"Αποδείχθηκε ότι είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα"

Από arenafm.gr: Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ και υπεύθυνος για τις Κ15 και Κ17 του Δικεφάλου, Σταύρος Σαράφης,
Πηγή: arenafm.gr
"Αποδείχθηκε ότι είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα"

μίλησε στον ARENA FM 89,4 για την κατάκτηση του Κυπέλλου από το Δικέφαλο. Όπως τόνισε ο ΠΑΟΚ έκανε χθες , κόντρα στην ΑΕΚ το καλύτερο του παιχνίδι.

"Η κατάκτηση του κυπέλλου από την ομάδα μας είναι κάτι το εκπληκτικό. Πραγματοποιήσαμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας, στην Αθήνα. Αυτό δικαιώνει όσους λέγαμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη ομάδα".

Για το ότι περίμενε έξω από τα αποδυτήρια:

"Μέσα σε όλο το σύνολο, παίκτες, προπονητές που αξίζει συγχαρητήρια, ήμουν και εγώ. Έζησα , όπως και πέρσι, το παιχνίδι από τον πάγκο. Αποδείχθηκε γούρι. Είχαμε πολύ καλή απόδοση. Δεν έχω ξαναδεί να παίζει έτσι η ομάδα απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο στην Αθήνα. Αποδείχθηκε ότι είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα".

Για την αγωνία με την οποία έζησαν το παιχνίδι:

"Η ένταση του αγώνα, όταν το σκορ είναι 1-0, δεν μπορείς να είσαι ήρεμος. Είναι δικαιολογημένη η αγωνία από όλους. Σε αυτά τα παιχνίδια είναι μεγάλο το κίνητρο. Μιλάμε για παιχνίδι που κρίνει τίτλο. Αυτό σε κρατάει σε μεγάλη ένταση. Μετά το τέλος του αγώνα πήγαμε στον κόσμο και πανηγυρίσαμε μαζί. Όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι".

Για τον Βιερίνια:

"Νομίζω ότι ο Βιερίνια απέδειξε ότι είναι αρχηγός και αγαπάει την ομάδα. Δύσκολα το βλέπεις αυτό σε ξένους παίκτες. Αυτός, όμως επειδή εδώ πρώτα μεγαλούργησε και στην συνέχει απήγε μεταγραφή στη Γερμανία, δείχνει αυτό το πρόσωπο. Κάνει το καλύτερο για να ευχαριστήσει τον κόσμο. Έδωσε τα πάντα".

Για το παιχνίδι:

"Ο ΠΑΟΚ μπήκε για να κερδίσει. Από το πρώτο λεπτό έδειξε ότι θέλει να κυριαρχήσει. Με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από τέτοιο θρίαμβο, πολλά μπορούμε να πούμε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Αυτό δικαιώνει και τους προπονητές και αυτούς που είναι δίπλα στην ομάδα και τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ".

Το σκηνικό αυτό με τις μάσκες, πως το σχολιάζετε;

«Πρωτότυπο αλλά δικαιούται αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. Ιβάν Σαββίδης)να χαρεί με τόσα που έχει τραβήξει και έχει προσφέρει και ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να του κάνει η ομάδα».

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου:

«Άρχισε άσχημα γιατί ήρθε ενδιάμεσα αλλά κατόρθωσε να φέρει την ομάδα στην ευθεία να δημιουργήσει χημεία με τους παίκτες που είχε στο ρόστερ και αυτό το απέδειξε ο ΠΑΟΚ εκτός Τούμπας, έφτασε στον τελικό με την ΑΕΚ και έδειξε ότι έκανε δουλειά. Όσοι τον αμφισβητούσαν φάνηκε ότι τελικά δικαιώθηκε ο προπονητής μας».

Αν περίμενε τέτοια συμπεριφορά από τους ανθρώπους της ΑΕΚ:

«Όταν μάθεις να χαίρεσαι με τέτοιες περιπτώσεις έξω από το κομμάτι το αγωνιστικό κοιτούν πως θα βρουν άλλες δικαιολογίες για να κάνουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Το ποδόσφαιρο όμως παίζεται μέσα στο γήπεδο».

Αν συγκινήθηκε:

«Πάντα επειδή είμαι πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ -από τότε που πήγα σαν μεταγραφή συμπληρώνω 42 χρόνια σε όλα τα πόστα. Τώρα είμαι υπεύθυνος στις Κ15 και Κ17. Σήμερα θα πάμε στον αγώνα της Κ20 γιατί και για αυτούς είναι δικαίωση για την προσπάθεια. Από αυτούς βγαίνουν παίκτες που έχουν προσφέρει στην ομάδα , όπως ο Πέλκας. Ήρθαν από τις ακαδημίες, σήμερα όσοι μπορούν να βρεθούν στην Τούμπα και να πανηγυρίσουμε κι εκεί έναν τίτλο».

Αισθάνομαι, χαρά , ικανοποίηση ,ευχαρίστηση άλλοι δακρύζουν από μέσα , άλλοι από έξω. Μετά από τόσα χρόνια ότι και να πω είναι λίγο. Είναι μεγάλη ικανοποίηση για μένα και για όσους έχουν περάσει από τον ΠΑΟΚ, αλλά επειδή αισθάνομαι ακόμη ενεργό μέλος η χαρά και η ικανοποίηση που παίρνεις μετά από τόσα γεγονότα και ειδικά στην Αθήνα, είναι μεγάλη».

Για τον Δημήτρη Πέλκα:

«Ωφελήθηκε στην Πορτογαλία και σιγά σιγά ολοκληρώνεται ως παίκτης, ως μονάδα. Χτες δεν ήταν μόνο ο Πέλκας, είδα μια ομάδα που τη θαύμασα έκανε το καλύτερο της παιχνίδι εκτός έδρας και με αντίπαλο μια ομάδα που έχει χριστεί πρωταθλήτρια και μέσα στο σπίτι της».

Για την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ:

«Πάντα όταν έχεις επιτυχίες προσπαθείς για την επόμενη μέρα να πας ένα σκαλοπάτι παραπάνω και ο ΠΑΟΚ έχει περιθώρια να το κάνει αυτό με έναν πρόεδρο που έχει θυσιαστεί και δε λέει όχι και αυτό το βήμα το επιπλέον θα το κάνει άμεσα, για το πρωτάθλημα και γενικά για την πορεία στην Ευρώπη. Να έχεις ένα τέτοιο σύνολο που να παίζεις με ευρωπαϊκές ομάδες και να φεύγεις με ψηλά το κεφάλι».

Διαβάστε ακόμη...