Παπαδόπουλος: «Mπορεί να βρει παίκτες ο ΠΑΟΚ από το Athlenda»

Ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής και ιδρυτής του athlenda, Λάζαρος Παπαδόπουλος, μίλησε στον Libero 107,4 για την συνεργασία με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ που ανακοινώθηκε σήμερα, εξηγώντας πως ακριβώς λειτουργεί η πρωτοποριακή πλατφόρμα ανάδειξης ταλέντων που θα χρησιμοποιεί ο Δικέφαλος, αλλά και τη μεταγραφή του Τζαμάλ Τζόουνς.
Πηγή: thessports.gr
Παπαδόπουλος: «Mπορεί να βρει παίκτες ο ΠΑΟΚ από το Athlenda»

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πώς λειτουργεί το athlenda για παίκτες και ομάδες:

«Υπάρχουν πολλές ομάδες που συνεργάζονται μαζί μας, απλώς αυτή με τον ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη επίσημη ανακοίνωση. Σχεδόν οι περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα, από Α1, Β΄ και Γ΄ Εθνική ψάχνουν παίκτες από τη δική μας βάση δεδομένων και προσπαθούν να επικοινωνήσουν με νέα ταλέντα. Κάθε παίκτης μπορεί να ανεβάσει ένα προφίλ μέσα στην πλατφόρμα με βίντεο από highlights του και με αυτό τον τρόπο να προωθήσει τον εαυτό του. Από την άλλη πλευρά, μπαίνουν οι ομάδες, οι μάνατζερ, οι σκάουτερ, Πανεπιστήμια, κολλέγια, προπονητές και αναζητούν παίκτες με τα χαρακτηριστικά που θέλουν. Στην ουσία εμείς ενώνουμε δύο πλευρές, τους παίκτες και αυτούς που ψάχνουν για παίκτες» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Το athlenda υπάρχει τρία χρόνια. Στο πρότζεκτ είναι ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Αλεξέι Σαμπράσνικο, είναι πολλοί που χειρίζονται αυτή την πλατφόρμα. Και έχουμε πολύ καλούς χρήστες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κάνει προφίλ στο athlenda. Έχουν κάνει όλοι οι παίκτες της Εθνικής Ανδρών, Εφήβων, Παίδων και οι γυναικείες. Στην ουσία εμείς θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που προωθούνται και μετακινούνται οι αθλητές. Είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις έναν αθλητή και την εξέλιξή του. Εδώ έχουν την ευχέρεια οι παίκτες όχι μόνο να δείξουν το ταλέντο τους στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά παγκοσμίως, όσο ανεβάζουν καινούρια βίντεο. Και μπορεί ο καθένας να γραφτεί και να ανεβάζει απεριόριστα βίντεο και να μιλήσει με όλο τον κόσμο, είναι δωρεάν».

Για τη διαφορά με το έργο των μάνατζερ:

«Εμείς είμαστε τεχνολογική πλατφόρμα και όχι πλατφόρμα μάνατζερ. Εχουμε τους καλύτερους μάνατζερ που μπαίνουν να ψάξουν κι αυτοί παίκτες. Χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να ανακαλύψουν νέα ταλέντα».

Για τη μεταγραφή του Τζαμάλ Τζόουνς στον ΠΑΟΚ:

«Η μεταγραφή του Τζαμάλ Τζόουνς έγινε μέσω athlenda. Εμείς έχουμε μία απεριόριστη βάση δεδομένων με πληροφορίες για πολλούς παίκτες. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και της εκάστοτε ομάδας μπορούν να μπουν μέσα και να τις φιλτράρουν, να δουν βίντεο, στατιστικά και όλες τις προηγούμενες χρονιές κάθε παίκτη. Κάπως έτσι έγινε και με τον Τζαμάλ Τζόουνς που ανακάλυψαν. Από κει και πέρα έγινε μια πρώτη επαφή και μετά μπαίνει ο μάνατζερ στη διαδικασία για να προχωρήσει η συμφωνία. Εμείς βοηθάμε στην ανάδειξη ταλαντούχων παικτών ώστε να μπορούν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να βρουν και να φιλτράρουν εύκολα τις πληροφορίες, δεν επεμβαίνουμε στις διαπραγματεύσεις με τους ατζέντηδες».

Για τη συνεργασία με την ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Εχω διαρκή σχέση με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ τώρα ειδικά που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα. Σίγουρα τους δίνω κάποιες συμβουλές για κάποιους παίκτες με τη δική μου ματιά. Αλλά η απόφαση είναι του καθενός που χρησιμοποιεί την πληροφορία και τι αποφάσεις παίρνει. Σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα δούμε γενικότερα μεταγραφές μέσω της πλατφόρμας μας»

Διαβάστε ακόμη...