«Διασκεδάστε το όπως πέρσι!»

Από sdna.gr: Ο Τεράν Πέτεγουεϊ ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ, στα περσινά παιχνίδια με την ΑΕΚ και από τη Σαρδηνία, μιλάει στο SDNA, με αφορμή το σημερινό νοκ-άουτ προημιτελικό Κυπέλλου.
Πηγή: sdna.gr
«Διασκεδάστε το όπως πέρσι!»

Η δική του προσθήκη, στα μέσα της περσινής σεζόν, ήταν ένας από τους λόγους της αλλαγής της εικόνας του ΠΑΟΚ, στο δεύτερο μισό, με την κατάκτηση της τρίτης θέσης στα πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τη... συγκυρία πέρσι, για να τον φέρει στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο Πέτεγουεϊ τότε, ήθελε να φύγει από την Ναντέρ, ήρθε με ελάχιστα (για την αξία του) χρήματα και με 11,2 πόντους μέσο όρο, βοήθησε πολύ στη βελτίωση της εικόνας της ομάδας.

Λίγο μετά το τέλος των περσινών πλέι οφ, ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τη Σάσαρι, την οποία ανέλαβε, ο Βιντσέντζο Εσπόζιτο. Ο Ιταλός τεχνικός, ήταν αυτός που τον είχε φέρει από τις ΗΠΑ, τη σεζόν 2016-2017 για λογαριασμό της Πιστόια, με τον «TP5» να κάνει εξαιρετική χρονιά τότε.

Φέτος, έχει ξεκινήσει πολύ καλά στη Legabasket, σκοράροντας 13,8 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ η Σάσαρι είναι στο 3-1 μετά από τέσσερις αγωνιστικές και αύριο, δοκιμάζεται στην έδρα της Βανόλι Κρεμόνα.

Ο Πέτεγουεϊ μιλάει στο SDNA, για την παρουσία του στην Ιταλία, για αυτά που έζησε πέρσι στον ΠΑΟΚ και μέσω αυτής της συνέντευξης, στέλνει το δικό του μήνυμα, στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Πως περνάς στην Ιταλία και στη Σάσαρι; Με τον κόουτς «Έντζο», είχες συνεργαστεί και στην Πιστόια τη σεζόν 2016-2017 και τώρα, το κάνεις ξανά στην καινούργια σου ομάδα...

«Μέχρι στιγμής, όλα είναι πολύ ωραία! Ο κόουτς «Έντζο» είναι ο καλύτερος! Είναι από τους καλύτερους προπονητές που είχα από τη στιγμή που έφυγα από τις ΗΠΑ και παίζω στην Ευρώπη και αυτός, είναι ο λόγος που επέστρεψα στην Ιταλία. Η χρονιά έχει ξεκινήσει καλά για εμάς και δουλεύουμε πολύ, για να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν με τον ΠΑΟΚ, σε βοήθησε να επιστρέψεις σε καλή κατάσταση, μετά το μέτριο πέρασμα σου από τη Γαλλία και τη Ναντέρ;

«Η αλήθεια είναι ότι στη ​Ναντέρ, δεν είχα τη δυνατότητα να βγάλω τον καλό μου εαυτό. Στον ΠΑΟΚ, όμως, άπαντες στην ομάδα, μου επέτρεψαν να μπω μέσα στο σύνολο και να είμαι μέλος μιας εξαιρετικής ομάδας, η οποία στο τέλος της σεζόν, πανηγύρισε την κατάκτηση της τρίτης θέσης, στόχος που έχει πάντα τη σημασία του στην Ελλάδα».

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα την ΑΕΚ σε έναν νοκ-άουτ προημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας και μάλιστα εντός έδρας. Τι έχεις κρατήσει από τις περσινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων στα πλέι οφ, στα οποία μάλιστα, ήσουν πρωταγωνιστής, πετυχαίνοντας 17 πόντους στο πρώτο παιχνίδι και 21 στο δεύτερο;

«Αυτό που θυμάμαι περισσότερο, ήταν η μεγάλη ένταση που υπήρχε από τον κόσμο, τόσο στην έδρα της ΑΕΚ, όσο και στην έδρα του ΠΑΟΚ, στα μεταξύ μας παιχνίδια. Οι αγώνες ήταν πολύ ευχάριστοι για έναν παίκτη, για να έχει καλή απόδοση και το πιο θετικό για εμάς τότε, ήταν ότι είχαμε κερδίσει τη σειρά με 2-0 και πήραμε την πρόκριση για τους ημιτελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος».

Αυτό που θυμούνται οι περισσότεροι από την περσινή σειρά, πέρα από την πολύ καλή σου απόδοση, ήταν κι ένα εκπληκτικό κάρφωμα που είχες κάνει, μπροστά στον Καββαδά...

«Φίλε, ήταν ένα... τρελό κάρφωμα εκείνο! Μάλιστα, είχε γίνει και σε ένα πολύ καλό μομέντουμ για την ομάδα, ούτως ώστε να φτάσουμε στη νίκη, που θέλαμε για να τελειώσουμε τη σειρά από το δεύτερο παιχνίδι».

Αν ήσουν σε επαφή με κάποιον από τον ΠΑΟΚ, τι θα του έλεγες πριν από το σημερινό παιχνίδι που έχει μεγάλη σημασία;

«Αυτό που θα έλεγα στους παίκτες του ΠΑΟΚ, είναι πρώτα απ' όλα να διασκεδάσουν το παιχνίδι και να παίξουν δυνατά. Αν τα κάνουν αυτά τα δύο, ειδικά εντός έδρας, νομίζω ότι μπορούν να πάρουν τη νίκη που θέλουν».

Ο προπονητής συνεχίζει για δεύτερη σεζόν στον πάγκο, ο αρχηγός ανανέωσε το συμβόλαιο του, ενώ και ο Γκος έμεινε. Θα ευχόσουν κάτι στον ΠΑΟΚ, ενόψει της φετινής σεζόν;

«Τους εύχομαι να έχουν επιτυχίες μέσα στη σεζόν! Ελπίζω να κάνουν μεγάλα πράγματα αυτήν τη χρόνια, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στο Basketball Champions League».

Διαβάστε ακόμη...