"Να «χτυπήσει» το ματς από την αρχή με ένα γρήγορο γκολ"

Από thessports.gr: Στον "FAIR PLAY FM" φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κερμανίδης, ο οποίος μίλησε για την εποχή που αναγκάστηκε εκείνος και η οικογένειά του να εγκαταλείψουν την Ουγγαρία και να έρθουν στην Ελλάδα λόγω κοινωνικών φρονιμάτων, ενώ ακόμα αναφέρθηκε και στον επικειίμενο αγώνα του Δικεφάλου απέναντι στη Βίντι.
Πηγή: thessports.gr
"Να «χτυπήσει» το ματς από την αρχή με ένα γρήγορο γκολ"

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για την οικογενειακή μετακίνηση από την Πολωνία στην Ουγγαρία: "Ήρθα στην Ελλάδα από τη Βουδαπέστη τον Σεπτέμβριο του 1973. Όλοι πιστεύουν εσφαλμένα ότι έχω γεννηθεί στην Ουγγαρία παρόλο που εγώ γεννήθηκα στην Πολωνία αλλά όταν ήμουν σε πολύ μικρή ηλικία μεταφερθήκαμε οικογενειακώς στην Ουγγαρία. Πρόερχομαι από οικογένεια πολιτικών προσφύγων, μετά τον εμφύλιο πολλοί άνθρωποι έφυγαν για το εξωτερικό, οι γονείς μου βρέθηκαν στην Πολωνία όπου γεννήθηκα αλλά μεγάλωσα στην όμορφη πόλη της Βουδαπέστης".

Για τον ερχομό του στον ΠΑΟΚ:"Εκείνη την εποχή το ουγγρικό ποδόσφαιρο ήταν διεθνώς σε πολύ υψηλό επίπεδο, συγκαταλέγονταν μέσα στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου και χαίρομαι που μεγάλωσα μέσα σε αυτό το κλίμα διότι έζησα από κοντά ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης. Βέβαια η Ελλάδα είχε πολύ καλές σχέσεις και επαφές με το Ουγγρικό ποδόσφαιρο, ομάδες της Αθήνας αλλά και ο ΠΑΟΚ είχαν Ούγγρους προπονητές καθώς ήταν οι καλύτεροι προπονητές του κόσμου και η Ελλάδα είχε αρκετούς από αυτούς. Εκείνη την εποχή ήταν στην Ελλάδα ο Γιένε Τσάκναντι, ο Μπούκοβι στον Ολυμπιακό, ο Πούσκας στον Παναθηναϊκό όλοι αυτοί ήταν πολύ μεγάλα ονόματα Ούγγρων προπονητών, οι οποίοι εργάζονταν στην Ελλάδα και τότε αρχίσαμε να ερχόμαστε εδώ εμείς οι Έλληνες ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνιζόμασταν σε αυτές τις απαγορευμένες για την Ελλάδα χώρες όπως ήταν και η Ρουμανία με την Ουγγαρία και ξεχωρίζαμε επειδή ήμασταν ταλέντα".

Για το τι πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που θα βρεθούν στη Βουδαπέστη για το μεθαυριανό ματς:"Είναι μία πανέμορφη πόλη με παλιά αρχοντικά κτήρια και πολύ ωραία μαγαζιά, ο κόσμος είναι ευγενέστατος και φιλόξενος αλλά και πάντα απαιτητικός για το πουρμπουάρ. Όσοι βρεθούν εκεί πρέπει να ξέρουν ότι μόνο με την ευγένεια μπορούν να κερδίσουν τους ντόπιους διότι αν δεν είσαι ευγενικός απέναντι σε έναν Ούγγρο, δεν θα σου δώσει σημασία. Αν τους σταματήσουν σε μία βόλτα και τους ζητηθεί να ανταλλάξουν τα χρήματά τους, δεν θα πρέπει να δεχτούν διότι ενδέχεται να τους εξαπατίσουν. Να προτιμούν μόνο τα επίσημα ανταλλακτήρια"

Σχετικά με αυτά που περιμένει να δει στον αγώνα της Πέμπτης:" Έμεινα έκπληκτος με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε και μπορούσε να "καθαρίσει το παιχνίδι στην Τούμπα κι έτσι να τελειώσει το υπόθεση πρόκρισης διότι τώρα μετά από τη νίκη της Βίντι, εκείνοι ελπίζουν ότι έχουν πολλές πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Έχει ξεσηκωθεί όλη η πόλη και αναμένεται το γήπεδο να είναι γεμάτο"

Για το τι θα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ προκειμένου να πάρει μία άτυπη ρεβάνς για την ήττα της Τούμπας:"Πρέπει από την αρχή του αγώνα να ψάξει ένα γρήγορο γκολ και να "τελειώσει" από νωρίς το ματς, διότι όσο τα πράγματα θα είναι ρευστά εκείνου θα ελπίζουν όλο και περισσότερο σε ένα θετικό αποτέλεσμα και το έργο των παικτών του ΠΑΟΚ θα γίνετε δυσκολότερο. Άρα θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να ξεκινήσει το ματς αποφασιστικά και να πετύχει ένα γκολ από την αρχή για να ελέγξει το παιχνίδι στη συνέχεια"

Διαβάστε ακόμη...