Η… κατάρα των διαγώνιων!

Από inpaok.com: Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς θα υπάρξουν αλλαγές στο ρόστερ, όπως γίνεται παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια τον Ιανουάριο, για την ομάδα του Δικεφάλου, όμως μέσα στα πλάνα υπάρχει και μια θέση που πολλοί πιστεύουν πως έχει πέσει... κατάρα!
Πηγή: inpaok.com
Η… κατάρα των διαγώνιων!

Φυσικά, αυτή η θέση δεν είναι άλλη πέρα από του διαγώνιου. Ο ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια της κυριαρχίας του στο ελληνικό βόλεϊ, έφερε μεγάλα ονόματα. Κάποια απ' αυτά «έπιασαν» κάποια όχι.

Την σεζόν του πρώτου πρωταθλήματος και του νταμπλ που έκανε ο Δικέφαλος (2014-2015), είχε τον Ερνάντο Γκόμεζ, ο οποίος ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στους δύο τίτλους της ομάδας. Την επόμενη χρονιά το «ασπρόμαυρο» ΤΑΠ έφερε στη Θεσσαλονίκη τον Κουβανό, Ρολάντο Σεπέδα, ο οποίος με εξαιρετική παρουσία και πολύ υψηλά ποσοστά στις επιθέσεις του, οδήγησε τον Δικέφαλο στην κατάκτηση του δεύτερου σερί πρωταθλήματος (2015-2016).

Από 'κει και πέρα το χάος!

Ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, Αντώνης Τσαλόπουλος, ανακοινώνει, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, την επιστροφή του Ερνάντο Γκόμεζ στο «Παλατάκι», κάτι που προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο. Όμως η μοίρα δεν ήθελε να γίνει ότι έγινε στην πρώτη θητεία του Βενεζουελάνου και σε ένα παιχνίδι League Cup, κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο «Παλατάκι», ο Γκόμεζ σηκώνεται να καρφώσει με δύναμη, όμως του βγήκε ο ώμος. Η διοίκηση αποφασίζει να κρατήσει τον παίκτη, ο οποίος έκανε... αγώνα, για να επανέλθει. Στις αρχές Ιανουαρίου και ενώ σιγά-σιγά άρχισε να επανέρχεται ο παίκτης, παθαίνει τον ίδιο τραυματισμό σε προπόνηση. Ο Γκόμεζ έλυσε την συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ, κοινή συναινέση και ο Δικέφαλος προχώρησε στην αντικατάστασή του με τον Σάσα Στάροβιτς.

Ο Σέρβος έδειξε αρκετά καλά στοιχεία κάτι που άρεσε σε όλους, όμως έδειχνε πως σε φάσεις που... έκαιγε η μπάλα δεν ήταν το ίδιο καλός. Έτσι, στον ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Αλεξάνδρειο, ο Στάροβιτς δεν έκανε πολύ καλή εμφάνιση με αποτέλεσμα να μην βοηθήσει την ομάδα, η οποία αποκλείστηκε με 3-1 σετ. Στους τελικούς στο μόνο παιχνίδι που έδειξε πολύ καλά στοιχεία, ήταν στο δεύτερο παιχνίδι στο «Παλατάκι», όπου όλη η ομάδα ήταν εξαιρετική και γι' αυτό ο Δικέφαλος κέρδισε άνετα τους «ερυθρόλευκους» με 3-0 σετ και ισοφάρισε την σειρά σε 1-1. Ο ΠΑΟΚ στον τρίτο τελικό πέρασε από το κλειστό του Ρέντη με 2-3 και πήρε το... match-ball, στο «Παλατάκι», για να πάρει το τρίτο σερί πρωτάθλημα. Όμως τίποτα δεν πήγε καλά με τον Στάροβιτς, να παθαίνει διάστρεμμα στα μέσα του δεύτερου σετ και να τίθεται νοκ-άουτ, για το υπόλοιπο παιχνίδι, αλλά και για τον πέμπτο τελικό. Εκεί, οι «ασπρόμαυροι» αγωνίστηκαν με τον Σακόγλου διαγώνιο, αλλά και πολλές φορές σαν... ακραίο, διότι βοηθούσε στην υποδοχή και κατάφερε να πάρει το παιχνίδι σχετικά εύκολα και να πάρει την κούπα, μέσα στον Πειραιά.

Την σεζόν 2017-2018 ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να δώσει τελευταία ευκαιρία στον Γκόμεζ, όμως δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί και έτσι το ΤΑΠ έφερε τον Νικολάι Ουσίκοφ. Ο Βούλγαρος άφησε το «στίγμα» του με το πολύ καλό final 4 που έκανε στην Ρόδο και ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας που πήρε το δεύτερο κύπελλο, όμως στους τελικούς δεν έδωσε τα αναμενόμενα και αποχαιρέτησε το καλοκαίρι... αθόρυβα.

Έτσι, φέτος ο Δικέφαλος έκανε την υπέρβαση και έφερε τον Δημήτρη Τζούριτς. Όπως είναι λογικό δημιουργήθηκαν φιλοδοξίες, για τον φετινό ΠΑΟΚ, αφού έχει στη σύνθεσή του τον καλύτερο Έλληνα διαγώνιο. Όμως μέχρι στιγμής δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα και οι άνθρωποι του ΤΑΠ, έχουν μπει σε δεύτερες σκέψεις, για την περίπτωσή του.

Όπως και να το πει κανείς, αυτή η θέση έχει γίνει... καταραμένη για τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...