«Ένα επίπεδο πάνω ο ΠΑΟΚ, δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι»

Από sdna.gr: Ένας από του ποδοσφαιριστές που γνωρίζει καλά από ντέρμπι και «κλίμα» Θεσσαλονίκης, ο Στέλιος Ηλιάδης, μίλησε στο SDNA για το επικείμενο clasico της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, τονίζοντας τις δυσκολίες της αναμέτρησης.
Πηγή: sdna.gr
«Ένα επίπεδο πάνω ο ΠΑΟΚ, δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και γέννημα θρέμμα Θεσσαλονίκης, Στέλιος Ηλιάδης, μίλησε στο SDNA για το ντέρμπι του Δικεφάλου με τον Άρη.

Ο νυν ποδοσφαιριστής του Αγροτικού Αστέρα με μακρόχρονη παρουσία στο πρωτάθλημα της Super League, μέσω του SDNA ανέλυσε το clasico της Θεσσαλονίκης και τις ιδιαιτερότητες αυτών των παιχνιδιών.

Ακόμη ο 32χρονος μέσος τόνισε πως τη δεδομένη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι ένα επίπεδο πάνω από τον Άρη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-Τι παιχνίδι περιμένεις από τις δύο ομάδες;

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ, παρόλο που είναι μια σοβαρή ομάδα και βρίσκεται σε καλό «φεγγάρι» δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Ο Άρης έχει γρήγορους παίκτες και μπορεί να κάνει τη ζημιά στις αντεπιθέσεις.

Θεωρώ θα είναι ένα παιχνίδι με πάθος και πιστεύω θα κριθεί στην αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ θα δημιουργήσει φάσεις αλλά το θέμα είναι να σκοράρει γρήγορα, γιατί μετά θα έρχεται το άγχος. Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί και πρέπει να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, μια πιθανή νίκη μπορεί να του δώσει κατά 99% το πρωτάθλημα».

-Περιμένεις τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού;

«Αυτό είναι δεδομένο ο Άρης αν μπορεί να πάρει κάτι από το παιχνίδι είναι με τον τρόπο της αντεπίθεσης. Αυτό γιατί θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ είναι ένα επίπεδο πάνω, ποιοτικά από τον Άρη».

-Πως επηρεάζει το κλίμα της Θεσσαλονίκης το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη;

«Αν η κόντρα μείνει σε φυσιολογικά πλαίσιο τότε είναι πολύ καλό για τη Θεσσαλονίκη. Θεωρώ πως εκτός από μεμονωμένα περιστατικά, είναι ωραία η καζούρα για την πόλη στα ντέρμπι. Είναι ωραία που έχει επιστρέψει ο Άρης στην Super League και έχουμε και πάλι τοπικό ντέρμπι.

Βέβαια ο Άρης δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι πρώτη χρονιά, μετά από καιρό».

-Έλειψε στον κόσμο της Θεσσαλονίκης το τοπικό ντέρμπι;

«Αν ρωτήσεις ένα υγιή φίλαθλο σίγουρα, αλλά αν ρωτήσεις κάποιον που τα βλέπει οπαδικά θα σου πει όχι. Για εμένα έλειψε αυτό το ντέρμπι, σίγουρα οι δύο ομάδες δεν είναι ισάξιες.

Ο ΠΑΟΚ είναι αρκετά πιο πάνω, αλλά και ο Άρης είναι μια καλή ομάδα. Έχει γρήγορους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ».

-Για τις διαφορές με το παιχνίδι του πρώτου γύρου:

«Το πρώτο παιχνίδι ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Την Κυριακή ο Άρης όμως έχει ένα πλεονέκτημα καθώς οι ποδοσφαιριστές του δεν θα έχουν το ίδιο άγχος με αυτούς του ΠΑΟΚ. Για τον ΠΑΟΚ είναι μονόδρομο η νίκη, γιατί άμα κερδίσει ο κόσμος θα πει ότι αυτό ήταν αυτονόητο, αλλά σε περίπτωση που δεν κερδίσει θα υπάρχει γκρίνια».

-Πως προετοιμάζεται ένας ποδοσφαιριστής για τέτοια ντέρμπι;

«Όλο το χρόνο ο ποδοσφαιριστής περιμένει αυτά τα παιχνίδια. Εγώ όταν ήμουν στην ομάδα, περίμενα αυτό το παιχνίδι, περισσότερο από το καθένα. Περιμέναμε τα ντέρμπι και κυρίως αυτά κόντρα στον συμπολίτη. Θέλεις να ξεκινήσει το παιχνίδι και να μπεις μέσα για να τα δώσεις όλα».

-Μπορεί ένας ξένος ποδοσφαιριστής να προσαρμοστεί στους ρυθμούς του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης;

«Όχι στο 100% ο Έλληνας ποδοσφαιριστής γνωρίζει τον παλμό αυτών των παιχνιδιών. Οι ποδοσφαιριστές όμως που έχουν πάθος, μπορούν να προσαρμοστούν άμεσα, ακόμα και αν ήρθαν τον Ιανουάριο.

Όλη η υπόλοιπη ομάδα προσπαθεί να τους μεταδώσει το κλίμα του ντέρμπι και πιστεύω πως στα ντέρμπι, περισσότερο από τους άλλους «ξεφεύγουν» οι ξένοι ποδοσφαιριστές.

-Ποιοι παίκτες πιστεύουν θα αποτελέσουν κλειδιά για την εξέλιξη της αναμέτρησης;

«Για τον ΠΑΟΚ η γενική του αμυντική λειτουργία κόντρα σε μια γρήγορη ομάδα όπως ο Άρης και οι παίκτες κλειδιά, θεωρώ πως είναι οι Μαουρίσιο και ο Μπίσεσβαρ. Στα περισσότερα παιχνίδια του ΠΑΟΚ αν η μεσαία γραμμή είναι σε καλή μέρα, δεν χάνει με τίποτα.

Από τον Άρη πιστεύω επίσης πως μεγάλο ρόλο θα παίξει η αμυντική λειτουργία της ομάδας, που θα πρέπει να σταματήσει τον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ που πλέον παίζει και πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και η παρουσία του Ματέο Γκαρσία που είναι πολύ ποιοτικός».

-Τι πιστεύεις πως έχει αλλάξει πλέον στον ΠΑΟΚ και αποδίδει και καλύτερο ποδόσφαιρο;

«Πιστεύω είναι πολύ σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή, να έχει «χτίσει» μια διαφορά με την δεύτερη θέση καθώς αισθάνεται περισσότερη ασφάλεια και πλέον λύνονται τα πόδια των ποδοσφαιριστών.

Παίζουν καλύτερο ποδόσφαιρο γιατί δεν έχουν το άγχος της γκέλας, που μπορεί να μειώσει πολύ την διαφορά. Όταν υπάρχει τέτοια διαφορά και δεν έχεις την πιέση της βαθμολογίας, τότε μπορεί ο ποδοσφαιριστής να δώσει το 100%».

-Με το Σάββα Παντελίδη να βρίσκεται στον πάγκο του Άρη περιμένεις ένα διαφορετικό παιχνίδι από τον πρώτο γύρο;

«Σίγουρα θα είναι διαφορετικό παιχνίδι, τότε το πρωτάθλημα ήταν στις αρχές και Άρης είχε έναν παραπάνω ενθουσιασμός. Πιστεύω πως σε μεγάλο βαθμό του στοίχησε η απειρία, πολλών παικτών. Πλέον διαθέτει ένα έμπειρο προπονητή που γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και τι θα συναντήσει στην Τούμπα. Για αυτό τονίζω πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός».

Διαβάστε ακόμη...