«Ο ΠΑΟΚ άλλαξε τις ισορροπίες»

Από inpaok.com: Για τους τελικούς των play off, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ολυμπιακό, μίλησε ο πρώην τεχνικός του Δικεφάλου, Γιάννης Καλμαζίδης.
Πηγή: inpaok.com
«Ο ΠΑΟΚ άλλαξε τις ισορροπίες»

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή Full Επίθεση στον Libero 107.4 FM:

Για τη σειρά των τελικών ΠΑΟΚ-ολυμπιακός:

Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει κάποιο φαβορί. Μπορούμε να δούμε στατιστικά και ιστορία απλά. Ξέρουμε όλοι ότι τα τελευταία χρόνια έχει σπάσει και το πλεονέκτημα έδρας και έχουν γίνει ανατροπές. Νομίζω θα είναι μια σειρά με ενδιαφέροντες αγώνες και μπορεί να δούμε 4-5 αγώνες για να κριθεί το πρωτάθλημα. Με τη νίκη του ΠΑΟΚ στον ημιτελικό Κυπέλλου άλλαξαν λίγο οι ισορροπίες.

Για το αν είναι σημαντική ενόψει τελικών η νίκη του ΠΑΟΚ στον ημιτελική Κυπέλλου:

Πιστεύω πως ναι. Εστειλε ηχηρό μήνυμα ο ΠΑΟΚ πως θα διεκδικήσει ότι του αξίζει. Στον ψυχολογικό τομέα άλλαξαν λίγο οι ισορροπίες. Ο ολυμπιακός έχει δείξει σταθερότητα όλη τη χρονιά ενώ ο ΠΑΟΚ όχι τόσο. Αλλά τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία και όλα αυτά δεν παίζουν ρόλο. Ο ολυμπιακός έχει δείξει σταθερότητα και ποιότητα και σε σειρά τελικών μια τέτοια ομάδα ίσως έχει ένα προβάδισμα. Βέβαια αυτό μένει να το δούμε στον αγωνιστικό χώρο.

Για το κατά πόσο θα επηρεάσει το γεμάτο κόσμο Παλατάκι:

Σίγουρα είναι σημαντικός παράγοντας ο κόσμος και η έδρα του ΠΑΟΚ. Δημιουργεί θερμή και ωραία ατμόσφαιρα. Καλή ατμόσφαιρα υπάρχει και στου ρέντη. Ελπίζω να γίνουν ωραία παιχνίδια, σκληρά και αμφίρροπα. Δεν νομίζω όμως ότι επηρεάζει πολύ ο κόσμος. Ολοι οι παίκτες είναι έμπειροι και δεν επηρεάζονται αρνητικά, απλά παίρνουν ώθηση αυτοί που παίζουν εντός έδρας.

Για το ρόλο των προπονητών σε αυτά τα παιχνίδια:

Τα δεδομένα αλλάζουν σε σειρά αγώνων όπως τώρα. Εάν υπάρχουν τραυματισμοί, κούραση κλπ, πρέπει να τα αναγνωρίσει ο προπονητής και να φτιάξει το τακτικό κομμάτι. Μυστικά δεν υπάρχουν, οι δύο ομάδες γνωρίζονται, πρέπει να βγουν μπροστά οι προσωπικότητες των αθλητών.

Για στιγμές που θυμάται από κατακτήσεις πρωταθλημάτων:

Αρκετές στιγμές είναι έντονα χαραγμένες στη μνήμη μου. Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, το πρώτο πρωτάθλημα που πήραμε με τον ΠΑΟΚ σε κατάμεστο γήπεδο, ήταν ξεχωριστή στιγμή. Επίσης και με τον ολυμπιακό ένα πρωτάθλημα όταν ήταν όλα τα προγνωστικά εναντίον μας. Είναι ωραίες στιγμές και ελπίζω να τις ζήσουν και φέτος τα παιδιά.

Για το αν έχει κλείσει την πόρτα του ΠΑΟΚ:

Όλοι είμαστε επαγγελματίες. Εγώ σαν προπονητής και ο ΠΑΟΚ σαν σύλλογος. Κοιτάμε πάντα το καλύτερο για εμάς. Δεν μπορώ να πω τώρα κάτι. Πίκρα μπορεί να υπάρχει αλλά αυτά τα ξεπερνάμε ως επαγγελματίες και να βλέπουμε μπροστά.

Για το ποιος πιστεύει ότι θα νικήσει σήμερα:

Ο ολυμπιακός έχει ένα μικρό αβαντάζ σε θέμα ποιότητας και σταθερότητας. Αλλά, άλλαξαν οι ισορροπίες από τη νίκη του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Σήμερα από το πρώτο σετ ίσως μπορέσουμε να διακρίνουμε κάποια πράγματα.

Διαβάστε ακόμη...