Λόνγκο: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί στο Champions League»

Από arenafm.gr: Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βοηθός του προπονητή του Ράζβαν Λουτσέσκου Ντιέγκο Λόνγκο,
Πηγή: arenafm.gr
Λόνγκο: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί στο Champions League»

μιλώντας για την φετινή χρονιά του ΠΑΟΚ, την συμπεριφορά του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, αλλά και για την μάχη που ετοιμάζεται να δώσει ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ιταλός τεχνικός:

Για το αν μπορεί να κάνει μια ανασκόπηση της φετινής χρονιάς:

"Απίστευτη χρονιά και με τα καλά της και με τα κακά της. Είναι δύσκολο να ξεχάσουμε τον τρόπο που μας κλέψανε το πρωτάθλημα, αλλά κλείσαμε την χρονιά με τίτλο και ένα μεγάλο χαμόγελο. Όταν ήρθαμε στην Θεσσαλονίκη παραλάβαμε δύσκολη κατάσταση, δεν υπήρχε ενθουσιασμός στην ομάδα. Αποκλειστήκαμε και από την Ευρώπη και έγιναν ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Στην συνέχεια όμως ενώσαμε την ομάδα και την κάναμε να παίζει ακριβώς έτσι όπως ήθελε ο Λουτσέσκου.

Θυμάμαι ένα παιχνίδι κλειδί. Ήταν ο αγώνας με τον Πανιώνιο και παίξαμε πολύ καλά. Όμως δεν καταφέραμε να νικήσουμε, απλά ισοφαρίσαμε με τον Μάτος. Μετά και το παιχνίδι με την Ξάνθη όμως, κάναμε το μεγάλο μας σερί. Από κει και πέρα μετά τον κο Γκαρθία, που με τη συμπεριφορά του μας στέρησε το πρωτάθλημα, ήρθε και ο κύριος Χιμένεθ. Ήταν προετοιμασμένοι να κάνουν αυτό που έκαναν. Και αυτό γιατί αγωνιστικά δεν μπορούσαν να μας κοντράρουν. Συνεχίσαμε ενωμένοι και καταφέραμε να πάρουμε την 2η θέση, που είναι πολύ σημαντική και αυτή."

Για το αν αποτελεί η κατάκτηση του κυπέλλου μια ηθική δικαίωση:

" Όχι, είναι ο 2ος τίτλος που πήραμε φέτος, μετά το πρωτάθλημα με 70 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο. Γιατί όπως είδαμε και στον τελικό, η ΑΕΚ, η υποτιθέμενη πρωταθλήτρια, δεν είδε την μπάλα, ήταν εξαφανισμένη. Όταν είναι ενωμένος όλος ο ΠΑΟΚ, παίκτες, διοίκηση, προπονητές, κανείς δεν μπορεί να μας αντιμετωπίσει. Θα πάρουμε αυτό που θέλουμε."

Για το αν οι παίκτες και ο πάγκος της ΑΕΚ προσπάθησαν να διακόψουν πάλι τον αγώνα:

"Δεν μου αρέσει να μιλάω για αυτά. Η συμπεριφορά τους, ήταν απόρροια της αδυναμίας τους να κοντραριστούν εντός γηπέδου με τον ΠΑΟΚ. Και για αυτό προσπάθησαν με άλλους τρόπους να δικαιολογήσουν την αγωνιστική τους αδυναμία."

Για το πως ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο:

"Γιατί πολύ απλά δουλέψαμε πάρα πολύ για αυτό. Δεν μπορούσαν να μας αντιμετωπίσουν με τίποτα. Μας βγήκε όλο το πάθος μέσα στο γήπεδο. Είχαμε την θέληση, εμείς και όλος ο κόσμος για αυτό το τρόπαιο. Και πρέπει να το κάνουμε και του χρόνου αυτό για να φέρουμε το πρωτάθλημα."

Για την συμπεριφορά του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ:

"Η συμπεριφορά τους στον αγωνιστικό χώρο, ήταν όπως και όλη την χρονιά, λίγα πράγματα, όχι αρκετά για να πάρουν πρωτάθλημα. Οι διακοπές και όλες οι μέθοδοι που χρησιμοποίησαν, αυτά που έκαναν για να διακόψουν τον αγώνα, ήταν ότι μπορούσαν να κάνουν, για να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες. Ο Ολυμπιακός παρά τις ύπουλες μεθόδους δεν κατάφερε να κάνει κάτι σημαντικό και αποδείχθηκε έτσι πως δεν είναι τσίρκο το πρωτάθλημα για να καταφέρεις κάτι με αυτά τα πράγματα."

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και το όραμα του:

"Ξεκάθαρο. Να κάνει έναν ΠΑΟΚ δυνατό, που να είναι δυνατός και στην Ευρώπη. Να δει έναν ΠΑΟΚ ενωμένο, που θα κινούνται όλοι στην ίδια κατεύθυνση. Και όλοι θα έχουν απόλυτο σκοπό, το καλό του ΠΑΟΚ."

Για το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να γίνει ανταγωνιστικός και στην Ευρώπη:

"Ισορροπία συναισθημάτων. Επίσης πρέπει να έχουμε υπομονή στο πλάνο που έχουμε. Υπομονή στα αποτελέσματα, όχι κατήφεια στις ήττες και υπέρμετρος ενθουσιασμός στις νίκες."

Για το ποιοι ποδοσφαιριστές έκαναν την καλύτερη πρόοδο:

"Όλοι έκαναν πρόοδο. Από τη στιγμή που αναλάβαμε την ομάδα, όλοι οι ποδοσφαιριστές προσπαθούσαν για το καλύτερο. Το σημαντικότερο ήταν ότι καταφέραμε να αναπτύξουμε οικογενειακό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια."

Για το πόσες μεταγραφές θεωρεί ότι χρειάζεται η ομάδα:

"Θα έρθουν κάποιοι, αλλά πρέπει να σκεφτούμε πόσο βοήθησαν αυτοί που ήταν φέτος στην ομάδα. Δύο με τρεις μεταγραφές θα γίνουν για να ενισχύσουν την ομάδα σε κάποιες σημαντικές θέσεις και να γίνει πιο δυνατή η ομάδα. Ας πούμε ο Σάκχοφ ήταν εξαιρετικός φέτος και έδειξε με τον χαρακτήρα του πόσο καλά μπορεί να προσαρμόζεται.

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να περάσει στους ομίλους του Champions League:

"Είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί. Αλλά μόνο με την ίδια λογική και το ίδιο πνεύμα που είχαμε φέτος. Δεν πρέπει να μας γίνει αυτοσκοπός και να το δούμε έτσι. Πρέπει να το δούμε ως όνειρο και να το ακολουθήσουμε. Και να συνειδητοποιήσουμε πως δεν θα είναι το τέλος του κόσμου και του ΠΑΟΚ. Δεν είναι θέμα ζωής η θανάτου. Είμαι πεπεισμένος ότι θα το πετύχουμε. Θέλω να χαιρετήσω όλους τους φίλους του ΠΑΟΚ και να ευχηθώ να έρθουν και άλλες επιτυχίες για τον ΠΑΟΚ."

Διαβάστε ακόμη...