Αυτός είναι ο Ολιβέιρα

Από paok24.com: Ο Πορτογάλος δημοσιογράφος Antonio Botelho φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον Libero 107,4FM και «σκιαγράφησε» το προφίλ του 26χρονου μέσου που ήρθε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Αυτός είναι ο Ολιβέιρα

Ο Antonio Botelho αναφέρθηκε αρχικά στα αγωνιστικά στοιχεία που κάνουν τον Ολιβέιρα να ξεχωρίζει μέσα στο χορτάρι τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι καλύτερος από τον Μίσιτς. Είναι πολύ καλός παίκτης, ταλαντούχος, κάνει τα πάντα καλά. Πασάρει καλά, μαρκάρει, μπορεί να σουτάρει έξω από την περιοχή, μπορεί να σκοράρει από φάουλ, είναι γρήγορος και έχει τρεξίματα, ενώ πάντα είναι σωστός στη θέση στην οποία παίζει σε τακτικό επίπεδο».

Ο Πορτογάλος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στα όσα ακούστηκαν για τη σχέση του ποδοσφαιριστή με τον Σέρτζιο Κονσεϊνσάο λέγοντας:

«Δε νομίζω να υπήρχε κάποιο θέμα. Γνωρίζονται καλά από τις ακαδημίες της Πόρτο, έχουν ξαναβρεθεί σαν παίκτης και προπονητής στη Ναντ, ενώ πέρσι πήρε αρκετά παιχνίδια. Είχε 30 παιχνίδια, σκόραρε 4 γκολ, ήταν σημαντικός τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Φέτος, στο ξεκίνημα ήταν ξανά βασικός, επειδή έλειπε και ο Ντανίλο. Το Νοέμβριο έκανε ένα μεγάλο λάθος και ο Κονσεϊνσάο ήταν πάρα πολύ απογοητευμένος μαζί του και του φώναξε. Μετά το τέλος του ματς του μίλησε για πέντε λεπτά και στο τέλος αγκαλιάστηκαν, αλλά από τότε δεν έπαιξε τόσα πολλά παιχνίδια. Επέστρεψαν κάποιοι παίκτες στην Πόρτο που αγωνίζονται στην ίδια θέση και γι' αυτό το λόγο ίσως να ήρθε η μετακίνηση του στον ΠΑΟΚ, προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής».

Για το αν είναι εξάρι ή οχτάρι, απάντησε:

«Μπορεί και τις δύο θέσεις. Στην Πόρτο φυσιολογικά έπαιζε εξάρι. Αλλά αν δείτε τα ματς της Πόρτο έχει συνεχώς την μπάλα και ακόμη και οι αμυντικοί μέσοι επιτίθενται. Είναι και εξάρι και οχτάρι. Όπως και ο Μίσιτς, αλλά ξαναλέω ότι είναι καλύτερος του. Έχει ταχύτητα, μπορεί να κόψει τους αντιπάλους όταν βγαίνουν στην επίθεση. Με προπονητή τον Κονσεϊνσάο δε θα μπορούσε να μην είναι aggresive παίκτης».

Σχετικά με τα στοιχεία στα οποία υστερεί:

«Κάποιες φορές δεν είναι καλά συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, μπορεί να κάνει λάθος στις πάσες ή να μην είναι τόσο aggresive. Ωστόσο είναι ένας απλός παίκτης, που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του καλά. Είναι δύσκολο να βρούμε τα στοιχεία που υστερεί. Είναι παίκτης ισορροπημένος από τον οποίο ξέρεις τι να περιμένεις στο γήπεδο. Μπορεί να υστερεί επίσης στο ψηλό παιχνίδι, λόγω του ύψους του».

Για το αν έχει κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία του ΠΑΟΚ και της Πόρτο, σχολίασε:

«Δεν έχω κάποια πληροφορία. Οι κορυφαίες ομάδες στην Πορτογαλία δύσκολα δίνουν τέτοιες πληροφορίες. Από τα όσα άκουσα ο Ολιβέιρα έρχεται ως δανεικός στον ΠΑΟΚ και υπάρχει η δυνατότητα για να τον αγοράσει. Η αξία του αγγίζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το θέμα».

Τέλος, για τον ρόλο του Κονσεϊνσάο στη μετακίνηση του Ολιβέιρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και το γεγονός ότι η Πόρτο πιστεύει στον παίκτη, είπε:

«Σίγουρα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ο Κονσεϊνσάο. Έχει καλές σχέσεις με τον ΠΑΟΚ από την παρουσία του στο παρελθόν. Δύσκολα θα τον άφηνε για κάποια άλλη ομάδα, ενώ τώρα στην Πόρτο ξέρουν ότι στον ΠΑΟΚ θα παίξει, άλλωστε η Πόρτο χρειάζεται παίκτες στη συγκεκριμένη θέση και δύσκολα θα τον αφήσουν από τον Ιούνιο και μετά, γιατί τον πιστεύουν και μπορεί να τον υπολογίζουν και πάλι για την αρχική ενδεκάδα τη νέα σεζόν».

Διαβάστε ακόμη...