«Μια μέρα θα επιστρέψω στον ΠΑΟΚ» (pics)

Από sdna.gr: Από τη Σαουδική Αραβία στη Θεσσαλονίκη με... αγάπη. Ο Γκάρι Ροντρίγκες μίλησε αποκλειστικά στο SDNA και έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ, αφήνοντας για το τέλος μια υπόσχεση...
Πηγή: sdna.gr
«Μια μέρα θα επιστρέψω στον ΠΑΟΚ» (pics)

Eυγενικός, χαμογελαστός και χωρίς ίχνος βεντετισμού επάνω του, ο Γκάρι Ροντρίγκες, αποδέχτηκε την πρότασή μας και δέχτηκε να παραχωρήσει στο SDNA την πρώτη του συνέντευξη από τη στιγμή που έγινε και επίσημα μέλος της Αλ Ιτιχάντ. Της ομάδας που μέσα σε δέκα ημέρες, ακούστηκε περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη και - κυρίως - στην Ελλάδα για τα αλόγιστα χρήματα που ξόδεψε για την μεταγραφική της ενίσχυση.

Και φυσικά δεν ήταν μόνο η απόκτηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς από τον ΠΑΟΚ που πέρασε σε πρώτο επίπεδο επικαιρότητας, αλλά και αυτή του Γκάρι Ροντρίγκες που επίσης είπε το μεγάλο «ναι» και έγινε κάτοικος Σαουδικής Αραβίας.

Οπως στην περίπτωση του Σέρβου επιθετικού, έτσι και σε αυτή του Αφρικανού εξτρέμ, ο ΠΑΟΚ ήταν οικονομικά κερδισμένος εξαργυρώνοντας το 20% της μεταπώλησής του που υπήρχε στο συμβόλαιό του μετά την πώλησή του στη Γαλατασαράι, πριν από δυό χρόνια.

Ο 28χρονος άσος, μίλησε στο SDNA για όλα και ήταν απολαυστικός...

- Γκάρι, ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα και το περιβάλλον που συνάντησες στην Σαουδική Αραβια. Τι διαφορές έχει παρατηρήσεις συγκριτικά με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο;

«Οι πρώτες μου εντυπώσεις από το περιβάλλον της νέας μου ομάδας είναι εξαιρετικές. Οφείλω να ομολογήσω πως πριν πάρω την απόφασή μου να έρθω τσέκαρα τα πάντα. Μίλησα με πολλούς γνωστούς μου που είχαν αγωνιστεί στη Σαουδική Αραβία. Ολοι μου είπαν να μην το σκεφτώ. Για την ώρα δεν έχω παίξει ακόμα, απλώς προπονούμαι. Το κλίμα της ομάδας είναι εξαιρετικό, το ίδιο και το επίπεδο, μου αρέσει, το απολαμβάνω και ανυπομονώ να ξεκινήσω να αγωνίζομαι.

- Ήταν εύκολη η απόφασή σου να αφήσεις την Τουρκία και τη Γαλατασαράι για μια ομάδα της Ασίας που βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία;

«Δεν ήταν εύκολο να αφήσω την Γαλατασαράι. Ένα σπουδαίο κλαμπ που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ σε τοπ επίπεδο στην Ευρώπη. Πέρασα πολύ όμορφα, όμως η πρόταση της Αλ Ιτιχάντ ήταν μια νέα πρόκληση. Η Σαουδική Αραβία, η νέα ήπειρος η Ασία. Μπορώ να πω πως είμαι χαρούμενος για την επιλογή που έκανα στην καριέρα μου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Κάθε άλλο. Όμως με την βοήθεια της οικογένειάς μου, είπα το «ναι» και έκανα αυτό το νέο βήμα στην καριέρα μου».

- Στο πρώτο σου παιχνίδι στην αποστολή της Αλ Ιτιχάντ πρωταγωνίστησες σε μία σπάνια φάση, αφού αποβλήθηκες με δύο κίτρινες κάρτες την ώρα που έκανε προθέρμανση. Εξήγησέ μας τι συνέβη ακριβώς, γιατί είναι κάτι που σπάνια συμβαίνει...

«Ήταν κάτι ασυνήθιστο, όντως. Έκανα προθέρμανση σε ένα μέρος το οποίο ο διαιτητής δεν ήθελε. Οχι μέσα στο γήπεδο και ήθελε να πάω αλλού για να συνεχίσω, εγώ δεν το δέχτηκα. Μου έδωσε κίτρινη κάρτα και του είπα μπορείς να μου δώσεις κι άλλη και το έκανε (γέλια). Κάπως έτσι αποβλήθηκα. Ακόμα δυσκολεύομαι όμως να καταλάβω τον λόγο».

- Από φωτογραφίες στα social media παρατηρούμε πως ήδη έχεις «δέσει» με τον Πρίγιοβιτς. Εκτός των άλλων μοιάζει σαν να σας ενώνει και ο ΠΑΟΚ από το κοινό σας πέρασμα. Πως περνάτε αυτές τις πρώτες σας ημέρες μαζί σε μία νέα χώρα με άλλες ενδεχομένως συνήθειες από όσο είχατε συνηθίσει σε Κωνσταντινούπολη και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα;

«Ναι, ο Πρίγιοβιτς είναι φίλος μου. Ήρθαμε μαζί, περνάμε πολλές ώρες κάνοντας παρέα και ήταν ένας λόγος να πάρω την απόφασή μου να έρθω εδώ. Ήταν σημαντικός λόγος για εμένα. Έχουμε καλή επικοινωνία, τόσο εκτός, όσο και στο γήπεδο. Είναι ευχαρίστησή μου να τον έχω συμπαίκτη μου. Μακάρι να εξελιχθούν τα πράγματα όπως τα περιμένω».

Η αγάπη για τον ΠΑΟΚ και το μήνυμα στον κόσμο του

Από την εφ' όλης της ύλης κουβέντας μας με τον Γκάρι Ροντρίγκες δεν θα μπορούσε σαφώς να λείπει ο ΠΑΟΚ. Ο Αφρικανός άσος, αν και αγωνίστηκε μόλις 1,5 χρόνο με τα Ασπρόμαυρα, δέθηκε με τον σύλλογο, με τον κόσμο του, αγαπήθηκε και αγάπησε πολύ τόσο τον σύλλογο, όσο και τη Θεσσαλονίκη.

Ο 28χρονος, μίλησε για τον ΠΑΟΚ, τους οπαδούς του, την «μάχη» του φετινού πρωταθλήματος και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον κόσμο του Δικεφάλου, αφήνοντας για το τέλος ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του.

- Ο ΠΑΟΚ φέτος δείχνει πιο κοντά από κάθε άλλη φορά για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Παρακολουθείς την πορεία της ομάδας;

«Από την πρώτη στιγμή που έφυγα από τον ΠΑΟΚ, συνεχίζω να ενημερώνομαι να μαθαίνω νέα για τον σύλλογο. Ακολουθώ τα social media του συλλόγου, πρώην συμπαίκτες μου, μιλάω με πολλούς. Όλα πηγαίνουν καλά για την ομάδα. Υποστηρίζω τον σύλλογο, αγαπώ τους οπαδούς του. Ελπίζω φέτος να πάρει αυτό που άξιζε πέρυσι, αλλά το έχασε εκτός γηπέδων. Είναι πολλά τα χρόνια που ο ΠΑΟΚ έχει να γευτεί τη χαρά ενός πρωταθλήματος».

- Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Δικεφάλου, ενόψει της τελικής ευθείας που βρίσκεται πλέον η φετινή σεζόν;

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους τους οπαδούς του ΠΑΟΚ είναι: «Στηρίξτε την ομάδα, να είστε δίπλα της. Είστε εκπληκτικοί σας έχω στην καρδιά μου. Αξίζετε πολλά και εύχομαι να πανηγυρίσετε στο τέλος».

- Με το χέρι στην καρδιά θα ήθελες μια μέρα να επιστρέψεις στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ;

«Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει στο ποδόσφαιρο. Για μένα ήταν και θα είναι για πάντα μια μεγάλη, μεγάλη τιμή να είναι μέλος αυτού του συλλόγου. Αγάπησα τον ΠΑΟΚ, την πόλη, τον κόσμο. Πήρα πολλή αγάπη. Θέλω μια μέρα να γυρίσω, είμαι πάντα ανοικτός σε ότι μου ζητήσει ο ΠΑΟΚ. Θα δούμε στο μέλλον κανείς δεν ξέρει τι θα μας φέρει...».

Διαβάστε ακόμη...