Ο Ολυμπιακός ήρθε στην Τούμπα για να μην παίξει»

Από arenafm.gr: Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιώργος Καλύβας μίλησε στον ARENA FM 89,4 για τα γεγονότα της Τούμπας,την φετινή αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ, ενώ αναφέρθηκε και στην άψογη συμπεριφορά του κόσμου
Πηγή: arenafm.gr
Ο Ολυμπιακός ήρθε στην Τούμπα για να μην παίξει»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν στο παρελθόν δεν είχαν ολοκληρωθεί δύο ντέρμπι: " Δεν θυμάμαι, αλλά ούτε έχω τέτοια εμπειρία. Αυτό που θα σχολιάσω είναι ότι δεν έγιναν άδικα δύο ντέρμπι που δεν νομίζω να έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Αυτό πραγματικά είναι μία εμπειρία που δεν την έζησε κανείς".

Για τα όσα ακούγονται σχετικά με τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη:"Και στις δύο περιπτώσει;ς νομίζω ότι υπάρχει υπερβολή. Πραγματικά έπεσε το ρολό. Δεν έπρεπε να πέσει και το καταδικάζω και ποτέ δεν συμβιβάζομαι με τέτοιες λογικές. Αλλά όχι ότι ένα ρολό χαρτί ήταν αιτία που έγιναν όλ' αυτά. Αυτά που έγιναν είναι κωμικοτραγικά. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ένα κομμάτι χαρτί που δεν έπρεπε να πέσει ήταν η αιτία για να μην γίνει ένα τόσο σοβαρό παιχνίδι".

Για το αν αυτό που συμβαίνει αδικεί τον ΠΑΟΚ: "Αυτό είναι πάρα πολύ άδικο Όταν γινόταν ένα τέτοιο σοβαρό παιχνίδι, γινότανε πόλεμος. Εμείς όταν παίξαμε με τον Ολυμπιακό στο στάδιο Καραϊσκάκη τότε νομίζαμε ότι γινότανε πόλεμος από καπνογόνα που πέφτανε και τις φωτοβολίδες. Εδώ μιλάμε για μία Τούμπα η οποία ήταν εκκλησία. Το ποδόσφαιρο έχει δεχθεί πολλά πλήγματα και νομίζω ότι εμείς οι παράγοντες θα πρέπει να το προστατεύουμε".

Για το αν αυτό που συμβαίνει είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων: " Θα διαχωρίσω το παιχνίδι της ΑΕΚ με το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Δεν νομίζω ότι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ έχει στηθεί κάποιο σκηνικό. Με τον Ολυμπιακό θα έλεγα ότι ήρθε στην Τούμπα για να μην παίξει. Αυτή είναι η άποψη μου. Με την ΑΕΚ τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον κόσμο για την καρτερικότητα του και που δεν αντέδρασε".

Για την άψογη συμπεριφορά του κόσμου: " Ο κόσμος ήταν ο πρωταγωνιστής. Θα έπρεπε όλα τα ΜΜΕ, ακόμη και οι αθλητικές αρχές , ο υφυπουργός και οι υπόλοιποι να αναδείξουν την συμπεριφορά του κόσμου. Για μένα ο κόσμος έπαιξε και κέρδισε. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αναδεικνύουμε τα θετικά γεγονότα και όχι τα αρνητικά. Αυτά τα γεγονότα ήταν τόσο πολύ θετικά που θα έπρεπε να μιλάμε για τον κόσμο και όχι για τα υπόλοιπα".

Για την απόφαση της διακοπής του πρωταθλήματος " Είναι παράλογες αντιδράσεις ανθρώπων που δεν θέλουν ν' αναλάβει τις ευθύνες τους σε κάποια γεγονότα. Είναι σοβαρό πράγμα να έρχεται η FIFA και οι αθλητικές αρχές να το διαλαλούν? Είναι αδιανόητο να έχουμε τέτοιο κόσμο ο οποίος δίδαξε ήθος και να γίνεται θέμα επειδή κάποιος πέταξε ένα χαρτί το οποίο είναι λάθος κατά τη γνώμη μου? Μην ξεχνάτε ότι κάποτε στην Ευρώπη είχαμε 90 νεκρούς και δεν έγινε τέτοιο θέμα".

Για την φετινή αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ: "Πραγματικά ο ΠΑΟΚ το τελευταίο δίμηνο έδειξε μία ωριμότητα και πιστεύω ότι είναι μακράν η καλύτερη ομάδα και έπρεπε να πάρει το πρωτάθλημα. Τα υπόλοιπα τα θεωρώ υπερβολές. Εμείς οι παράγοντες έχουμε δώσει δικαιώματα στους ξένους να μας κουνούν το δάχτυλο Δεν νομίζω ότι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ έχει ευθύνη ο ΠΑΟΚ. Ούτε η ΑΕΚ ήρθε με αυτή τη λογική. Λάθος του ΠΑΟΚ που αποδέχθηκε τον συγκεκριμένο διαιτητή, όχι επειδή δεν είναι έντιμος, αλλά επειδή είχε παρελθόν". Στο τελικό του Κυπέλλου είχε κατακυρώσει γκολ οφσάιντ, γιατί πρέπει να λέμε την πραγματικότητα και κατά κάποιο τρόπο αδικήθηκε η ΑΕΚ".

Διαβάστε ακόμη...