"Χρειαζόμαστε τον κόσμο μας"

Από inpaok.com: Για την ήττα στον ημιτελικό του League Cup από τον Ολυμπιακό, αλλά και για το ματς του Σαββάτου (15/12) πάλι εναντίον των «ερυθρόλευκων» για τη δέκατη αγωνιστική της Volley League μίλησε ο κεντρικός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Τακουρίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Libero 107,4.
Πηγή: inpaok.com
"Χρειαζόμαστε τον κόσμο μας"

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο έμπειρος αθλητής του Δικεφάλου:

Για το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αύριο, αυτήν τη φορά για το πρωτάθλημα: «Υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι είναι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι του Σαββάτου. Δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για το αποτέλεσμα του League Cup. Παίξαμε το πρώτο σετ πολύ καλά, πολύ σωστά τακτικά. Κλείσαμε τις περισσότερες απειλές και το πήραμε. Από εκεί και πέρα, το σκηνικό άλλαξε τελείως, ίσως ανέβασε κι ο Ολυμπιακός την απόδοση του, η δική μας έπεσε και ήρθε αυτό το άσχημο αποτέλεσμα».

Για την εικόνα της ομάδας ως τώρα παρά τις προσδοκίες που υπάρχουν: «Κι εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Το βόλεϊ είναι ιδιαίτερο άθλημα, χρειάζεται υπομονή, παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία και πόσο δεμένη είναι μια ομάδα. Έχουμε μεγάλο ρόστερ, αλλά μην ξεχνάμε ότι οι δέκα παίκτες δεν ήταν πέρσι. Έχει περάσει αρκετός χρόνος, αλλά χρειαζόμαστε κι άλλο για να δέσουμε, να καταλάβουμε όλοι τη σημασία των αγώνων που παίζουμε. Νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο αυτό. Αγωνιστικά, πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοση μας και γι' αυτό δουλεύουμε».

Για το αν η ομάδα μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό θα δείξει το καλό της πρόσωπο: «Στην Ευρώπη αποκλειστήκαμε, μπορεί να είναι καλό γιατί παίξαμε πολλά και δυνατά παιχνίδια. Μας βοηθάει για να έχουμε ρυθμό αλλά δε σου δίνει τόσο χρόνο να δουλέψεις στην προπόνηση. Είναι σχετικό. Πήραμε τα θετικά που ήταν παραστάσεις σε δύσκολους αγώνες. Τώρα έχουμε περισσότερο χρόνο και συγκέντρωση για να δώσουμε βάρος στους εγχώριους στόχους».

Για τη συμπεριφορά των οπαδών του Ολυμπιακού προς τον Φιλίποφ στο παιχνίδι της Τετάρτης: «Το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι κάτι που περιμέναμε. Πείραξε η μεταγραφή στον κόσμο του Ολυμπιακού. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ντίμα για το πως διαχειρίστηκε την κατάσταση. Είναι δύσκολο και άδικο για 2 ώρες να ασχολούνται μόνο μαζί του. Κατάφερε να μην αντιδράσει, να μην προκαλέσει, να είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του. Δεν τον παρέσυρε όλο αυτό. Ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι πάντα σημαντικό. Ξέρουμε τη σημασία που έχει για τον κόσμο. Η δουλειά μας είναι να μπούμε και να φέρουμε το αποτέλεσμα που θα δώσει χαρά στον κόσμο και θα μας ανεβάσει κι εμάς».

Για τους κουκουλοφόρους και την επίθεση στον Φιλίποφ: «Αυτό που είδα, είναι ότι είναι άσχημο για τον οποιονδήποτε αθλητή, να στοχοποιείται και να ασχολούνται μόνο μαζί του. Αυτά που έγιναν δεν τα είδα, έφυγα κατευθείαν από το γήπεδο. Είναι κατακριτέα αν έγιναν ,σε οποιοδήποτε γήπεδο ,σε οποιοδήποτε άθλημα, πρέπει να σέβεται την προσπάθεια που κάνεις».

Για την παρουσία του κόσμου αύριο: «Σίγουρα χρειαζόμαστε τον κόσμο μας. Είναι ένα παιχνίδι που ξέρουμε τη σημασία και πόσο το θέλει. Τους χρειαζόμαστε στο πλευρό μας, να μας βοηθήσουν. Είναι σαν παίκτης παραπάνω, μας έχει στηρίξει πολύ στο παρελθόν. Πρέπει να δώσουμε ότι μπορούμε, όποιο αποτέλεσμα και να έρθει, να τα έχουμε δώσει όλα στο γήπεδο για να τους κάνουμε χαρούμενους».

Για αυτούς που λένε ότι ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα: «Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με βάση το αποτέλεσμα, μας κέρδισαν και ίσως δείχνει ότι είναι πιο έτοιμοι. Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερο χρόνο να προπονηθεί και είναι σχεδόν ίδια ομάδα με πέρσι, έχει μόνο μικρές αλλαγές. Δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού μέχρι στιγμής. Όλα πάνε καλά για αυτούς. Ούτε ο Ολυμπιακός πάντως είναι έτοιμος, έχει αφήσει βαθμούς στο πρωτάθλημα. Το αυριανό παιχνίδι δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια και τίποτα παραπάνω».

Για το φετινό πρωτάθλημα και αν μπορεί να ξεχωρίσει άλλη ομάδα πλην ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού: «Ξεχωρίζουμε εμείς και ο Ολυμπιακός. Υπάρχουν δύο-τρεις ομάδες που είναι αρκετά κοντά, όπως ο Παναθηναϊκός, ο Φοίνικας Σύρου και ο Παμβοχαϊκός. Γενικά υπάρχουν ομάδες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά, όπως π.χ. η Α.Ε. Κομοτηνής που μας στέρησε ένα βαθμό. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ όμως, θεωρώ ότι είναι ένα σκαλί πάνω».

Διαβάστε ακόμη...