Ο Έλληνας διαιτητής, που έχει και μούτρα να... διαμαρτύρεται

Από sdna.gr: Βαθιά συγκινημένος βαδίζω για τον τελικό...
Πηγή: sdna.gr
Ο Έλληνας διαιτητής, που έχει και μούτρα να... διαμαρτύρεται

Την ώρα που με τρεμάμενα χέρια πληκτρολογώ αυτές τις λέξεις, ο παρεξηγημένος κλάδος των Ελλήνων διαιτητών διακινεί... email διαμαρτυρίας για να βγάλει ανακοίνωση, λέει, με αφορμή τον ορισμό ξένων διαιτητών στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας. Μόνο όποιος γνωρίζει το προφίλ, την ψυχοσύνθεση και τη νοοτροπία του Έλληνα διαιτητή (ειδικώς) ποδοσφαίρου, μπορεί να φανταστεί τι πάει να πει αυτό. Ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε τον αμύητο: Ποιος είναι ο... Έλλην διαιτητής και δη της Superleague, που αγνοήθηκε και απαξιώθηκε (περαιτέρω) με την κλήση των ξένων για το Σάββατο;

Είναι κατά βάσιν ένας... ημιεπαγγελματίας του ποδοσφαίρου, ταυτοχρόνως επιχειρηματίας, υπάλληλος, επιστήμονας, καθηγητής, αστυνομικός – αλλά πάντως και με άλλη επαγγελματική ιδιότητα και κύκλο, συχνά οικογενειάρχης και συνήθως άφιλος, πλην ανθρώπων του διαιτητικού χώρου, που συμμετείχε σε διάφορους συμβιβασμούς για να προχωρήσει ως εδώ, που είναι είτε διεφθαρμένος ως το μεδούλι, είτε φοβάται και τη σκιά του και που κάποιοι από τους πιο προβεβλημένους εκπροσώπους του, τίναξαν στον αέρα προ ολίγων εβδομάδων, το πρώτο πρωτάθλημα δίχως... πρόστυχη ΕΠΟ εδώ και δεκαετίες.

Αυτός ο κακομοίρης είναι που σέρνεται τούτες τις ώρες να διαμαρτυρηθεί κι από πάνω, από τους ίδιους που διαφθείρεται, εκβιάζεται, ξυλοκοπείται, λοιδορείται και ξεφτιλίζεται τελικώς. Αυτός που τον καλεί η αθλητική δικαιοσύνη και κρύβεται, που του γράφουν άλλοι τις συμπληρωματικές εκθέσεις, που κατακυρώνει ένα γκολ και στο δρόμο για τη σέντρα το ακυρώνει και μετά κάτι θυμάται και το ξαναμετράει...

Αυτός που είχε συναδέλφους, που να για να κάνουν – παναθεμά τους – καριέρα και να πιπιλάνε τη σφυρίχτρα τους τα προηγούμενα χρόνια, πηδούσαν ανέραστες αδερφές του χώρου τους, έμπαιναν σε ταξιδιωτικές πυραμίδες και γελοιοποιούνταν με κάθε πιθανό τρόπο, φτάνει να συνέχιζαν να τους αποκαλούν... "άρχοντες του αγώνα". Κι ας έγιναν τα σκυλάκια κάθε συμμορίτη που πέρασε από πάνω τους.

Αυτοί διαμαρτύρονται, λέει, που θα σφυρίξει Ισπανός τον τελικό... Που αντί να τους ξηλώσουν όλους από τη νέα ΕΠΟ το καλοκαίρι που μας πέρασε και να ζητήσουν ξένους απ' την αρχή ως το τέλος, κάθονται και τους ανέχονται ακόμα.

Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι πως έρχονται οι ξένοι και θα μας "φάνε", μέχρι και το... ξύλο μας, παιδιά.

Διαβάστε ακόμη...