Εφικτό… όνειρο η απονομή στην Τούμπα με Λεβαδειακό!

Από sdna.gr : Μία τέλεια χρονιά για τον ΠΑΟΚ μπορεί να έχει την ιδανικότερη κατάληξη αν ο Δικέφαλος καταφέρει να κάνει φιέστα στις 21 Απριλίου στην Τούμπα απέναντι στον Λεβαδειακό.
Πηγή: sdna.gr
Εφικτό… όνειρο η απονομή στην Τούμπα με Λεβαδειακό!

Τα τελευταία χρόνια τα αρχικά του Π.Α.Ο.Κ. ερμηνεύονται και με ένα διαφορετικό τρόπο. Περηφάνια. Αντίσταση. Όνειρο. Κατάκτηση. Οι δύο πρώτες λέξεις είναι διαχρονικές έννοιες που χαρακτηρίζουν τον Δικέφαλο. Ας εστιάσουμε στις δύο τελευταίες, το όνειρο και την κατάκτηση.

Μετά το διπλό του ΠΑΟΚ στο «ΟΑΚΑ» επί του Παναθηναϊκού, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου με απλά μαθηματικά θέλει ακόμα 14 βαθμούς από τα 7 προσεχή παιχνίδια για να φτάσει και μαθηματικά στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά από 35 χρόνια.

Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε με νόημα και ο Γιώργος Σαββίδης αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με το «τριφύλλι»: «Μέχρι να δω τον Βιεϊρίνια με το τρόπαιο στα χέρια, δεν χαλαρώνουμε». Τα μάτια όλων έχουν δει πολλά.

Ο ΠΑΟΚ κάνει μία ονειρεμένη χρονιά φέτος και μπορεί να της δώσει ένα ανάλογο ονειρεμένο φινάλε. Ποιο θα ήταν το τέλειο σενάριο; Να κάνει 5 νίκες στις επόμενες ισάριθμες αγωνιστικές, όπου αντιμετωπίζει διαδοχικά Ατρόμητο (εντός), Παναιτωλικό (εκτός), Ξάνθη (εκτός), Λαμία (εντός), Λάρισα (εκτός).

Αν συμβεί αυτό, τότε ότι αποτελέσματα κι αν έχει φέρει ο Ολυμπιακός στο ίδιο διάστημα, τότε ο αγώνας της 21ης Απριλίου (Κυριακή των Βαίων) απέναντι στον Λεβαδειακό στην «Τούμπα» μπορεί να εξελιχθεί στην μεγαλύτερη φιέστα που έχει ζήσει το γήπεδο στην ιστορία του!

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με το καταστατικό της Super League o ΠΑΟΚ δύο αγωνιστικές πριν το τέλος θα έχει δεδομένα διαφορά τουλάχιστον 7 βαθμών από τους διώκτες του, επομένως θα έχει το δικαίωμα να κάνει φιέστα τίτλου μπροστά στο κοινό του.

Κάτι που σαφώς είναι προτιμότερο από το να γίνει στην Λάρισα μία αγωνιστική νωρίτερα ή την τελευταία αγωνιστική στα Γιάννενα ή στο Καυτανζόγλειο, αν ο ΠΑΣ έχει σωθεί και ζητήσει να γίνει το παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη για εμπορικούς λόγους και μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία.

Αν μάλιστα αυτό το πρωτάθλημα συνοδευτεί και με την διατήρηση του αήττητου, κάτι που μόνο ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει την ιστορική σεζόν 1963-64, τότε θα μιλάμε για το απόλυτα ονειρώδες σενάριο, που δεν θα είχε υφάνει ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του στο ξεκίνημα της σεζόν, με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ εκκίνησε στο πρωτάθλημα από το -2.

Με άλλα λόγια, αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε την 21η Απριλίου (σημειολογικά μία ημέρα μετά τα γενέθλια του συλλόγου) η Θεσσαλονίκη, ο Λευκός Πύργος, όπου χτυπάει η καρδιά του ΠΑΟΚ, θα ζήσει ανεπανάληπτες στιγμές...

Διαβάστε ακόμη...