Αμυνα-γρανίτης με πανευρωπαϊκές επιδόσεις!

Από paokrevolution.net: Ο ΠΑΟΚ διαθέτει την καλύτερη άμυνα από τους πρωτοπόρους των 10 κορυφαίων Πρωταθλημάτων αλλά και τον δεύτερο καλύτερο μέσο όρο γκολ ανά αγώνα που δέχεται, πίσω μόνο από τη Λίβερπουλ!
Πηγή: paokrevolution.net
Αμυνα-γρανίτης με πανευρωπαϊκές επιδόσεις!

Εξι μόλις γκολ έχει δεχθεί ο ΠΑΟΚ σε 14 αγώνες Πρωταθλήματος και μόλις το ένα εξ αυτών του στοίχισε και το μοναδικό στραβοπάτημα, όταν δηλαδή έμεινε στο 1-1 με τον Ατρόμητο γνωρίζοντας και την μοναδική απώλεια βαθμών.

Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν έχει να καυχιέται μόνο για τις επιδόσεις του bomber Πρίγιοβιτς αλλά και για την εξαιρετική αμυντική του λειτουργία που θα ζήλευαν κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Στον ΠΑΟΚ και ειδικά όλο αυτό το διάστημα που δεν παίζει και το καλύτερο ποδόσφαιρο, η άμυνα του είναι ουσιαστικά η καλύτερη επίθεση του. Αυτό του έχει επιτρέψει να βρίσκεται στο +8 από τον Ολυμπιακό και να είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Η «Μ» ανέτρεξε στα δέκα κορυφαία Πρωταθλήματα της Ευρώπης και συνέκρινε τις αποδόσεις των ομάδων που είναι στην κορυφή των αντίστοιχων βαθμολογιών με αυτή του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα. Αλλά επειδή κάποια από αυτά τα Πρωταθλήματα έχουν διανύσει περισσότερες αγωνιστικές από το ελληνικό, σημαντικό συμπέρασμα, μπορεί κανείς να «διαβάσει» μέσα από τον αντίστοιχο μέσο όρο. Πόσα γκολ δηλαδή δέχεται μια από αυτές τις δέκα ομάδες ανά αγώνα. Το αποτέλεσμα;

Ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος μόνο πίσω από την Λίβερπουλ του Κλοπ, της ομάδας που από την περασμένη αγωνιστική, έχει πάρει διαφορά από την Μάντσεστερ Σίτυ των πολλών εκατομμυρίων λιρών Καμιά άλλη ομάδα δεν τον προσπερνά! Ο Δικέφαλος δέχεται 0,42 γκολ ανά αγώνα την στιγμή που ο αντίστοιχος μέσος όρος της Λίβερπουλ είναι στο 0,38.

Ο ΠΑΟΚ προσπερνά τις Αϊντχόβεν, Γιουβέντους, Πόρτο, Παρί Σεν Ζερμαίν, ακόμη και την Μπαρτσελόνα! Η «Μ» σας παρουσιάζει τον σχετικό ενδεικτικό πίνακα που αποτυπώνει την «άμυνα γρανίτη» της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΠΙΝΑΚΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ ΓΚΟΛ Μ.Ο (ανά αγώνα)

ΠΑΟΚ 14 6 0,42

Λίβερπουλ 18 7 0,38

Αϊντχόβεν 17 8 0,47

Μπασάκσεχίρ 17 8 0,47

Γιουβέντους 17 9 0,52

Πόρτο 14 9 0,64

Παρί 17 10 0,58

Σέλτικ 18 10 1.05

Ντόρτμουντ 17 18 1.05

Γκενκ 20 18 0.9

Μπαρτσελόνα 17 19 1,11

Διαβάστε ακόμη...