Και πώς να μη χάσει…

Από inpaok.com: Εξ' αρχής η αποστολή αναμενόταν δύσκολη, καθώς οι τρεις απουσίες ήταν δύσκολο να καλυφθούν, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο παρκέ τοθ ΟΑΚΑ, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει «βαριά» ήττα από την ΑΕΚ με 91-71.
Πηγή: inpaok.com
Και πώς να μη χάσει…

Παρ' όλα αυτά, η εικόνα των «ασπρόμαυρων» σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν προβληματική σε μεγαλύτερο βαθμό από το αναμενόμενο, με τους γηπεδούχους που προέρχονταν από 0/2 σε Ελλάδα και Ευρώπη, να φτάνουν στη νίκη με άνεση.

Για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Δικέφαλος είχε διψήφιο αριθμό λαθών, 14 έναντι 9 της ΑΕΚ, ενώ οι 91 πόντοι παθητικό θα πρέπει να αποτελέσουν «καμπανάκι», έστω κι αν η αποστολή αποτελούνταν μόλις από 10 παίκτες.

Αν κάτι πρέπει να προβληματίσει περισσότερο από όλα όμως, τους ιθύνοντες του μπασκετικού τμήματος, αυτό είναι ξεκάθαρα τα χαμένα ριμπάουντ, με τον ΠΑΟΚ να μαζεύει 10 λιγότερα από τους «κιτρινόμαυρους», 29 έναντι 39.

Η μεγάλη διαφορά εντοπίζεται στα επιθετικά ριμπάουντ, με το σύνολο του Μπάνκι να σημείωνει 13 έναντι μόλις 6, με αποτέλεσμα να βρίσκει 19 πόντους «δεύτερης ευκαιρίας», έναντι μόλις 2 των φιλοξενούμενων...

Είναι χαρακτηριστικό, πως πρώτος ριμπάουντερ για τον Δικέφαλο δεν ήταν κάποιος εκ των ψηλών, αλλά ο Ουίλιαμ Χάτσερ με 10 και ακολούθησαν ο Γιανίκ Μορέιρα με 6, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με 4 και ο Μαλίκ Πόουπ με 3.

Μάλιστα, στη στατιστική ανάλυση του ντέρμπι, μπορεί να δει κανείς, ότι η ΑΕΚ πέτυχε 38 πόντους μέσα στη ρακέτα και 21 στον αιφνιδιασμό, τη στιγμή που οι «ασπρόμαυροι» σκόραραν 24 πόντους στη ρακέτα και μόλις 8 στον αιφνιδιασμό.

Διαβάστε ακόμη...