Η... απρέπεια του Πρίγιοβιτς

Από sdna.gr: Τους ευχαρίστησε όλους. Προπονητή, συμπαίκτες, κόσμο, φροντιστές. Ο Πρίγιοβιτς «ξέχασε» στην ανακοίνωση του κάποιον. Το SDNA εξηγεί γιατί...
Πηγή: sdna.gr
Η... απρέπεια του Πρίγιοβιτς

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, ο 28χρονος επιθετικός ευχαρίστησε από τους συμπαίκτες και τον προπονητή του μέχρι το ιατρικό επιτελείο και τους υπαλλήλους της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ. Θεωρητικά όφειλε ένα «αντίο» στους ανθρώπους που μέχρι πρότινος συνυπήρξε καθημερινά και τους οποίους δεν πρόλαβε -λόγω των ραγδαίων εξελίξεων- να τους αποχαιρετήσει από κοντά.

Όλους εκτός από την οικογένεια Σαββίδη και κυρίως τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ομάδας, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2017 φρόντισε να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη προκειμένου να τον φέρει στην Θεσσαλονίκη, πιστεύοντας πως είναι ο κατάλληλος για να σηκώσει το βάρος της επίθεσης του ΠΑΟΚ.

Ακόμη και όταν τον περασμένο Φεβρουάριο ο Πρίγιοβιτς έμοιαζε με το ένα πόδι εκτός Τούμπας, μερικές ώρες πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος είχε διαμηνύσει στους συμπαίκτες του και στον προπονητή του πως είχε πάρει την απόφαση να αποδεχθεί την πρόταση της Κίνας δεδομένου πως ήταν πολλά τα λεφτά για εκείνον... Μια απόφαση που άφηνε... γυμνό τον ΠΑΟΚ πριν από το ντέρμπι τίτλου. Σε ένα παιχνίδι που άπαντες ζούσαν και ανέπνεαν για τη νίκη που θα τους έφερνε ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα, η απόφαση του Πρίγιοβιτς -με το χρονόμετρο να μετράει αντίστροφα για την σέντρα- «τίναζε» το κλίμα στο στρατόπεδο των «ασπρόμαυρων» στον αέρα και έδενε για τα καλά τα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με την απώλεια του βασικού του επιθετικού, κάνοντας πλάνο για ολική αναπροσαρμογή της τράπουλας του την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Και σε εκείνο το κομβικό σημείο όμως ο Ιβάν Σαββίδης φρόντισε να του δείξει στην πράξη πως ξέρει να αναγνωρίζει και να ανταμείβει τους ποδοσφαιριστές του. Στο τετ α τετ των δύο ανδρών, ο Ιβάν Σαββίδης έκανε τον Πρίγιοβιτς να... ξεχάσει εύκολα τους Κινέζους, διπλασιάζοντας σχεδόν τις απολαβές του, θέλοντας να του δείξει πως τον υπολογίζει για την ομάδα του Δικεφάλου και προπάντων τον σέβεται και τον εκτιμά. Μετά από την συνάντηση των δύο, η «φωτιά» έσβησε γρήγορα, οι σκέψεις αποχώρησης εγκαταλείφθηκαν -τουλάχιστον- προσωρινά και ο Πρίγιοβιτς μέσα από την παρουσία του στον ΠΑΟΚ έγινε αντικείμενο λατρείας στην «ασπρόμαυρη» οικογένεια.

Εκείνη την εποχή -μάλιστα- ο Πρίγιοβιτς έδειξε να αναγνωρίζει πως τα αντανακλαστικά του ΠΑΟΚ και κυρίως η διάθεση του Ιβάν Σαββίδη ήταν αυτά που τον έπεισαν να μείνει, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν ήταν σε άλλη ομάδα: «Χαίρομαι που ο ΠΑΟΚ έδειξε δύναμη και διάθεση σε αυτό που έγινε. Χαίρομαι που έμεινα και είμαι διατεθειμένος να μείνω πολλά χρόνια εδώ. Πιστεύω ότι αν ήμουν σε μία άλλη ομάδα, αυτή δεν θα αντιδρούσε έτσι. Είμαι πολύ χαρούμενος στην Θεσσαλονίκη».

Ο 28χρονος επιθετικός «φώναζε» μέσα από τις διάφορες τοποθετήσεις του, ακόμη και στους συμπατριώτες του, πως είναι ευτυχισμένος στον ΠΑΟΚ και η κίνηση της μεταγραφής του στους Θεσσαλονικείς ήταν μια από τις καλύτερες στην καριέρα του, απολαμβάνοντας την αγάπη και την στήριξη της «ασπρόμαυρης» οικογένειας.

Μια οικογένεια που φρόντισε από την πρώτη στιγμή να σταθεί δίπλα του, να τον αναγνωρίσει ως... Θεό της και να καλύψει κάθε επιθυμία του προκειμένου εκείνος και η σύζυγός του να απολαμβάνουν κάθε λεπτό στην Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ. Κάτι που μέχρι πρότινος ο Άλεξ το «φώναζε» και δημοσίως, έχοντας σημείο - αναφοράς τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έκανε σαφές πως δεν συγκινείται ούτε υπολογίζει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ που άπλωναν στα πόδια του οι επιτελείς της Αλ Ιτιχάντ, αρνούμενος ένα μυθικό ποσό για κάθε ελληνική ομάδα, καθώς προτεραιότητα για εκείνον ήταν να κρατήσει η ομάδα τον βασικό της επιθετικό μέχρι τέλους προκειμένου εκείνος να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ στον στόχο του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ με την σειρά του εκείνον για να... εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο τα νούμερα του.

Όπως έκανε και στο τελευταίο παιχνίδι του 2018 ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος τον έριξε στον αγωνιστικό χώρο για να βρει τα γκολ απέναντι στον Αήττητο Σπάτων και αναρριχηθεί στην κορυφαία πεντάδα των σκόρερ της περσινής σεζόν, ανάμεσα σε «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως ο Μέσι και ο Ρονάλντο.

Το ποδόσφαιρο όμως φαίνεται πως έχει τους δικούς του κανόνες, εκεί όπου μιλούν τα εκατομμύρια και μπάλα παίζουν τα μηδενικά. Αλλά ακόμη και αν σου... δένουν τα χέρια τα εκατομμύρια που απλώνονται μπροστά σου, οφείλεις να αναγνωρίζεις ποιος σου έδωσε την ευκαιρία να τα εξασφαλίσεις. Έστω και με ένα τυπικό «ευχαριστώ» αλλά ο Πρίγιοβιτς προτίμησε για τους δικούς του λόγους να μην το πει ούτε αυτό. Ακόμη και αν επρόκειτο για μια μορφή αντίδρασης του Σέρβου προς την οικογένεια Σαββίδη δεδομένου πως μέχρι και την τελευταία στιγμή ο πρόεδρος του Δικεφάλου έδειχνε άρνηση αποδοχής της πρότασης που κατέθεσε η Αλ Ιτιχάντ.

Μια αναφορά και ένα... ευχαριστώ, όπως τουλάχιστον έκαναν στο παρελθόν άλλοι επαγγελματίες, οι οποίοι ακόμη και σήμερα δηλώνουν αιώνια ευγνώμονες στον ΠΑΟΚ και στην οικογένεια Σαββίδη, καθώς μπορεί να έφυγαν αλλά ποτέ δεν ξέχασαν. Βλέπε Λούκας, Γκάρι Ροντρίγκες, Τσίμιροτ. Παίκτες που δεν εγκατέλειψαν την ομάδα, όντας τόσο κοντά στο πρωτάθλημα, 34 χρόνια μετά...

Διαβάστε ακόμη...