Οι «σαρδέλες» του Σάντος και οι «αστακοί» του Λουτσέσκου

Από sfina.gr: Ο Φερνάντο Σάντος, όταν ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ, σε εκείνες τις διδακτικές εβδομαδιαίες καθιερωμένες συνεντεύξεις Τύπου και στα «πηγαδάκια» που ακολουθούσαν με τους δημοσιογράφους¨, έλεγε, ότι οι ομάδες πρώτα παίρνουν το πρωτάθλημα... εκτός γηπέδου και μετά εντός.
Πηγή: sfina.gr
Οι «σαρδέλες» του Σάντος και οι «αστακοί» του Λουτσέσκου

Εννοούσε την νοοτροπία του νικητή, που εμπεδώνει μία ομάδα πρώτα και την χαρακτηρίζει μετέπειτα ως πρωταθλήτρια. Έφερνε, μάλιστα, ως παράδειγμα πολυετούς αποχής από την κατάκτηση του πρωταθλήματος την Πόρτο, για μία εικοσαετία τις δεκαετίες ΄60 και ΄70, τότε που μονοπωλούσε τον τίτλο η Μπενφίκα και η Πόρτο έμενε στην αφάνεια.

Την συνέκρινε με τον ΠΑΟΚ λέγοντας, ότι και η Πόρτο εκείνη την μακρά χρονική περίοδο μόλις... ανέβαινε στο αεροπλάνο για παιχνίδια εκτός έδρας έχανε την μισή δύναμή της, όπως και ο ΠΑΟΚ, τότε, εκτός Τούμπας.

Θίγοντας και τις αυταπάτες που ταλαιπωρούσαν το 2007 τον σύλλογο για την ποιότητα του έμψυχου δυναμικού της ομάδας είχε μιλήσει «για... σαρδέλες που νομίζουμε, ότι είναι αστακοί». Στην συνέχεια ήρθαν και στην εποχή του μεγάλοι παίκτες, αλλά αποτελούσαν ανασταλτικό παράγοντα τα οικονομικά προβλήματα και η απουσία στα κέντρα αποφάσεων.

Ο ΠΑΟΚ, πλέον, τα έχει όλα. Οικονομική ασφάλεια με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού και ανωτερότητας στα αποδυτήρια και πλούσιο ρόστερ αποτελούμενο από παίκτες μεγάλης κλάσης. Οι... σαρδέλες, όντως, έγιναν αστακοί.

Γι΄ αυτό και η κατάκτηση του πρωταθλήματος έρχεται ως φυσιολογικό επιστέγασμα της φάσης ωρίμανσης που περνάει ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου.

Διαβάστε ακόμη...