«Το 100% σε κάθε παιχνίδι»

Από inpaok.com: Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Δικεφάλου, Βασίλης Μασλαρινός μίλησε στο πλαίσιο της media day του ΑΣ ΠΑΟΚ, για τη νίκη κόντρα στον Ηρακλή, για το παιχνίδι με την Δάφνη και πόσο σημαντικό είναι να παρθεί η νίκη, για τις παίκτριες των ακαδημιών, αλλά και για το τμήμα νεάνιδων, όπου είναι και προπονητής και εκεί (ο μοναδικός στην Α1).
Πηγή: inpaok.com
«Το 100% σε κάθε παιχνίδι»

Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ!

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το παιχνίδι με τον Ηρακλή:

«Εμείς προερχόμασταν από μια κακιά εμφάνιση και ήττα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό παρά τις απουσίες που είχαμε. Αυτό δούλεψε ευεργετικά για εμάς μέσα στην εβδομάδα. Τα κορίτσια συγκεντρώθηκαν πολύ και δώσανε παραπάνω ένταση στην προπόνηση και το αποτέλεσμα το είδατε στο ματς με τον Ηρακλή. Θεωρώ ότι επιθετικά ήμασταν 100% σωστοί. Στην άμυνα αν εξαιρέσω το πρώτο δεκάλεπτο που αργήσαμε να μπούμε στο πλάνο μας λειτουργήσαμε έτσι όπως έπρεπε και ήρθε αυτό το σκορ με τον Ηρακλή».

Για το παιχνίδι με την Δάφνη που ακολουθεί:

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό που ακολουθεί με την Δάφνη. Γιατί είναι μια πάρα πολύ καλή και δεμένη ομάδα με τον ίδιο προπονητή για αρκετά χρόνια και πάντα στις υψηλές θέσεις τις βαθμολογίας και με δύσκολη έδρα. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε αυτό που κάνουμε από την αρχή. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κανείς στην αρχή της σεζόν δεν μας έλεγε ότι θα είμαστε στην δεύτερη θέση. Θα δούμε στο τέλος το ταμείο μας. Προς το παρόν θα κοιτάξουμε το ματς με την Δάφνη».

Για το αν μια νίκη κόντρα στην Δάφνη «κλειδώνει» την δεύτερη θέση:

«H Δάφνη είναι μια ομάδα που μπορεί να μας φτάσει, αλλά υπάρχει και η Λευκάδα. Η δεύτερη θέση δεν «κλειδώνει» γιατί έχουμε να παίξουμε και με την Λευκάδα στην έδρα μας. Σίγουρα έχουμε και άλλα ματς που πρέπει να κερδίσουμε. Πάντως είναι πολύ μεγάλο βήμα μια πιθανή νίκη κόντρα στην Δάφνη. Αν χάσουμε θα πρέπει να συνεχίσουμε να κερδίζουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια που ακολουθούν όπως κάνουμε όλη την χρονιά».

Για το αν η Δάφνη παίζει με μεγαλύτερη πίεση:

«Δεν ξέρω τι στόχους έχει η Δάφνη. Πάντα όμως μαζί τους κάνουμε ωραία παιχνίδια τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα τα τελευταία τρία χρόνια που είναι στην Α1. Έχουν υπάρξει παιχνίδια που χρειαζόμασταν εμείς τη νίκη, έχει συμβεί και το αντίθετο αλλά δεν νομίζω να έχει επηρεαστεί καμία ομάδα πάντα παίζουμε και δίνουμε το 100%».

Για τις παίκτριες που έρχονται από τα πιο κάτω τμήματα:

«Είμαι ο μοναδικός προπονητής της Α1 που έχει και το από κάτω τμήμα. Αυτό σαν απάντηση είναι ότι καλύτερο. Πάντως υπάρχει ένας προγραμματισμός αυτά τα πέντε χρόνια που είμαι στην ομάδα. Υπάρχει μια φιλοσοφία. Φέρνουμε παιδιά απέξω. Είμαστε η μοναδική ομάδα στην Θεσσαλονίκη και τις λίγες στην Ελλάδα που φέρνουμε παιδιά από Αθήνα και από Κρήτη και γενικά από άλλες περιοχές. Γενικά το στηρίζουμε το πρόγραμμα μας με ότι αυτό συνεπάγεται και με ότι ρίσκο έχει αυτό. Γιατί δεν είναι εύκολο να βάλεις παιδιά 15 και 16 ετών να παίξουν Α1. Εμείς σαν σύλλογος μας αρέσει να επενδύουμε στα νέα παιδιά».

Για τις νεάνιδες και τις κορασίδες που μπαίνουν στην τελική ευθεία:

«Οι νεάνιδες έχουν κάνει το μεγαλύτερο βήμα μέχρι στιγμής γιατί είναι διαφορετική η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Σε μας τώρα μετράνε οι νίκες και είμαστε 2-0 στον τελικό. Με λίγα λόγια χρειαζόμαστε μια νίκη σε τρία ματς και τα δύο είναι στην έδρα μας. Θεωρώ πως εύκολα ή δύσκολα θα περάσουμε. Τα τελευταία χρόνια ο στόχος μας δεν είναι μόνο εδώ, αλλά να διακριθούμε και στο Πανελλήνιο που έχει πολύ καλές ομάδες βήμα-βήμα. Τα παιδιά είναι συνειδητοποιημένα και ας έχουν και άλλες υποχρεώσεις όπως είναι το σχολείο, το φροντιστήριο κτλ. Ξέρουν ότι είναι η τελική ευθεία και θα δώσουν το 100».

Διαβάστε ακόμη...