Ισοπαλία δύο χρόνια μετά!

Από inpaok.com: Βαθμό ισοπαλίας μοιράστηκαν ΠΑΟΚ και Άρης μετά το 1-1 στο γήπεδο της Τούμπας το απόγευμα της Τετάρτης (26/9) στο πλαίσιο της πρεμιέρας για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας για τη σεζόν 2018-2019 με ένα... παράξενο γεγονός να έρχονται αντιμέτωποι οι φίλοι του Δικεφάλου.
Πηγή: inpaok.com
Ισοπαλία δύο χρόνια μετά!

Ποιο ήταν αυτό; Ότι πριν από ακριβώς δύο χρόνια και μία μέρα, οι «ασπρόμαυροι» είχαν φέρει την τελευταία τους εντός έδρας ισοπαλία!

Πιο συγκεκριμένα, στις 25 Οκτωβρίου του 2016, ο ΠΑΟΚ που είχε στο τιμόνι του τον Σέρβο προπονητή, Βλάνταν Ίβιτς, είχε υποδεχθεί την Ξάνθη του τωρινού τεχνικού του, Ράζβαν Λουτσέσκου, για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League και να «κολλούν» στο 0-0.

Όπως καταλαβαίνετε έπρεπε να περάσουν 49 ολόκληρα ματς (!) για να εμφανιστεί ξανά το αποτέλεσμα της ισοπαλίας στην ιστορική έδρα του Δικεφάλου, η οποία έμελλε να είναι και η πρώτη του Ρουμάνου τεχνικού στην Τούμπα από τον καιρό που ανέλαβε τους Θεσσαλονικείς.

Αρχικά, σε αυτόν τον μεγάλο αριθμό παιχνιδιών οι Κυπελλούχοι Ελλάδας συνάντησαν 29 διαφορετικούς αντιπάλους, μέτρησαν συνολικά για όλες τις διοργανώσεις 38 νίκες και 11 ήττες, έχοντας για συγκομιδή τερμάτων 99-37 υπέρ τους.

Επίσης, το «αγαπημένο» σκορ νίκης του ΠΑΟΚ ήταν το 2-0 που εμφανίστηκε οκτώ φορές, έξι νικηφόρες αναμετρήσεις κρίθηκαν στο γκολ, ενώ σε 18 από 19 ματς κέρδισε, στήνοντας το δικό του.. πάρτι, καθώς σημείωσε από τρία γκολ και πάνω.

Ακόμα, οι μόνες ομάδες που κατάφεραν σε αυτό το χρονικό διάστημα να «αποδράσουν» με θετικό πρόσημο από την Τούμπα ήταν η Καραμπάγκ, ο Ατρόμητος, ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός, η Σάλκε, η Μπενφίκα, η Τσέλσι, ο Ολυμπιακός, χωρίς να αγωνιστεί έπειτα από τους θεατρινισμούς του Όσκαρ Γκαρθία και τέλος η ΑΕΚ δις, η μία τον Μάιο του 2017 στα Play Off της Super League στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και η άλλη μέσω των δικαστικών αιθουσών, στερώντας έτσι ουσιαστικά τον τίτλο του πρωταθλητή της περσινής χρονιάς από τον ΠΑΟΚ.

Τέλος, για να βρει κάποιος το τελευταίο ισόπαλο ματς με σκορ στην έδρα του Δικεφάλου θα πρέπει να ανατρέξει σχεδόν δυόμιση χρόνια πριν και στα τέλη Μαΐου του 2016, όταν οι «ασπρόμαυροι» φιλοξένησαν τον Παναθηναϊκό για την τελευταία αγωνιστική των Play Off με το τελικό 1-1 να τους αφήνει κάτι παραπάνω από ικανοποιημένους, καθώς του έδωσε την πρώτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα και παράλληλα την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Διαβάστε ακόμη...