«Πιο στιβαρός ο ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα»

Από paok24.com: Από τη Σπάρτη που βρίσκεται, ο επιθετικός που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2008-2009 φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του PAOK24.
Πηγή: paok24.com
«Πιο στιβαρός ο ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα»

Αναλυτικά όσα δήλωσε Ο Ηλίας Αναστασάκος:

Για το αν παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημα φέτος:
«Παρακολουθώ, όχι τόσο πολύ όσο θα ήθελα, αλλά όσο μπορώ και όταν μου δίνεται η ευκαιρία παρακολουθώ και τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για την αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ με τον Πρίγιοβιτς και το πρόβλημα του Ολυμπιακού στην κορυφή της επίθεσης του:
«Αυτήν την κουβέντα την είχα με κάποιους φίλους, βλέποντας το παιχνίδι του Ολυμπιακού, που έπαιζε χωρίς καθαρό επιθετικό. Είχα πει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι του Ολυμπιακού, γιατί παίζει καλό ποδόσφαιρο, δημιουργεί, αλλά δεν έχει το εύκολο γκολ. Όλα τα γκολ τα βάζουν με κεφαλιές τα στόπερ, κάποιοι μέσοι και αυτό δημιουργεί πρόβλημα και στην ψυχολογία. Ο ΠΑΟΚ έχει τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος με το παραμικρό, δημιουργεί τη συνθήκη και βάζει το γκολ .Αυτό έχει επιρροή και στην ψυχολογία και της ομάδας και του κόσμου. Πολλά παιχνίδια μπορεί να πάρει ο ΠΑΟΚ με μισή ευκαιρία. Πιστεύω ότι έχει πάρει παιχνίδια χωρίς να παίξει καλά, αλλά με το στόχο που έχει, είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις το αποτέλεσμα. Στο τέλος, μετρούν οι βαθμοί. Είναι πολύ δύσκολο να βρίσκεσαι ψηλά και να κρατηθείς εκεί. Έτσι όπως πάει ο ΠΑΟΚ, το πάει καλά. Θεωρώ ότι μπορεί εύκολα ή όχι να καταφέρει το στόχο του».

Για το στοιχείο που χρειάζεται μπροστά στην εστία από τη δική του εμπειρία:
«Είναι πολλά πράγματα. Δεν είναι ότι το έχεις μόνο. Αν το έχεις και δε δουλέψεις, δε θα το βγάλεις ποτέ. Αν δουλεύεις και δεν το έχεις, δε θα το βρει ποτέ. Είναι ψυχολογία, να σου πάει και η ομάδα, είναι πολλά πράγματα που μετρούν. Νομίζω ότι πρέπει να το έχεις. Αυτό ξεκινάει και από τη μικρή ηλικία. Δεν είναι εύκολο όσο φαίνεται. Είναι πολύ απλό, φαίνεται πολύ απλό, αλλά πολλές φορές χάνονται κάποια γκολ και καταλαβαίνεις ότι είναι δύσκολο».

Για τον τρόπο που δουλεύει μια ομάδα όταν έχει έναν επιθετικό με τα χαρακτηριστικά του Πρίγιοβιτς:
«Σε αυτήν την περίπτωση, είτε του Πρίγιοβιτς, είτε οποιοδήποτε παίκτη με προσωπικότητα, το πιο βασικό, είναι η διαχείριση. Όχι μόνο του κάθε Πρίγιοβιτς, αλλά όλων των παικτών. Δεν το παίρνει μόνος του το πρωτάθλημα, ο Πρίγιοβιτς ή ο προπονητής. Το παίρνουν όλοι μαζί. Από τη διοίκηση, από τον κόσμο, από τους δημοσιογράφους και πάνω από όλα οι ποδοσφαιριστές. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό και νομίζω ότι φέτος το βλέπω σε όλες τις πλευρές, είναι η διαχείριση σε όλο το φάσμα που λέγεται ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο οι11 που παίζουν, αλλά είναι ένα μεγάλο κομμάτι. Όσο την έζησα εγώ, από την πολλή αγάπη, αυτό πνίγεται. Φέτος βλέπω ότι παιχνίδι με παιχνίδι είναι κάτι άλλο, κάτι ξεχωριστό. Από ότι καταλαβαίνω και μιλάω, σκέφτονται όλοι παιχνίδι με παιχνίδι. Έχει τώρα τη Λάρισα, ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εκεί πρέπει να συγκεντρωθεί. Να μην επηρεαστεί από ότι έγινε στο προηγούμενο και από τι έχει στο επόμενο»

Για το κλισέ «κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά» και τη σημασία που έχει τελικά αυτή η λογική:
«Το κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και δύσκολο. Το να φτάσεις ψηλά είναι εύκολο, το θέμα είναι να μείνεις εκεί. Αυτό είναι το πιο δύσκολο, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και γενικά στη ζωή. Φέτος έχω την εντύπωση ότι ο ΠΑΟΚ, ίσως επειδή μαθαίνει από κάποια λάθη που είχε κάνει στο παρελθόν, είναι πιο στιβαρός γενικά, σε όλα τα επίπεδα».

Για τη δική του χρονιά στον ΠΑΟΚ και τη διαχείριση από τον Φερνάντο Σάντος τότε:
«Δεν το κρύβω, ήταν πολύ δύσκολη χρονιά. Στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολα για μένα. Εξελίχθηκε ίσως στην πιο όμορφη για μένα, γιατί πήρα πάρα πολλά και από τον κ. Σάντος και από την ομάδα. Άλλαξε τον ρου της νοοτροπίας και στο τι είχε ζήσει μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ. Βέβαια, το έζησα για λίγο και είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν».

Διαβάστε ακόμη...