Πάπριτσα: «Είναι πάρα πολλά τα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα»

Από arenafm.gr: Ο Ράντε Πάπριτσα μίλησε στoν ARENA FM 89.4, σχολιάζοντας τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, το σημερινό ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό, αναπολώντας φυσικά και το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε στο ΟΑΚΑ, 34 χρόνια πριν σε παρόμοιο ντέρμπι.
Πηγή: arenafm.gr
Πάπριτσα: «Είναι πάρα πολλά τα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το γκολ του στο ΟΑΚΑ πριν 34 χρόνια και την ανομβρία του ΠΑΟΚ σε τίτλους από τότε: «Ήταν ένα ωραίο γκολ. Δεν είναι να παινεύω τον εαυτό μου αλλά πρέπει να το πω, ήμουν ποιοτικός παίκτης και το έκανα συνειδητά. Έχουν περάσει 34 χρόνια και ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει πρωτάθλημα από τότε. Για το όνομά του, τον κόσμο του και την ποιότητα που έχει, είναι πάρα πολλά τα χρόνια. Έχει φτάσει πολλές φορές κοντά αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν το κατάφερε. Είναι κρίμα που δεν κατέκτησε άλλο. Έχουν περάσει πολλοί καλοί παίκτες από την ομάδα, αλλά αυτό είναι το χαρακτηριστικό της Ελλάδας, ότι οι τρεις ισχυροί της πρωτεύουσας τα παίρνουν όλα».

Για τον τελικό κυπέλλου του 1985 που ο ΠΑΟΚ έχασε το νταμπλ: «Πήραμε το πρωτάθλημα τότε, αλλά όταν μπήκαμε στον τελικό, δεν δείξαμε δύναμη, ποιότητα, θέληση για να κάνουμε το νταμπλ. Νομίζαμε ότι το είχαμε πάρει ήδη και πήγαμε στο γήπεδο χαλαρά. Παίζαμε και με 10 παίκτες από το πρώτο εικοσάλεπτο, γιατί ο Βασιλάκος πήρε κόκκινη κάρτα. Η Λάρισα τότε, βέβαια, είχε καλή ομάδα και είχε πολύ μεγαλύτερη θέληση για να το πάρει».

Για το τι χρειάζεται μια ομάδα ώστε να κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα αυτή την εποχή: «Χρειάζεσαι ποιοτικούς παίκτες και καλό προπονητή τώρα για να πάρεις πρωτάθλημα. Το ουσιαστικό είναι να έχεις καλό προπονητή και να μπορεί να περάσει την φιλοσοφία του στους παίκτες του. Βέβαια, αν οι παίκτες δεν μπορούν ή δεν έχουν την ποιότητα, δεν μπορεί να κάνει τίποτα».

Για την πορεία του φετινού ΠΑΟΚ: «Έχει δείξει την ποιότητα του πρωταθλητή ο φετινός ΠΑΟΚ. Σε κάποια παιχνίδια είχε προβλήματα βέβαια. Με τον Άρη είχε πρόβλημα, γιατί ο Άρης έπαιξε καλά, όμως ο ΠΑΟΚ έχει την ποιότητα όπως είχε και πέρυσι. Κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια η διοίκηση για να πάρει τέτοιους παίκτες. Ο Σαββίδης είναι δέκα φορές πιο παθιασμένος με τον ΠΑΟΚ τώρα, έχει συνεργασίες με πολλές ακαδημίες εκτός Ελλάδας και βοηθάει πολύ την ομάδα να φτάσει στους στόχους του».

Για το ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχε ποτέ: «Ο Σκαρτάδος. Το έλεγα και τότε, το λέω και τώρα. Ο Σκαρτάδος ήταν ο καλύτερος παίκτης μετά από εμένα. Μπορεί να φαίνεται εγωιστικό, αλλά αυτό πιστεύω. Δεν υποτιμάω τους συμπαίκτες μου, χωρίς αυτούς δεν θα τα κατάφερνα αυτά, αλλά πιστεύω είχα μεγάλη ποιότητα».

Διαβάστε ακόμη...