Ν.Παπαδόπουλος:» Τα στοιχεία δικαιώνουν τον ΠΑΟΚ»

 O έγκριτος νομικός του ΑΣ ΠΑΟΚ Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στον ARENA FM 89,4 για την νομική υπόθεση του ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη, τους καινούργιους όρους υποβιβασμού των ομάδων ενώ αναφέρθηκε και στην κατάργηση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ.
Πηγή: arenafm.gr
Ν.Παπαδόπουλος:» Τα στοιχεία δικαιώνουν τον ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τις διαφορές στον χρόνο έκδοσης μεταξύ των αποφάσεων: " Αυτό δεν ισχύει μόνο στην αθλητική δικαιοσύνη. Ισχύει ακόμα και στην ναυτική ή ποινική δικαιοσύνη. Δυστυχώς είναι στην κρίση του δικαστή ν αποφασίσει πόσο δύσκολη ή εύκολη είναι μία υπόθεση".

Για το αν με την αργοπορία διαταράσσεται η ισονομία και οι ίσες αποστάσεις: " Ασφαλώς. Βλέπουμε την απόφαση του Ολυμπιακού για επεισόδια με την ΑΕΚ , περιμένουμε εδώ και δύο εβδομάδες μόνο το διατακτικό της. Αντίθετα βλέπουμε το σκεπτικό στις αποφάσεις του ΠΑΟΚ να βγαίνει σε λίγες ημέρες ή ακόμα και σε λίγες ώρες. Αυτά τα βλέπει ο κόσμος, τα βλέπουμε κι έμείς, τα κρίνουμε, δυστυχώς δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε κάτι γι αυτό".

Για την υπόθεση του ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε εξέλιξη: Η άποψη μου είναι ξεκάθαρη και ταυτίζεται και με την άποψη των νομικών του ΠΑΟΚ που χειρίστηκαν την υπόθεση και είναι και η ίδια που αφορά την υπόθεση και για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Οποιοσδήποτε δικαστής έκρινε με βάση τους κανονισμούς και τα στοιχεία των δύο υποθέσεων θα δικαίωνε τον ΠΑΟΚ. Δυστυχώς, πλέον δικαζόμαστε με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και γι αυτό είχαμε και αυτή την απόφαση για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός που εν μέρει δικαιώνει τον ΠΑΟΚ".

Για το αν "ποινικοποιούνται" τα χαρτάκια στο γήπεδο: " Και όχι μόνο. Δίνει δικαίωμα σε μία ομάδα αυθαίρετα να επικαλείται απίθανους λόγους για να μην κατέβει ν' αγωνιστεί. Και ανάλογο συνέβη και στον αγώνα με την ΑΕΚ αποφάσισε επειδή δεν τη βόλευε το σκορ του αγώνα εκείνη τη στιγμή να δηλώσει ότι τρομοκρατήθηκε και να μην κατέβει ν' αγωνιστεί".

Για το αν τα ΜΜΕ των Αθηνών δημιουργούν κλίμα εναντίον του ΠΑΟΚ: " Εγώ με τον κόσμο που συναναστρέφομαι δικηγόρους και μη έχουν διαφορετική αντίληψη για το τι συνέβη απ' ότι εγώ, γιατί προφανώς επηρεάζονται από τα μέσα που παρακολουθούν. Δεν ξέρω κατά πόσον ο δικαστής θα επηρεαστεί ή θα λειτουργήσει αυστηρά ως δικαστής".

Για το αν λόγω της μιντιακής κάλυψης θα έπρεπε να δίνεται περισσότερος χρόνος στους δικαστές: " Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο και ειδικά στον αθλητισμό ο χρόνος είναι πιο σημαντικός απ' ότι σε μία υπόθεση αστικής φύσεως".

Για την εκτίμηση του για τελική έκβαση της υπόθεσης: " Εδώ το θέμα είναι αν ο δικαστής θα κρίνει με βάση τα στοιχεία και τον κανονισμό ή θα κρίνει με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Στην πρώτη περίπτωση ξεκάθαρα ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να δικαιωθεί και εκεί η τιμωρία για την ΑΕΚ θα πρέπει να είναι βαριά και θα έχει αφαίρεση δέκα βαθμών. Δεν μπορεί να υπάρξει κάποια άλλη ποινή για την ΑΕΚ από την στιγμή που αποχώρησε από το γήπεδο".

Για ένα από τους καινούργιους όρους του υποβιβασμού σχετικά με την συμπεριφορά των οπαδών των ομάδων : " Εδώ δεν χρειάζεται νομικός για ν' απαντήσει, χρειάζεται medium. Θα περιμένουμε όλοι την πρώτη φορά που θα δημιουργηθεί περιστατικό να δούμε τι θα πει ο αθλητικός δικαστής, πως θα χαρακτηρίσει το περιστατικό. Για να πούμε και την πραγματικότητα αυτή είναι μία πρόταση που γράφτηκε στο πόδι. Δεν ξέρω αν θα την κάνουν δεκτή οι ομάδες προκειμένου να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά έχω την άποψη ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ' αυτά που προσπαθεί να λύσει".

Για τους καινούργιους όρους του υποβιβασμού γενικότερα: " Έχω δει τους όρους. Είναι ενδιαφέρον ο τρίτος όρος που περιγράφει την φύλαξη".

Για το αν κατάργηση του διαιτητικού δικαστηρίου είναι και που αποδυναμώνει την ΕΠΟ: " Εδώ νομίζω ότι ο υπουργός και ως φίλαθλος του Ολυμπιακού έκανε μία πρόταση να φύγει ο διαιτητικός τρίτος βαθμός της πειθαρχικής διαδικασίας. Τόσα χρόνια βέβαια που η ΕΠΟ ήταν φίλα προσκείμενη στον Ολυμπιακό λειτουργούσε το διαιτητικό με αποφάσεις υπέρ του Ολυμπιακού. Το ξεπερνάμε αυτό, θεωρώ ότι το ΚΑΣ είναι μία αξιόπιστη λύση".

Για το αν η αυστηροποίηση των κανόνων συνάδει με την "υπερπροσπάθεια "της κυβέρνησης να μην πέφτουν οι ομάδες με κανένα τρόπο από την επιτροπή αδειοδότησης" Δεν συνάδει. Βέβαια αυτό αφορά πειθαρχική διαδικασία. Το θέμα του Παναθηναϊκού δεν είναι πειθαρχικό. Είναι οικονομικό. Είπα και πριν ότι αυτές οι προτάσεις γίνανε στο πόδι".

Διαβάστε ακόμη...