατρομήτου για ενάμιση χρόνο, καταγράφοντας 50 ματς και έχοντας 16 νίκες, 13 ισοπαλίες και 21 ήττες.

Στη θητεία του εκεί, μπορεί να προστεθεί και αυτή της Χαλκηδόνας, όπου βρισκόταν από το 2002, μέχρι να συγχωνευτεί με τον Ατρόμητο.

Τον Ιανουάριο του 2007 αποτέλεσε παρελθόν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, με το πέρασμά του να είναι σύντομο.

Στον Δικέφαλο, βρέθηκε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, καταφέρνοντας να κοουτσάρει σε 14 ματς, στα οποία είχε έξι νίκες και ισάριθμες ήττες, ενώ δύο ματς έληξαν ισόπαλα.

Ντούσαν Μπάγεβιτς

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, έκατσε στον πάγκο του ΠΑΟΚ πριν από 19 χρόνια, έχοντας μία επιτυχημένη θητεία στους "ασπρόμαυρους". Και αυτό γιατί παρά τα προβλήματα που υπήρχαν στην ομάδα, κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο μετά από 27 χρόνια, επικρατώντας του ισχυρού Ολυμπιακού με 4-2 στον τελικό. Συνολικά με τον ΠΑΟΚ σε 117 επίσημους αγώνες (77 για το πρωτάθλημα Ελλάδας, 28 για το κύπελλο Ελλάδας και 12 για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ), σημείωσε 63 νίκες, 28 ισοπαλίες και 26 ήττες (ποσοστό νικών: 53,8%).

Το καλοκαίρι του 2012, ανέβαλε την τεχνική ηγεσία του Ατρομήτου, που ήταν και η τελευταία ομάδα της προπονητικής του καριέρας. Μπορεί να υπέγραψε συμβόλαιο δύο χρόνων, ωστόσο αποχώρησε οικειοθελώς τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό Βόλου στο Κύπελλο.

Στην ομάδα του Περιστερίου, κατάφερε να καταγράψει 19 ματς, μετρώντας έξι νίκες, δέκα ισοπαλίες και 3 ήττες.

Γιώργος Δώνης

Ο τελευταίος της... σύντομης λίστας των προπονητών, που έκατσε στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ο Γιώργος Δώνης, ανέλαβε τον Ατρόμητο τον Απρίλιο του 2009, με τον οποίο έφτασε σε έναν ακόμη τελικό κυπέλλου Ελλάδας την περίοδο 2010-11, όπου και ηττήθηκε από την πρώην ομάδα του, την ΑΕΚ με σκορ 3-0.

Στους "κυανόλευκους" έκατσε για τρία χρόνια και είχε 111 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του, με 41 νίκες, 37 ισοπαλίες και 33 ήττες.

Από εκεί, ακολούθησε και αυτός το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, καθώς το καλοκαίρι του 2012 έγινε κάτοικος Τούμπας.

Οι δύο πλευρές... έσμιξαν σε μία μεταβατική για τον Δικέφαλο περίοδο, καθώς εκείνη την χρονιά ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης.

Μπορεί στο πρωτάθλημα να μην τα πήγαινε άσχημα, ωστόσο πλήρωσε το... μάρμαρο του αποκλεισμού από τον Αστέρα Τρίπολης στον ημιτελικό του Κυπέλλου, εκεί όπου οι "ασπρόμαυροι" έχασαν την ευκαιρία να πάνε σε έναν τελικό μετά από δέκα περίπου χρόνια. Μάλιστα, στον Δικέφαλο δεν μπόρεσαν να ξεχάσουν εύκολα τον αποκλεισμό από την Ευρώπη στα προκριματικά, από τη Ραπίντ Βιέννης. Όμως, προπομπός για το κακό κλίμα ανάμεσα σε αυτόν και τον κόσμο της ομάδας, ήταν η αντιμετώπισή του στο "σύμβολο" τους, Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός τότε, αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ με προορισμό την Ξάνθη, εκεί όπου "κρέμασε" τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Διαβάστε ακόμη...