“Ευλογία ο Ιβάν Σαββίδης”

Από thessports.gr: Στον Arena FM μίλησε ο πρώην τεχνικός του Δικεφάλου, Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα αλλά και στον Ιβάν Σαββίδη.
Πηγή: thessports.gr
“Ευλογία ο Ιβάν Σαββίδης”

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον τελικό κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ:

“Γίνεται ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της φετινής χρονιάς. Δικαίως βρίσκονται εκεί. Ο ΠΑΟΚ είναι για 2η σερί και η ΑΕΚ για τρίτη σερί χρονιά. Αυτό δείχνει και μία συνέπεια και μία θετική εξέλιξη των ομάδων αυτών. Ο ΠΑΟΚ μετά τα λάθη του καλοκαιριού, στον προγραμματισμό φυσικά, τα οποία επηρέασαν την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά και την αρχή του πρωταθλήματος, βρήκε τον δρόμο του μετά. Και θα μπορούσε να κατακτήσει και το πρωτάθλημα. Τα γεγονότα που συνέβησαν τα είδε όλος ο κόσμος, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του. Όσον αφορά την ΑΕΚ, είναι άκρως επιτυχημένη η χρονιά και γεμάτη, πήρε το πρωτάθλημα, είναι στον τελικό κυπέλλου και έκανε εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία. Ενώ είχε λείψει και χρόνια μάλιστα. Είναι δυνατό ζευγάρι, μπορούν να δώσουν ένα παιχνίδι αντάξιο των ιστοριών τους. Είναι μοιρασμένο το παιχνίδι. ”

Για τα θετικά και τα αρνητικά των δύο ομάδων:

“Η ΑΕΚ επιθετικά δίνει έμφαση στον άξονα, έχοντας καλούς παίκτες. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη στηρίζεται στα άκρα, όπου έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα. Στην οργανωμένη άμυνα δύσκολα θα δημιουργήσει κάποιος πρόβλημα, εκτός από ατομικά λάθη. Στην μετάβαση και οι δύο πιέζουν για να κλέψουν μπάλα και να πιέσουν χώρους. Υπάρχουν παίκτες με ποιότητα που με μια δική τους ενέργεια να κάνουν κάτι καλό. Στα στημένα τέλος είναι και οι δύο πολύ καλές. Το πάθος παίζει μεγάλο ρόλο επίσης, καθώς είναι τελικός. Το καθαρό μυαλό και η δύναμη θα είναι βασικά στοιχεία.”

Για τα μειονεκτήματα των δύο ομάδων και το που θα κριθεί το παιχνίδι:

“Σε αυτή τη φάση, αυτό που πρέπει να πούμε είναι το κομμάτι των θετικών. Προτιμώ να αναδείξω τα θετικά της ομάδας. Στο κομμάτι της επίθεσης, ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξει τον άξονα του, ενώ η ΑΕΚ θα δώσει βάρος στα άκρα της, εκεί υστερεί του ΠΑΟΚ.”

Για το ποιους παίκτες ξεχωρίζει για την έκβαση του τελικού:

“Έχουν πολύ καλό ρόστερ και οι δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ ίσως έχει το καλύτερο, όσον αφορά ποσότητα και ποιότητα. Η ΑΕΚ από την άλλη είχε τραυματισμούς, όμως δεν επηρεάστηκαν και έβγαλαν σημαντικά παιχνίδια χωρίς απώλειες, παίρνοντας όλους τους βαθμούς. Παίκτες κλειδιά είναι η διαιτησία. Οι διαιτητές πρέπει να δείξουν ότι είναι ικανοί. Να γίνει ένας καλός αγώνας θέλω και να είναι διαφήμιση για το άθλημα και για τις ομάδες αυτές.»

Για την διαιτησία στα δύο τελευταία ντέρμπι της Τούμπας:

“Όλος ο κόσμος είδε τι έγινε και έχει βγάλει τα συμπεράσματα του. Δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Ο ΠΑΟΚ βάσει εικόνας και προγράμματος ήταν πολύ κοντά στον τίτλο, αλλά εξωγενείς παράγοντες επηρέασαν την έκβαση αυτή. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Όλοι ξέρουν από που ξεκινάει το κακό. Αν θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο υπάρχουν λύσεις. Πιστεύω ότι έχουμε καλούς διαιτητές κι ας ακούγεται παράλογο. Ας το αποδείξουν όμως. Να η ευκαιρία τους.»

Για τον Ιβάν Σαββίδη και το περιστατικό στην Τούμπα:

“Η οικογένεια Σαββίδη είναι ευλογία για το ιστορικό σωματείο που λέγεται ΠΑΟΚ. Είναι άνθρωποι που αγαπάνε την ομάδα και το δείχνουν. Έχουν βοηθήσει πολύ στο να αλλάξει επίπεδο ο ΠΑΟΚ. Τον υπολογίζουν παντού πλέον τον ΠΑΟΚ. Από εδώ και πέρα διεκδικεί στόχους. Έχει οργανωθεί στην διαχείριση της εταιρίας και πιστεύω πως είναι το παρόν και το μέλλον της ομάδας αυτής. Τα γεγονότα που έγιναν στο τέλος ελπίζω να μην επηρεάσουν το καλό της ομάδας. Είδα ότι έβαλε στο Δ.Σ. έβαλε τα παιδιά του. Κανείς άνθρωπος που δεν βλέπει σοβαρά την επιχείρηση του δεν βάζει τα παιδιά του. Ήρθε για να μείνει και μακάρι άνθρωποι σαν τον Σαββίδη να μπαίνουν σε ομάδες της Ελλάδας για να αλλάξουν το στάτους της χώρας μας.»

Διαβάστε ακόμη...