ΠΑΟΚ σημαίνει... τρέλα: Η ζωή μετά τον Πρίγιοβιτς

Από sdna.gr: Απίστευτο κι όμως ασπρόμαυρο! Από την ημέρα που πωλήθηκε ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τον αριθμό των γκολ που πετυχαίνει ανά αγώνα, έχοντας 14 διαφορετικούς σκόρερ μέσα στο 2019!
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ σημαίνει... τρέλα: Η ζωή μετά τον Πρίγιοβιτς

Στο ποδόσφαιρο, στον αθλητισμό, στην ζωή δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι. Τα... νεκροταφεία είναι γεμάτοι από τέτοιους. Ο ΠΑΟΚ έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει τον πρώτο του σκόρερ, τον target man στο σύστημα του, το βαρύ του πυροβολικό, όμως ήταν αδύνατον. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς δεν μπόρεσε να απαρνηθεί την θάλασσα από πετροδόλαρα που του έστρωσε η Αλ-Ιτιχάντ και ο ΠΑΟΚ έπρεπε να βρει άμεσα ένα plan b, αλλάζοντας συνταγή για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια.

Δεν υπήρχε άλλη λύση, έπρεπε να παίξει αλλιώς, έπρεπε να αλλάξει όλη την επιθετική λογική του ως ομάδα στο γήπεδο. Ο άνθρωπος που θα έπαιρνε την θέση του στην κορυφή της επίθεσης ήταν φως-φανάρι ότι θα ήταν ο Τσούμπα Άκπομ, ωστόσο οι δύο σέντερ-φορ πραγματικά δεν έχουν ούτε ένα κοινό στο παιχνίδι τους.

Ο Άγγλος είναι πολύ πιο ευέλικτος, παίζει πολύ περισσότερο εκτός περιοχής, κινείται πιο περιφερειακά, πιέζει πολύ περισσότερο ανασταλτικά, είναι πολύ πιο αθλητικός, «τρέχει» καλύτερη την μπάλα, πατάει σε πολύ περισσότερους χώρους στο γήπεδο, είναι πιο ενοχλητικός για την αντίπαλη άμυνα.

Ο «Πρίγιο» ήταν περισσότερο one touch, ανίκητος στο positioning εντός περιοχής, έβρισκε απίθανες γωνίες για να τελειώνει φάσεις, ένας ψυχρός εκτελεστής μες το κουτί, ο οποίος όμως χρειάζεται την ομάδα να τον... ταΐζει με πάσες για να τελειώσει φάσεις.

Από την ημέρα που ο Σέρβος κανονιέρης κούνησε μαντίλι στην Τούμπα λες και ενεργοποιήθηκαν ξανά αδρανή ένστικτα από τους υπόλοιπους παίκτες που είχαν βολευτεί στην σιγουριά ότι κάποια στιγμή θα το βάλει ο ψηλός μπροστά. Παίκτες όπως ο Μπίσεσβαρ, ο Λέο Ζαμπά, ο Μαουρίσιο κατάλαβαν ότι πρέπει να συνεισφέρουν κι αυτοί με γκολ, με αριθμούς. Από την ημέρα που ο Πρίγιο έφυγε από τον ΠΑΟΚ συμβαίνει κάτι εκπληκτικό. Λες και απελευθερώθηκε όλη η ομάδα. Οι αριθμοί είναι απίστευτοι.

Στα πρώτα 29 παιχνίδια της σεζόν (με τον Σέρβο στο ρόστερ), ο ΠΑΟΚ σκόραρε 42 τέρματα (1,44 ανά παιχνίδια), με τον Πρίγιο να σκοράρει τα 18 εξ' αυτών, δηλαδή το 42,85%!

Απίστευτος βαθμός εξάρτησης.

Ο ΠΑΟΚ ΤΟΥ 2018-19 ΜΕ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣΜΑΤΣΓΚΟΛΜ.Ο. ΑΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΡΙΓΙΟ29421,4418 (42,85% της ομάδας)

Από την ώρα που ο Σέρβος πήγε στην Αλ-Ιτιχάντ και στα 10 πρώτα επίσημα παιχνίδια του μέσα στο 2019 ο Δικέφαλος έχει πετύχει 28 γκολ, διπλασιάζοντας τον μέσο όρο τερμάτων ανά παιχνίδι!

Υπάρχει και κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό! Αυτά τα 28 τέρματα μπήκαν από 14 διαφορετικούς σκόρερ, ενώ ένα έχει σημειωθεί με αυτογκόλ!

Ο ΠΑΟΚ ΤΟΥ 2019 ΧΩΡΙΣ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣΜΑΤΣΓΚΟΛΜ.Ο. ΑΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΣΚΟΡΕΡ10282,814

Με λίγα λόγια; Ο ΠΑΟΚ και τσίμπησε το «δεκάρικο» από την πώληση του «Πρίγιο», και αντικαταστάτη έφερε (Σβιντέρσκι) και χρηματοδότησε τις υπόλοιπες μεταγραφές του (Ίνγκασον, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Μίσιτς) και διπλασίασε τα γκολ που πετυχαίνει ανά αγώνα και ελκυστικότερος έγινε στο χορτάρι και λιγότερο προβλέψιμος για τους αντιπάλους του. Θέλετε κι άλλα;

ΟΙ 14 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕΣ ΤΟ 2019 (10 ΜΑΤΣ)1. Αντελίνο Βιεϊρίνια3-. Ντιέγκο Μπίσεσβαρ3-. Τσούμπα Άκπομ3-. Κάρολ Σβιντέρσκι3-. Λέο Ζαμπά36. Μαουρίσιο2-. Λέο Μάτος2-. Δημήτρης Πέλκας29. Εβγέν Σάχοφ1-. Σέρτζιο Ολιβέιρα1-. Νίκος Καρέλης1-. Δημήτρης Λημνιός1-. Πέντρο Ενρίκε1- Γιόζιπ Μίσιτς115. Αυτογκόλ1

 

Διαβάστε ακόμη...