«Μάτζικ» και Παπαθεοδώρου αναχωρούν για το Las Vegas

Από paokbc.gr: Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος και ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Παπαθεοδώρου, αναχωρούν το πρωί της Πέμπτης (9:30) για το Las Vegas, προκειμένου να παρακολουθήσουν το NBA Summer League που θα διεξαχθεί μεταξύ 6 και 17 Ιουλίου.
Πηγή: paokbc.gr
«Μάτζικ» και Παπαθεοδώρου αναχωρούν για το Las Vegas

Το συγκεκριμένο τουρνουά διεξάγεται ανελλιπώς από το 2004, ενώ από το 2007 και έπειτα είναι επίσημο summer league του ΝΒΑ. Φέτος θα συμμετέχουν για πρώτη φόρα και οι 30 ομάδες της λίγκας, οι οποίες θα δώσουν από 5 ως 8 παιχνίδια ανάλογα με την πορεία τους στα Thomas and Mack Center και Cox Pavilion του Las Vegas στη Nevada.

Στο Summer League θα συμμετάσχει και ο Phil Goss, έχοντας μάλιστα, διπλή ιδιότητα. Όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι Washington Wizards, ο Goss θα δώσει το παρών τόσο ως παίκτης, όσο και ως μέλος του τεχνικού επιτελείου (βοηθός προπονητή).

Σταυρόπουλος: «Η παρουσία μας θα είναι εποικοδομητική»

Ο Νίκος Σταυρόπουλος θα βρεθεί στο Summer League του Las Vegas για δεύτερη φορά, καθώς είχε δώσει το παρών και το καλοκαίρι του 2015, ενώ τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί ανελλιπώς το τουρνουά του Portsmouth.

«Στο Las Vegas το κυρίαρχο στοιχείο είναι οι παίκτες, αλλά εκεί μπορείς να βρεις και άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στον χώρο, όπως GM ομάδων και ατζέντηδες. Τόσα χρόνια, με την παρουσία μας στις ΗΠΑ, έχουμε δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο ανθρώπων οι οποίοι μας βοηθάνε σε επιλογές, καθώς είναι πιο έμπειροί από εμάς και έχουν καλύτερη γνώση της αμερικανικής αγοράς. Έχουμε ήδη προγραμματίσει αρκετές συναντήσεις και θεωρώ ότι η παρουσία μας θα αποδειχθεί εποικοδομητική».

Για τις διαφορές του τουρνουά του Portsmouth στο οποίο πήγαινε τα οποία χρόνια με το Summer League του Las Vegas: «Η βασική διαφορά είναι ότι στο Portsmouth έχεις να κάνεις με rookies παίκτες, ενώ στο Las Vegas υπάρχουν και παίκτες με επαγγελματική εμπειρία. Γενικά, το επίπεδο είναι πιο υψηλό στο Las Vegas».

Παπαθεοδώρου: «Βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εστιάζει στο γεγονός ότι θα έχει την ευκαιρία να έχει προσωπική επαφή με ορισμένους παίκτες που έχει στο στόχαστρό του, ενώ τόνισε ότι τα οφέλη της ομάδας μπορεί να έχουν άμεσο ή και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο.

«Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εμάς να δούμε από κοντά και να γνωρίσουμε παιδιά, τα οποία ο ΠΑΟΚ έχει στο στόχαστρό του εδώ και 2-3 χρόνια, αλλά και κάποια νέα παιδιά που βγήκαν φέτος στην αγορά. Μπορούμε να επικοινωνήσουμε προσωπικά μαζί τους, να τους μεταφέρουμε τις απόψεις μας και να γνωρίσουμε τι ακριβώς ζητάνε και αυτοί από την παρουσία τους στην Ευρώπη. Θα έχουμε επαφές με πάρα πολλούς ανθρώπους, καθώς έχουμε προγραμματίσει ραντεβού με παίκτες, ατζέντηδες και προπονητές. Νομίζω ότι είναι μια εμπειρία που θα μας φανεί σίγουρα ωφέλιμη τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα.

Δεν πάμε με σκοπό να υπογράψουμε κάποιον παίκτη, αλλά με σκοπό να επικοινωνήσουμε με κάποια παιδιά που σίγουρα μας ενδιαφέρουν. Αν μιλήσουμε και βρεθεί η χρυσή τομή, τότε γιατί όχι κάποιος ή κάποιοι από τους ξένους της φετινής μας ομάδας να προέρχονται από εκεί».

Τέλος, ο προπονητής του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στον Jamal Jones, ο οποίος αποτελεί την πρώτη μεταγραφή της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν: «Είναι ένα παιδί που είχαμε στο μυαλό μας από πέρυσι, από την πορεία του στη Φινλανδία τη σεζόν 2016-2017. Τον παρακολουθήσαμε πάρα πολύ στενά όλη την προηγούμενη χρονιά στη Verona, όπου έκανε μία ώριμη και καλή σεζόν και νομίζω ότι είναι ένας παίκτης που θα μπορέσει να μας βοηθήσει και με την αθλητικότητά του και με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει ως αθλητής».

Διαβάστε ακόμη...