«Ότι έκανε, θα το βρει μπροστά του ο Γκαρθία»

Από arenafm.gr: Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής Νίκος Καραγεωργίου, μιλώντας για τα τεκταινόμενα που συνέβησαν στα ντέρμπι της Τούμπας, την ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ μετά από αυτά τα συμβάντα, αλλά και την συμπεριφορά του Όσκαρ Γκαρθία.
Πηγή: arenafm.gr
«Ότι έκανε, θα το βρει μπροστά του ο Γκαρθία»

«Είναι στεναχωρημένοι γιατί ένα πρωτάθλημα κρίνεται στα χαρτιά και αυτός που το παίρνει και αυτού του είχαν πάρει ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά, άρα ξέρει πως είναι. Υπάρχει το αίσθημα της αδικίας, είναι λογικό, κάποιοι πανηγυρίζουν επειδή ο ΠΑΟΚ δεν πήρε το πρωτάθλημα. Αυτό που προσπάθησαν να κάνουν κάποιοι στην Τούμπα δεν ήταν ωραίο, όμως συνολικά ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αρκετές ομάδες το διεκδίκησαν, κάποιες για λίγο αλλά το έκαναν. Εχουμε ανάγκη να υπάρχει τέτοιος ανταγωνισμός, για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα κυρίως. Στην επαρχία δεν πατάει ο κόσμος στα γήπεδα, το βλέπετε Μην κοιτάτε την Τούμπα και το Καραϊσκάκης».

Για το ότι δεν ήθελε η Αθήνα να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα:

«Δεν το νομίζω αυτό όχι. Όμως για ένα μικρό χρονικό διάστημα και για κάποιες αποφάσεις, το είδαμε λίγο. Να ενώνονται κάπως. Σε πολύ μικρό βαθμό».

Για την ψυχολογική πίεση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και το πως μπορούν να το διαχειριστούν ενόψει της συνέχειας:

«Είναι κίνητρο να δείξουν ότι εμείς είμαστε οι καλύτεροι και το πήρατε με άλλους τρόπους το πρωτάθλημα. Μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά αυτό, και έτσι να ενωθούν και να αποδώσουν καλύτερα. Εχει ανάγκη από τρόπαια ο ΠΑΟΚ. Δεν με βρίσκει σύμφωνο να γίνει στο ΟΑΚΑ ο τελικός του κυπέλλου. Γιατί να μην παίξουν στην Τούμπα, να έρθει η ΑΕΚ δηλαδή εδώ; Ή στον Βόλο με εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Θα το πάρει το κύπελλο ο ΠΑΟΚ, το πιστεύω».

Για το πλάνο της επόμενης χρονιάς:

«Εχω την αίσθηση ότι με πρόοδο, με μεγαλομέτοχο σωστό που ενδιαφέρεται και βάζει λεφτά στην ομάδα, θα φτάσει σε επίπεδο Champions League. Κάποια στιγμή θα χτίσει νοοτροπία με τρόπαια, με διακρίσεις, με όλα. Θα είναι ο πρωταγωνιστής των επόμενων ετών ο ΠΑΟΚ. Είναι πολύ σημαντικό να παίρνει εισιτήριο για προκριματικά Champions League. Θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία να το κάνει, γιατί πλέον ακόμη και ο πρώτος παίζει προκριματικά. Θα είναι ακόμη μεγαλύτερη η επιτυχία αν το κάνει αυτό.»

Για το ποιους ξεχωρίζει φέτος από το ρόστερ των «ασπρόμαυρων»:

«Κατά τη γνώμη μου ο πιο σταθερός φέτος είναι ο Βαρέλα. Όμως υπάρχει καλό σύνολο φέτος και αυτό είναι πολυ καλό. Από και και πέρα, ο καθένας προσφέρει στον τομέα του».

Για τα προημιτελικά του Champions League και την άποψή του:

«Δεν έχω κάποια πρόβλεψη, όμως πρέπει να πω ότι το ποδόσφαιρο πάει μπροστά από νοοτροπία από επαγγελματισμό. Γίνεται πιο επιθετικό, πιο ωραίο, οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες, οι κανονισμοί τους βοηθούν. Στην Ελλάδα όμως αυτό δεν γίνεται σωστά».

Για την απομάκρυνση του Οσκαρ Γκαρθία:

«Ο άνθρωπος αυτός δεν έπρεπε να λειτουργήσει καθ'αυτόν τον τρόπο. Ηταν λίγες οι μέρες του. Ειδικά με τα την συμπεριφορά του στην Τούμπα, που ήταν αντιεπαγγελματική. Λειτούργησε ερασιτεχνικά και θα το βρει μπροστά του. Του ζητούν τώρα να πει την αλήθεια ακόμη και από αυτό. Μπορεί μάλιστα τώρα που είναι πικραμένος και να μιλήσει όντως και να πει αλήθειες, πράγματα που δεν περιμένεις να ακούσεις από αυτήν την θέση. Θα επηρεαστεί η πορεία του. Αν ανήκε στον σύνδεσμο Ελλήνων προπονητών, θα τον είχε καλέσει να λογοδοτήσει. Επαιξε ο Άρης μέσα στην Παναχαϊκή και ο Σπανός δέχθηκε ποτήρι, πηγαίνοντας να δώσει το χέρι του στον αντίπαλο προπονητή. Σημασία δεν το έδωσε, λειτούργησε έτσι όπως έπρεπε να λειτουργήσει. Αυτός όμως κάτω υπό την πίεση έχασε την ψυχραιμία και την προσωπικότητα του».

Διαβάστε ακόμη...