Ο «μακελάρης» ρέκορντμαν Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Από thessports.gr: Ο Πρίγιοβιτς αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ αφού επέλεξε να εξασφαλίσει το μέλλον του (ιδίου και των παιδιών του), παίρνοντας το δρόμο για την Σαουδική Αραβία και την Αλ Ιτιχάντ, μετακίνηση που θα τον κάνει πλουσιότερο κατά 25 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή: thessports.gr
Ο «μακελάρης» ρέκορντμαν Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς

Ο Σέρβος φορ δεν παίζει πλέον για τον Δικέφαλο, όμως αν μη τι άλλο δεν πρόκειται να ξεχάσει τα επιτεύγματά του στη Θεσσαλονίκη, εδώ όπου κατάφερε να πιάσει το μέγιστο της απόδοσής του, βάζοντας 55 γκολ σε 88 εμφανίσεις.

Τα νούμερα αγγίζουν τα όρια της υπερβολής και το παρατσούκλι «The Killer» που του έδωσε η ασπρόμαυρη ΠΑΕ είναι αντιπροσωπευτικό των όσων πρόσφερε ο Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ.

«Η αποτελεσματικότητα και η επαφή του με τα δίχτυα τον καθιστούν έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς που έχουν φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα», έγραφε η ασπρόμαυρη ΠΑΕ, όταν ο Πρίγιο εκτελούσε την ΑΕΛ, φτάνοντας τα 50 γκολ με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Τα ρεκόρ:

Ο Πρίγιοβιτς σταμάτησε την περασμένη σεζόν στα 27 γκολ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για παίκτη που έχει φορέσει τα ασπρόμαυρα
Έφτασε τα 50 γκολ με τον ΠΑΟΚ γρηγορότερα από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή του παρελθόντος, ξεπερνώντας τον Κώστα Φραντζέσκο.
Πρώτος σκόρερ σε αγώνες Κυπέλλου Πρωταθλητριών-Champions League με 3 γκολ.
Πέμπτος σκόρερ στην Ευρώπη (μαζί με τον Λουίς Σουάρες) κατά το ημερολογιακό έτος 2018 με 35 γκολ.

Οι ομάδες που «πλήγωσε»:

Ελάχιστες ομάδες μπόρεσαν να γλυτώσουν από το «παραλήρημα» του 29χρονου εκτελεστή, τόσες λίγες που η λίστα δεν συμπληρώνει ούτε...πεντάδα. Για την ακρίβεια ο Πρίγιοβιτς δεν μπόρεσε να βάλει γκολ απέναντι στον Ατρόμητο και στον Απόλλωνα Πόντου. Ο Σέρβος βέβαια πάθαινε...αμόκ κάθε φορά που συναντούσε τον Παναθηναϊκό καθώς απέναντι στους πράσινους έχει βρει δίχτυα πέντε φορές, ένα λιγότερο έχει βάλει στον Πανιώνιο. Στα Ευρωπαϊκά «σαλόνια» έχει χτυπήσει δις κόντρα σε Βασιλεία, Μπάτε Μπορίσοφ και Όστερσουντ.

Αναλυτικά οι ομάδες που έχουν δεχθεί γκολ από τον Πρίγιοβιτς:

Παναθηναϊκός: 5 γκολ
Πανιώνιος: 4
Παναιτωλικός: 3
ΠΑΣ Γιάννινα: 3
Αήττητος Σπάτων: 3
Αστέρας Τρίπολης: 3
Λεβαδειακός: 3
Βέροια: 2
Κέρκυρα: 2
Λαμία: 2
Λάρισα: 2
Αιγινιακός: 2
Ξάνθη: 2
Τρίκαλα: 2
Άρη: 2
Πλατανιά: 2
ΑΕΚ:2
Απόλλων Σμύρνης: 2
Ηρακλής: 1
Ολυμπιακός: 1

Σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις σκόραρε στις:

Όστερσουντ: 2
Βασιλεία: 2
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: 2
Σπαρτάκ Μόσχας: 1
Μπενφίκα: 1

Από αυτά τα 55 γκολ που πέτυχε ο Πρίγιοβιτς υπάρχουν 4 (+1 ασίστ) που θα μείνουν για αρκετά χρόνια χαραγμένα στη μνήμη των φιλάθλων του Δικεφάλου, καθώς είτε ήταν κομβικά, είτε ο Σέρβος τα...σφήνωνε με εξαίσιο τρόπο.

Στην Ξάνθη είχε προειδοποιήσει...

Η Τούμπα πανηγύριζε το πρώτο του γκολ στις 5 Φλεβάρη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Το τέρμα όμως που εντυπωσίασε, είναι αυτό στα Πηγάδια της Ξάνθης, ματς για τα προημιτελικά του κυπέλλου που στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ θα κατακτούσε. Το σκορ ήταν στο 1-1 μέχρι το 63′, τότε που ο Πρίγιοβιτς κατέβαζε τη μπάλα με το στήθος και με άπιαστο σουτ στην κίνηση σημείωνε το 2-1.

Κερασάκι στη...τεσσάρα

Στις 10 Δεκεμβρίου ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι που έχει σημαδέψει ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος είχε πετύχει δύο γκολ. Βέβαια το τέταρτο ήταν του Σέρβου, ο οποίος δεν δίστασε να σουτάρει έχοντας πλάτη στο τέρμα, στέλνοντας τη μπάλα στον ουρανό των πράσινων διχτυών.

Το μισό γκολ στον τελικό του ΟΑΚΑ:

Μπορεί ο Πρίγιοβιτς να μην σκόραρε στον τελικό κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, χάνοντας μάλιστα και πέναλτι, ωστόσο η ασίστ του στον Δημήτρη Πέλκα στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, είναι μια φάση που δύσκολα θα ξεχαστεί.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι και το γκολ-πρόκριση στην Ελβετία

Το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε ιδανικά τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ίδιο. Ο Πρίγιοβιτς είχε σκοράρει και στον πρώτο αγώνα της Τούμπας απέναντι στη Βασιλεία, ωστόσο ήθελε να το κάνει και στην Ελβετία, δηλαδή τη χώρα απ όπου κατάγεται. Ο Πασχαλάκης του σέρβιρε ιδανικά και τα υπόλοιπα για τον Killer κύλισαν... όπως μια συνηθισμένη ημέρα στη δουλειά.

Σιώπησε την ΑΕΚ με γκολάρα:

Ο θρίαμβος των ασπρόμαυρων στον τελικό του κυπέλλου καθώς και η κλοπή του πρωταθλήματος της περασμένης σεζόν, είχαν αφήσει εκκρεμότητες μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, με το σκηνικό να επαναλαμβάνεται την 4η αγωνιστική του 2018. Ο Πρίγιοβιτς το πήρε πάνω του και με δύο γκολ "σκότωσε" τους κιτρινόμαυρους, με το πρώτο να φανερώνει κίνηση-εκτέλεση σπουδαίου ποδοσφαιριστή.

Διαβάστε ακόμη...