CHUBA & ALEKSANDAR!!!

Από toumbalibre1926.blogspot.com: Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ αντεδρασε στην αποχώρηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και η αντιδραση είναι οντως εντυπωσιακή.
Πηγή: toumbalibre1926.blogspot.gr
CHUBA & ALEKSANDAR!!!

Ο πλουραλισμος στο σκοράρισμα και η βελτίωση της επιθετικής ανάπτυξης της ομάδας του Λουτσέσκου όχι μόνο δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί από τη μετακόμιση του Σέρβου, αλλά επιθετικά... πετάει φωτιές. Το απόλυτο crash test της μετά Πρίγιοβιτς εποχής, έρχεται στα δύο ντέρμπι που ακολουθουν, αλλά η αντίδραση της ομάδας πιστώνεται δεδομένα στον Ρουμάνο τεχνικό,ο οποιος για το συγκεκριμενο θεμα στην συνεντευξη τυπου μετα το παιχνιδι με τον ΟΦΗ,δηλωσε:

«Η ζωή μιας ποδοσφαιρικής ομάδας κρίνεται από αυτές τις καταστάσεις, από τις μεταγραφές, από τις αλλαγές. Δεν αλλάζεις πολλά πράγματα όταν η ομάδα πηγαίνει καλά από εκεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με τον Πρίγιοβιτς στην ομάδα καταφέραμε να κερδίσουμε έναν τίτλο, ένα κύπελλο και να βρίσκεται στο +10 από τον δεύτερο του πρωταθλήματος, μιλώντας πάντα για την δουλειά που γίνεται μέσα στο γήπεδο, όχι για οποιαδήποτε άλλη επιτροπή η απόφαση που έχει παρθεί... Για τον Ακπόμ, είναι σίγουρα μια πολύ σημαντική ευκαιρία. Στο πρώτο διάστημα παρουσίας του μπορώ να πω ότι δεν ήταν καθόλου έτοιμος για να παίξει για εμάς, από εκεί και πέρα, υπήρξε πολύ δουλειά από αυτόν, βελτίωση και μπορώ να πω ότι φτάσαμε σε ένα σημείο στο οποίο αντικαθιστά με πάρα πολύ καλή παρουσία τον Πρίγιοβιτς στην ομάδα».

Είναι ξεκάθαρο πως ο Λουτσέσκου είχε plan b, με τον Αγγλο και τα αγωνιστικά του στοιχεία στο επίκεντρο του συγκεκριμένου σχεδιασμού και πλεον, λειτουργεί (βάσει αποτελεσμάτων) ανέλπιστα καλά, σαφώς πιο δημιουργικά σε σχέση με τις ημέρες του Πρίγιοβιτς.

Ο Chuba Akpom,ενας φορ τελείως διαφορετικών χαρακτηριστικών απο τον Πρίγιοβιτς,λειτουργεί και δουλεύει διαφορετικά στο γήπεδο από τον «Πρίγιο». Κινείται περισσότερο, πιέζει πιο ψηλά,παιζει με πλατη,κινειται πολλες φορες απο τα πλαγια,ομως κυριως δημιουργεί χώρους στους μεσοεπιθετικούς και τους χαφ. Και αυτή προφανώς ήταν η απάντηση του Λουτσέσκου στην αποχώρηση του Πρίγιοβιτς: η αλλαγή στο αγωνιστικό στυλ των επιθέσεων των επιδοξων Πρωταθλητων, που πονταρει στα χαρακτηριστικά του Αγγλου επιθετικού.

Δεν είναι τυχαίο το... ξέσπασμα γκολ του Δικεφάλου μετά την πώληση Πρίγιοβιτς, ούτε πως προέρχεται από τα πιο «γεμάτα» σε φάσεις και τέρματα φετινά του παιχνίδια. Με τον Αγγλο, να ψάχνει μέχρι χθες, το πρώτο του γκολ στην «μετα-Πρίγιοβιτς» εποχή και να το βρίσκει... εις διπλούν, με εμφατική μάλιστα εμφάνιση αλλα και δύο ασίστ ηταν ο κορυφαίος της ομάδας του,γιατι ήταν παντού, έκανε ότι ήθελε, δημιούργησε φάσεις, θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, όμως το δεύτερό του ήταν ένα εκτελεστικό αριστούργημα.

Η τεχνική του σουτ που επιχείρησε, σπάνια συναντιέται στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι ολα αυτα αποδεικνυουν οτι ο βρετανός, νιγηριανής καταγωγής και ύψους 1.86 φορ το έχει και το παραέχει και ο ΠΑΟΚ σε τέσσερα παιχνίδια με αυτόν στην ενδεκάδα έχει 15 γκολ και ένα καθαρό που του ακύρωσαν, 16 γκολ. Το κενό του Πρίγιοβιτς καλύπτεται από τη συνολική λειτουργία, αλλά ο Άγγλος προσφέρει και σε άλλους τομείς που ο Σέρβος δεν μπορούσε.

Διαβάστε ακόμη...