«Αμέσως είπα ναι στον ΠΑΟΚ!»

Απο paok24.com : Το «κανόνι» του ΠΑΟΚ, Αναστασία Σπυριδωνίδου, μίλησε για την απόφαση της να φορέσει τα «ασπρόμαυρα»
Πηγή: paok24.com
«Αμέσως είπα ναι στον ΠΑΟΚ!»

Η δεύτερη σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος... συστήθηκε με το «καλημέρα» στους φίλους του ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στο ντεμπούτο της.

Οι αποχωρήσεις των Παντελιάδου και Ντιμιτρέγιβιτς για τον Άρη, αλλά και το κλίμα που προσπάθησαν να δημιουργήσουν για την κατάσταση που επικρατούσε στον ΠΑΟΚ, προκάλεσε μία σύγχυση στους φίλους της ομάδας, με τους ανθρώπους του τμήματος να δείχνουν με τις κινήσεις τους πώς κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά ο Δικέφαλος του Βορρά ακόμη πιο δυνατός και ενισχυμένος θα διεκδικήσει την παραμονή του στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος για μία ακόμη χρονιά.

Ένα από τα «ηχηρά» μηνύματα που έστειλε το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ ήταν και αυτό της απόκτησης της Αναστασίας Σπυριδωνίδου, της νεαρής επιθετικού που τα τελευταία χρόνια «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα και εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της και τις εμφανίσεις της που της άνοιξαν από νωρίς την πόρτα των εθνικών ομάδων, από τα μικρότερα ηλικιακά κλιμάκια, φτάνοντας μέχρι και στο επίπεδο των γυναικών.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι η Σπυριδωνίδου πριν «μετακομίσει» στον Άρη, αναδείχτηκε τρεις συνεχόμενες σεζόν πρώτη σκόρερ των πρωταθλημάτων στα οποία συμμετείχε με τη φανέλα του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, ενώ την περσινή χρονιά ήταν η δεύτερη σκόρερ της Α’ Εθνικής έχοντας 25 γκολ.

Η νεαρή επιθετικός μίλησε στη FORZA Plus με τη συζήτηση φυσικά να ξεκινάει από την απόφαση της να έρθει στον ΠΑΟΚ με την ίδια να απαντάει:

«Δεν μου ήταν δύσκολο στο να πάρω την απόφαση να έρθω από τον Άρη στον ΠΑΟΚ. Με το που μου έγινε η πρόταση αμέσως την αποδέχτηκα. Ήθελα να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο και στη ζωή μου, αλλά και στην καριέρα μου».

Ο Δικέφαλος, αλλά και η ίδια ξεκίνησαν ιδανικά το πρωτάθλημα, με τις «ασπρόμαυρες» να μετράνε δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και τη Σπυριδωνίδου στο ντεμπούτο της με τη φανέλα του ΠΑΟΚ να πετυχαίνει τέσσερα γκολ στη νίκη με 7-0 κόντρα στη Πανσερραϊκή.

Η ίδια βέβαια, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στη «μετακόμιση» του τμήματος στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας από τη φετινή σεζόν, την οποία χαρακτηρίζει ως «δώρο»:

«Ανεβαίνει ιδιαίτερα το επίπεδο των προπονήσεων, ενώ υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα να ξεπεραστούν οι όποιοι τραυματισμοί εμφανιστούν. Νιώθεις ότι είσαι επαγγελματίας, παρά το γεγονός πώς όλοι ξέρουμε ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζεται ως ερασιτεχνικό στην Ελλάδα».

«Το... μικρόβιο το πήρα από τον μπαμπά»

Η ίδια θυμάται τον εαυτό της από μικρή ηλικία να πηγαίνει στα γήπεδα της Βέροιας και να παίζει ποδόσφαιρο με μικρά αγόρια! Πώς λοιπόν ένα μικρό κορίτσι αποφασίζει να ασχοληθεί με ένα άθλημα που θεωρείται «ανδροκρατούμενο»;

«Είναι το πόσο το θέλεις και πόσο το έχεις στο DNA σου. Θυμάμαι τον εαυτό μου να πηγαίνει μικρή στο γήπεδο και να παίζω ποδόσφαιρο πάντα με τα αγόρια. Μετά πήγα στις Βαρβάρες, αγωνίστηκα με τις γυναίκες. Φαίνεται για ένα παιδί και η εξέλιξη που θα έχει στη συνέχεια στο άθλημα που θα επιλέξει. Δεν είναι ότι ξυπνάς μία μέρα και λες θα πάω να παίξω μπάλα. Το "μικρόβιο" το πήρα από τον μπαμπά μου».

Από μικρή ηλικία η Αναστασία είναι αναπόσπαστο μέλος των εθνικών ομάδων με την ίδια να αισθάνεται περήφανη γι΄αυτό: «Το κεφάλαιο της εθνικής είναι σημαντικό και για εμένα. Σε κάνει υπεύθυνο άτομο, αλλά και περήφανο που εκπροσωπείς το εθνόσημο».

Όσο για το αν μπορεί το γυναικείο ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνει το βήμα παραπάνω η ίδια απαντάει στη FORZA Plus: «Μπορεί να γίνει και σε επίπεδο συλλόγων και για την εθνική ομάδα. Χρειάζονται καλοί παράγοντες που θα είναι δίπλα στις ομάδες και στις παίκτριες οι οποίες θα πρέπει να λειτουργούν σαν μία οικογένεια στους συλλόγους που αγωνίζονται. Ταλέντο υπάρχει, αρκεί βέβαια να αξιοποιηθεί».

Όπως στα περισσότερα ερασιτεχνικά αθλήματα, έτσι και στο γυναικείο ποδόσφαιρο ένα από τα μεγάλα... παράπονα που υπάρχουν είναι η μειωμένη προσέλευση στα γήπεδα. Η Αναστασία Σπυριδωνίδου υπογραμμίζει πώς θα ήθελε τον κόσμο του ΠΑΟΚ δίπλα στην ομάδα, αλλά και η μη παρουσία τους δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάζει τη ψυχολογία των παικτριών και της ομάδας. «Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να διαχειρίζεται ψυχολογικά την παρουσία του μέσα στο γήπεδο και να λειτουργεί και χωρίς την ενθάρρυνση του κόσμου. Περιμένουμε όμως και θέλουμε τον κόσμο να έρθει και να μας στηρίξει».

Διαβάστε ακόμη...