Σβιντέρσκι, ο... τέταρτος!

Από paok24.com: Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το πρωί ο Κάρολ Σβιντέρσκι και πλέον η υπόθεση της ένταξής του στον Δικέφαλο είναι απλά θέμα χρόνου. Ο πρώην φορ της Γιαγκελόνια, θα είναι πάντως ο τέταρτος Πολωνός φορ που θα φορέσει τον Δικέφαλο στο στήθος.
Πηγή: paok24
Σβιντέρσκι, ο... τέταρτος!

Ο πρώτος, ήταν ο Κρίστοφ Μπότσιεκ, που σαφέστατα... έβγαλε τα λεφτά του τη σεζόν 1994-95, πετυχαίνοντας 8 γκολ σε 28 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ποια εξ αυτών θυμούνται περισσότερο οι φίλοι του ΠΑΟΚ; Τα δύο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα στις 6 Νοεμβρίου 1994 (3-0) και αυτό εις βάρος του Άρη στο Χαριλάου στις 7 Δεκεμβρίου 1994, στο οποίο ο Δικέφαλος... διέλυσε τους "κίτρινους" με σκορ 4-0.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως το ότι ο Μπότσιεκ ήταν ένας ποιοτικός επιθετικός φάνηκε από την αρχή, από τη στιγμή που ο 20χρονος τότε Πολωνός σκόραρε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην εντός έδρας νίκη επί της Καβάλας (4-0) αλλά και στο ματς της 2ης αγωνιστικής, με αντίπαλο την Ξάνθη στην Τούμπα (2-0).

Ο δεύτερος, ήταν ο Ρόμπερτ Νιμκόφσκι ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 1996 αλλά ουσιαστικά... πέρασε και δεν ακούμπησε, σκοράροντας μόλις δύο γκολ σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος. Σε αυτό της πρεμιέρας, όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 3-1 από τον ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ" στο παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία λόγω του ότι οι "ασπρόμαυροι"... έχασαν τις φανέλες του και αγωνίστηκαν με εμφανίσεις των γηπεδούχων, αλλά και στο ματς με τον Ιωνικό στη Νίκαια στις 22 Μαρτίου 1997, στο οποίο ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-1.

Σε ότι αφορά τον τρίτο Πολωνό επιθετικό του ΠΑΟΚ, ήταν φυσικά ο Μάρτσιν Μίετσελ, τον οποίο ο Δικέφαλος απέκτησε το καλοκαίρι του 2005 ως ελεύθερο και παραχώρησε 2,5 χρόνια αργότερα στη Μπόχουμ, έναντι 250 χιλιάδων ευρώ.

Στο διάστημα αυτό, ο Μίετσελ φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 75 επίσημα παιχνίδια και κατέγραψε 25 γκολ και 3 ασίστ, όντας ένας ιδιαίτερα ποιοτικός και αποτελεσματικός στράικερ!

Γενικά, ο Σβιντέρσκι θα γίνει ο δέκατος Πολωνός ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στην Τούμπα, καθώς εκτός από τους παραπάνω, ο ΠΑΟΚ "επένδυσε" κατά το παρελθόν στους Λέσεκ Πις, Γκρεγκόρ Σαμοτούλσκι, Μάρεκ Κοζμίνσκι, Μάριους Κιουκέλκα, Ράντοσλαβ Μάινταν και Μίροσλαβ Σνάουτσνερ.

Διαβάστε ακόμη...