«Μεγάλο στοίχημα για τη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα»

Οι δηλώσεις Τζιτζικώστα, Μπουτάρη και Πατουλίδου μετά τη συνάντηση στο "Μακεδονία Παλλάς"
Πηγή: paok24.com
«Μεγάλο στοίχημα για τη Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα»

Τη διάθεση να στηρίξουν έμπρακτα το όνειρο της οικογένειας του ΠΑΟΚ για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου γηπέδου στη θέση της Τούμπας, εξέφρασαν μετά τη συνάντησή τους με τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ οι Απόστολος Τζιτζικώστας, Γιάννης Μπουτάρης και Βούλα Πατουλίδου.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε εξερχόμενος από το "Μακεδονία Παλλάς: "Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλη τη Θεσσαλονίκη αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα. Η Περιφέρεια και εγώ προσωπικά θα σταθούμε από την πρώτη στιγμή έως την τελευταία δίπλα στον ΠΑΟΚ, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο. Αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε.

Θα συναντηθούμε εκ νέου για να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα. Μέχρι τη Δευτέρα θα ανακοινώσουμε τα ονόματα των ανθρώπων που θα αποτελέσουν την επιτροπή που θα συμμετέχει σε κάθε βήμα όλης της διαδικασίας. Είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί σε όλο το εγχείρημα. Ο πήχης είναι ψηλά.

Η εμπλοκή της Περιφέρειας βρίσκεται και στη διαδικασία αδειοδοτήσεων και στη διαδικασία υπηρεσιών και ελέγχων, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται και στην προσπάθεια χρηματοδότησης της όλης ανάπλασης της περιοχής γύρω από το γήπεδο, μια διαδικασία για την οποία είμαστε πανέτοιμοι αφού ολοκληρωθεί το ρυθμιστικό σχέδιο και να δούμε πως θα κλείσουμε πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα ή και από το ΕΣΠΑ".

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είπε: "Είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση που έγινε με τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την Περιφέρεια. Αναφερθήκαμε σε ορισμένα θέματα που από τώρα πρέπει να αρχίσουν να τρέχουν και γι αυτό αποφασίστηκε να γίνει μια μόνιμη επιτροπή από τεχνοκράτες και στελέχη του δήμου, για να διευκολυνθεί το έργο.

Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τα σχολεία και τα κολυμβητήρια, για τα οποία μάλλον προβλέπεται κατεδάφιση για να φύγουν από εκεί που είναι αλλά θα το δούμε, είναι πολύ νωρίς, προφανώς θα γίνουν κάπου αλλού.Θα πάρουμε μια απόφαση η οποία θα είναι δεσμευτική για οποιοδήποτε επόμενη διοίκηση. Είναι πολλά θέματα που πρέπει να ξεπεραστούν για τη δημιουργία του νέου γηπέδου".

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, σημείωσε: "Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Υπάρχει πολύ μεγάλη διάθεση. Τα προβλήματα είναι γνωστά και θέλουμε να ξεπεραστούν, γιατί πρέπει να ξεπεραστούν. Για την πόλη που ευελπιστεί να αποκτήσει ένα τέτοιο γήπεδο με τον περιβάλλοντα χώρο που του αρμόζει. Θα πρέπει να είναι διαμορφωμένος για το καλύτερο των πολιτών, ο μεγαλύτερος μαγνήτης για την πόλη.

Ή λέμε ότι έχουμε μια Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα Βαλκανίων ή όχι. Μια τέτοια πρωτεύουσα χωρίς ένα μεγάλο υπερσύγχρονο γήπεδο, δε νοείται!".

Διαβάστε ακόμη...