Οι "χρυσές" παρεμβάσεις του Λουτσέσκου

Από sdna.gr: Τι κάνει έναν προπονητή πετυχημένο; Να μπορεί να «χτίζει» από το μηδέν ένα σύνολο; Να του δίνει χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή; Να «διαβάζει» σωστά το παιχνίδι κατά την εξέλιξή του και να παρεμβαίνει; Ενδεχομένως όλα αυτά μαζί και ακόμη περισσότερα...
Πηγή: sdna.gr
Οι "χρυσές" παρεμβάσεις του Λουτσέσκου

Η ποδοσφαιρική ιστορία ετοιμάζει το ταμείο τους και η επιτυχία ή η αποτυχία ενός προπονητή, καθιερώνεται στην συνείδησή του καθενός με προσωπικά κριτήρια. Υπάρχουν -ωστόσο- κάποια δείγματα γραφής που σε οδηγούν σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και ενδεχομένως σου δίνουν κάποιες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Μέσα από την αναμέτρηση με τη Λάρισα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε τις δικές του απαντήσεις από τον πάγκο και με τις κινήσεις του άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού. Ο Ρουμάνος τεχνικός, βλέποντας πως η ομάδα του έχει... σκαλώσει στο 1-1, αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα και να ρίξει μαζί στο γήπεδο τους Τσούμπα Άκπομ και Εβγέν Σάκχοφ.

Και εκείνοι ως «ευχαριστώ» στον προπονητή τους δεδομένου πως δεν έχουν τον επιθυμητό χρόνο συμμετοχής, σφράγισαν μέσα από την εξαιρετική τους συνεργασία το 2-1 και κατ΄επέκταση το «τρίποντο» του ΠΑΟΚ, δίνοντας συνέχεια στο αήττητο σερί του πρωταθλήματος.

Αναμφισβήτητα αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το... χέρι του Λουτσέσκου από τον πάγκο, αποδεικνύεται λίρα εκατό για τους «ασπρόμαυρους». Κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς, το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία ακόμη τρεις φορές...

Η αρχή έγινε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπενφίκα στο Ντα Λουζ, με τον Ουάρντα να μπαίνει ως αλλαγή στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης και στο 76' να ισοφαρίζει σε 1-1, αποτέλεσμα που άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες με φόντο τον επαναληπτικό της Τούμπας.

Δύο περίπου μήνες αργότερα και στο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του, για την ακρίβεια 24, ο Δημήτρης Λημνιός «τελείωνε» τον αγώνα, σημειώνοντας το 2-0 στο 76΄, σκορ που ανάγκαζε τους «πράσινους» να παρατήσουν την όποια προσπάθεια έκαναν, έστω για το γκολ της ισοφάρισης.

Η τρίτη και φαρμακερή αλλαγή του Λουτσέσκου την τρέχουσα σεζόν έγινε με τον Τσούμπα Άκπομ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ο ΠΑΟΚ έχασε μισή ντουζίνα ευκαιρίες στην Τούμπα, έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Κυριακίδη και ο προπονητής του Δικεφάλου αναγκάστηκε να τα παίξει όλα γι΄όλα, με δύο επιθετικούς, με τον Άγγλο φορ να υπογράφει το δεύτερο τέρμα και τη νίκη με 2-1, δικαιώνοντας απόλυτα τον προπονητή του.

Το σερί μεγαλώνει αν βάλει κανείς στην εξίσωση της κουβέντας και τα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς. Τουλάχιστον εφτά παιχνίδια δέχθηκαν την άμεση παρέμβαση του 49χρονου τεχνικού, με τους Σάκχοφ και Μπίσεσβαρ να είναι οι συνήθεις ύποπτοι που συνθέτουν τους άσους στο μανίκι του προπονητή τους.

Χαρακτηριστικό είναι το ποστάρισμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη... δικαίωση του Λουτσέσκου στο παιχνίδι με την ΑΕΛ:

Διαβάστε ακόμη...