O Φράι που θέλει να γίνει Κωστίκος

Από paok24.com: Στα τελευταία χρόνια του ο ΠΑΟΚ ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει την ίδια ομάδα με δύο προπονητές, αλλά κάτι τέτοιο έκανε ο ίδιος στην Μέταλουργκ Ντόνετσκ.
Πηγή: paok24.com
O Φράι που θέλει να γίνει Κωστίκος

Ήταν Σεπτέμβριος του 2015 και ο ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει τη σεζόν με πολλά όνειρα για πρωταθλητισμός με μεταγραφές όπως ο Στέλιος Ηλιάδης, ο Φατίχ Ακιέλ, η επιστροφή Ζαγοράκη και φυσικά το τότε μεγάλο ταλέντο της Αιγύπτου, Σικαμπάλα. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Νίκος Καραγεωργίου και οι πρώτες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα ήταν η ήττα στην Ξάνθη με 1-0 και η ισοπαλία στην Τούμπα με τον Ατρόμητο με 2-2, κεκλεισμένων των θυρών.

Ανάμεσα στα δύο παιχνίδια ήταν και το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μέταλουργκ Ντόνετσκ, όπου ο ΠΑΟΚ είχε φέρει ισοπαλία με 1-1 στην Τούμπα και πλέον η πρόκριση ήταν στο εκτός έδρας παιχνίδι στην ουκρανική πόλη. Μετά το παιχνίδι στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ και η διοίκηση Γούμενου άλλαξε τον Νίκο Καραγεωργίου και εμπιστεύτηκε στην τεχνική ηγεσία τον τότε τεχνικό διευθυντή της ομάδας Γιώργο Κωστικό.

Η άλλοτε μεγάλη δόξα και κορυφαίος επιθετικός του Δικεφάλου πήρε την ισοπαλία στο Καυταντζόγλειο με 0-0 κόντρα στον Ηρακλή και πήγε στην Ουκρανία. Εκεί η Μέταλουργκ έκανε το 1-0 με τον Κοσίριν, αλλά τα γρήγορα γκολ των Σαλπιγγίδη και Κωνσταντινίδη πριν το τέλος του ημιχρόνου έκαναν το 1-2 με τους Ουκρανούς να καταφέρνουν να ισοφαρίσουν, αλλά το παιχνίδι να μένει στο 2-2 και τον ΠΑΟΚ να παίρνει στην πρόκριση.

Αυτό στοχεύει και η Βασιλεία με τον Φράι να είναι στη θέση του Βίκι που ήταν την περασμένη εβδομάδα, αλλά με δύο κύριες διαφορές. Η πρώτη αφορά την άδεια προπονητικής του Αλεξάντερ Φράι που δεν τον επιτρέπει να κάτσει πάνω από 20 μέρες στον ελβετικό πάγκο, αλλά και το κλίμα που είναι πολύ κακό στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ σε σχέση με την τότε κατάσταση του Δικεφάλου που κάποιοι μιλούσαν ακόμα και για τον τίτλο.

Διαβάστε ακόμη...