«Θέλω να παίξω στον ΠΑΟΚ, όπως ο πατέρας μου»

Από sdna.gr: Ο Στέφανος Κόρφας μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος CIF με το San Marcos, μιλά στο SDNA για τη ζωή του στην Αμερική, για το μέλλον του, για τον ΠΑΟΚ, για την Εθνική ομάδα αλλά και για τον πατέρα του, Τζον.
Πηγή: sdna.gr
«Θέλω να παίξω στον ΠΑΟΚ, όπως ο πατέρας μου»

«Το μήλο θα πέσει κάτω απ' τη μηλιά» λέει μια πολύ γνωστή ελληνική παροιμία και όπως όλα δείχνουν λαμπερό παράδειγμα αποτελεί ο νεαρός Στέφανος Κόρφας, ο οποίος φαίνεται να βαδίζει στα... χνάρια του πατέρα του και παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Τζον Κόρφα.

Ο 18χρονος αθλητής έφυγε σε ηλικία 13 ετών για την Αμερική, με έναν και μοναδικό στόχο να παίξει μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο. Ύστερα από πέντε ολόκληρα χρόνια, ο νεαρός φαίνεται πως μπορεί να υπερηφανεύεται πως κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Ο γιος του άλλοτε Τεν-Τεν του ΠΑΟΚ, πριν από μερικές μέρες κατέκτησε με την ομάδα του San Marcos το πρωτάθλημα CIF, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι Royals (σ.σ η επίσημη ονομασία της ομάδας του κολεγίου) βρέθηκαν ξανά σε τελικό μετά από το 1981, όπου στην τότε ομάδα αγωνιζόταν ο Τζον Κόρφας, ο οποίος - παρεμπιπτόντως - δεν είχε καταφέρει - τότε - να κατακτήσει τον τίτλο.

Πέρα από την κατάκτηση του τροπαίου, ο Στέφαν Κόρφας συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της Καλιφόρνια, ενώ στον τελικό σκόραρε 19 πόντους και μοίρασε 5 ασίστ.

«Απίστευτο συναίσθημα η κατάκτηση του τροπαίου, εκπλήρωσα το όνειρο του πατέρα μου»

«Το συναίσθημα ήταν απίστευτο. Από τη πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην Αμερική, άκουγα για την ομάδα του μπαμπά μου που θεωρούταν η καλύτερη ομάδα στην ιστορία του σχολείου. Όταν επιτελούς κερδίσαμε το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν πως πλέον θα μιλάνε για την δική μου ομάδα τα επόμενα χρόνια. Σίγουρα ένιωσα πως εκπλήρωσα ένα όνειρο του πατέρα μου. Η ήττα του στον τελικό του CIF τον πόνεσε πάρα πολύ και μέχρι και την σημερινή μέρα δεν το έχει ξεπεράσει. Οπότε χάρηκα γι αυτόν πιο πολύ».

Για την διάκριση του στην καλύτερη πεντάδα της Καλιφόρνια:

«Ήταν μια ωραία διάκριση για έμενα αλλά ο βασικός στόχος ήταν να πάρουμε το τρόπαιο».

Ο Στέφανος Κόρφας για την καθημερινότητά του στην Αμερική...

«Είναι αρκετά δύσκολη, εφόσον το μπασκετικό πρόγραμμα είναι πάρα πολύ απαιτητικό. 2-3 αγώνες την εβδομάδα προπόνηση, βάρη, βίντεο, γενικότερα τα πάντα που κάνουμε περιβάλλονται γύρω από το μπάσκετ. Παρόλα αυτά, όσο δύσκολο και να είναι το πρόγραμμα αν αγαπάς το μπάσκετ, θα σου αρέσει η καθημερινότητα παρά τις πολλές και απαιτητικές υποχρεώσεις».

Πως είναι η συνεργασία σου με τον πατέρα σου, Τζον, ο οποίος είναι βοηθός προπονητή στην ομάδα που αγωνίζεσαι;

«Στην αρχή ήταν δύσκολη η συνεργασία με τον πατέρα μου, διότι στην ουσία ζεις με τον προπονητή σου οπότε ακούς για μπάσκετ 24 ώρες το 24ωρο που σε κάποιους μπορεί να είναι δύσκολο. Εγώ πλέον το έχω συνηθίσει και δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα».

Το άμεσο μέλλον, ο ΠΑΟΚ και η... συμβουλή...

Είσαι τελειόφοιτος του San Marcos, υπάρχει κάποια πρόταση στο «κάδρο» για να επιχειρήσεις το επόμενό σου βήμα;

«Υπάρχουν κάποιες προτάσεις από ομάδες της Αμερικής, αλλά αυτή την στιγμή θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου οπότε δεν το σκέφτομαι. Αν υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον από την Ευρώπη εννοείται πως θα το κοιτάξω και θα ζυγίσω τις ευκαιρίες μου».

Σου μιλάει για τον ΠΑΟΚ ο πατέρας σου; Έχεις κάποια επαφή με την ομάδα;

«Ναι, έχω επαφές με τον ΠΑΟΚ, διότι όποτε έρχομαι στην Ελλάδα προπονούμαι στο Παλατάκι και παρακολουθώ αγώνες της ομάδας. Με τον πατέρα μου μιλάμε πολύ συχνά για εκείνες τις εποχές και μου λέει για τα μεγάλα χρόνια που έζησε ως μέλος της ομάδας. Αγάπησε πολύ τον ΠΑΟΚ και το δείχνει».

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχει δώσει;

«Η καλύτερη συμβουλή που μου λέει είναι το να παίζω πάντα για το καλό της ομάδας και για να βοηθάω να πάρει τη νίκη. Εφόσον νικάς όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα».

«Θέλω να παίξω για τον ΠΑΟΚ, μου αρέσει πολύ ο κόουτς Παπαθεοδώρου»

Ποια ομάδα θεωρείς πως ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού σου;

«Πιστεύω ο ΠΑΟΚ. Μου αρέσει πολύ ο κόουτς Παπαθεοδώρου και το πως δίνει ευκαιρίες σε νέους αθλητές. Μου αρέσει που προσπαθούν να παίξουν γρήγορο μπάσκετ και σκληρή άμυνα. Επίσης το γεγονός ότι ο πατέρας μου αγωνίστηκε εκεί, με κάνει να θέλω να παίξω για τον ΠΑΟΚ».

Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League...

«Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα φόντα να φτάσει μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. Έχει το βάθος, το ταλέντο αλλά και την εμπειρία. Όσο μπορώ και προλαβαίνω παρακολουθώ τους αγώνες».

Ο Isiah Thomas, ο Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο ιδανικός συμπαίκτης...

Παλαιότερα είχες δηλώσεις πως αγαπημένος σου παίκτης είναι ο Isiah Thomas και πως σου αρέσει η ομάδα των Los Angeles Lakers. Πλέον ο Τόμας αγωνίζεται στην ομάδα του Λος Άντζελες, πως σου φάνηκε αυτή η κίνηση;

«Χάρηκα πολύ για τη μεταγραφή του Isiah Thomas στους Lakers, διότι δεν μου άρεσε καθόλου η κατάστασή του στο Cleveland. Πίστευα ότι χρειαζόταν να πάει σε μια ομάδα που δεν είχε σταθερούς σκόρερ, ώστε να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Όταν έμαθα ότι έγινε ανταλλαγή στους Lakers χάρηκα πολύ»

Ξεχωρίζεις κάποιον άλλο παίκτη;

«Περισσότερο απ' όλους θαυμάζω τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, γιατί παρότι δεν είχαν τίποτα, κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή και καθημερινά αποτελούν το σωστό παράδειγμα στα υπόλοιπα αδέρφια, ενώ πάνω απ' όλα παραμένουν δεμένη»,

Με ποιον παίκτη θα ήθελες να παίξεις συμπαίκτης;

«Με τον Τζέισι Κάρολ. Θεωρώ πως είμαι πολύ καλός στο να βρίσκω σουτέρ και να τους δίνω την μπάλα εκεί που την θέλουν. Πιστεύω πως θα είχαμε καλή χημεία και ότι θα μπορούσα να τον βρω εκεί που χρειαζόταν για να σκοράρει».

«Όνειρο να παίξω για την Εθνική, πήγα στην Αμερική την κατάλληλη στιγμή»

Με τις μικρότερες εθνικές ομάδες δεν υπήρξε ποτέ κάποια κλήση;

«Δυστυχώς δεν υπήρξε ποτέ κάποια κλίση από κάποιο τμήμα της Εθνικής ομάδας. Πάντα ήταν ένα όνειρο για μένα να παίξω για την Εθνική αλλά δυστυχώς δεν μου έχει δοθεί μέχρι τώρα αυτή η ευκαιρία».

Μετάνιωσες ποτέ σου που έφυγες σε τόσο μικρή ηλικία από την Ελλάδα;

«Όχι ποτέ δεν μετάνιωσα που έφυγα στην Αμερική. Έζησα πολύ ωραίες εμπειρίες με τον Αχιλλέα Τριανδρίας, όπου αγωνιζόμουν όταν έμενα στην Ελλάδα και χάρηκα πολύ που της έζησα. Παρόλα αυτά πιστεύω πως η κίνηση να φύγω στην Αμερική έγινε την κατάλληλη στιγμή».

Διαβάστε ακόμη...