Γαλατσόπουλος: «Στόχος και τρίτο εισιτήριο για την Euroleague»

Από sdna.gr : Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, τόνισε πως στόχος είναι η Ελλάδα να βάλει και τρίτη ομάδα στην Εuroleague.
Πηγή: sdna.gr
Γαλατσόπουλος: «Στόχος και τρίτο εισιτήριο για την Euroleague»

Στον «FAIR PLAY FM 96,1» μίλησε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος με αφορμή το All star game του μπάσκετ που φιλοξενείτε στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του πρωταθλήματος, τα τηλεοπτικά, τη διαιτησία, τις "μάχες" μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αλλά και τον ΠΑΟΚ.

Αρχικά σχολίασε: «Μετά από 23 χρόνια πήραμε μια απόφαση το All star game να έρθει στη Θεσσαλονίκη και το Παλέ ντε σπορ 9-10 Φεβρουαρίου και αυτό θα γίνει ταυτόχρονα με τα 100 χρονία από την άφιξη του μπάσκετ στην Ελλάδα. Το μπάσκετ ήρθε στην χώρα μας το 1919 μέσω τις ΧΑΝΘ. Εμείς θα συνδυάσουμε αυτά τα δύο γεγονότα για να κάνουμε μια πολύ όμορφη γιορτή. Σε συνεργασία με την ΧΑΝΘ θα κάνουμε κάποιες δράσεις για να δώσουμε την τιμή που αρμόζει σε αυτό τον θεσμό».

Για τα τηλεοπτικά: «Έχουν υπογράψει όλες οι ομάδες και κλείσαμε συμφωνίες για τα επόμενα δυο χρόνια. Αυτά αφορούν τηλεοπτικά και χορηγίες που θα αγγίζουν τα 7,2 εκατομμύρια. Αυτά τα χρήματα που θα πάρουμε θα τα μοιράσουμε στις ομάδες. Αυτή την εποχή αυτό είναι ένα πολύ καλό νούμερο. Εμείς δεν σταματάμε εδώ και συνεχίζουμε να ψάχνουμε χρήματα. Και οι 11 ομάδες θα είναι στην ΕΡΤ για τα επόμενα δύο χρόνια. Όλη η Ελλάδα θα μπορεί να βλέπει μπάσκετ».

Για την Euroleague: «Σίγουρα είναι πρόβλημα ότι μόνο οι δυο πρώτοι πάνε στην Euroleague. Αυτό διώχνει επενδυτές από το Ελληνικό μπάσκετ. Εγώ έχω πει πολλές φορές ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση ανάμεσα σε Euroleague και Champions league. Ελπίζω να μπορέσει να αλλάξει αυτό σύντομα για το καλό του μπάσκετ».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Είμαι ευχαριστημένος γιατί κάθε χρόνο βλέπουμε νέους ανθρώπους να ασχολούνται με το μπάσκετ. Να είναι χρηματοδότες με την καλή έννοια. Είναι στόχος μας να πάρουμε μια τρίτη θέση σαν χώρα στην Euroleague».

Για την διαιτησία: «Θα πρέπει να γίνετε καλύτερη κάθε χρόνο. Πλέον υπάρχουν νέοι διαιτητές. Και πιστεύουμε ότι θα δούμε καλύτερες διαιτησίες στο μέλλον».

Για τις κόντρες Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού: «Το κλίμα αυτή την στιγμή είναι πολύ καλό. Δεν είχα κανένα πρόβλημα έως τώρα. Υπάρχει ομοφωνία και καλή συνεργασία».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει έναν άνθρωπο να επενδύσει και να αλλάξει επίπεδο. Η ομάδα έχει γήπεδο και κόσμο. Η ομάδα νομίζω είναι στο σωστό δρόμο. Θα πρέπει η ομάδα να προσαρμοστεί καθώς πλέον το επίπεδο των άλλων ομάδων έχει ανέβει αρκετά. Η εικόνα στο γήπεδο βελτιώνεται. Ο κόσμος πλέον έχει απαιτήσεις. Η ομάδα θα πρέπει να προσελκύσει τον κόσμο με καλύτερο θέαμα».

Διαβάστε ακόμη...