Ωμή παρέμβαση και απόπειρα επηρεασμού του κ. Καποδίστρια

Από sdna.gr: Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την απόπειρα επηρεασμού του κ. Καποδίστρια, που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες και αγγίζει τα όρια της παράνοιας. Ενδεχομένως και της εισαγγελικής παρέμβασης.
Πηγή: sdna.gr
Ωμή παρέμβαση και απόπειρα επηρεασμού του κ. Καποδίστρια

Είναι πρωτοφανές και έξω από κάθε λογική, αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες. Αγγίζει τα όρια της παράνοιας και ενδεχομένως της εισαγγελικής παρέμβασης. Αναφέρομαι στην απόπειρα επηρεασμού του κ. Καποδίστρια.

Λίγη μόνο ώρα μετά την κατάθεση του υπομνήματος από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League, με ωμό τρόπο επιχείρησαν να παρουσιάσουν ως δεδομένη την απόφαση του κ. Καποδίστρια για καρατόμηση του ΠΑΟΚ.

Είναι πρωτοφανής η επιχείρηση να προκαταβάλουν απόφαση δικαστή πριν ακόμα εξεταστεί το περιεχόμενο του υπομνήματος που κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αριθμεί σχεδόν 50 σελίδες. Μιλώντας με έγκριτους νομικούς δεν έκρυψαν την οργή τους για την δημοσιοποίηση εκτιμήσεων απόφασης ενός τακτικού δικαστή σε ΜΜΕ.

Επιτρέπονται αλήθεια οι δημοσιογραφικές εκτιμήσεις για απόφαση δικαστηρίου; Σε καμία περίπτωση, είναι η απάντηση που έλαβα. Η πληροφορία που μεταφέρθηκε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και όχι μόνο, κάνει λόγο για απόφαση που συνεπάγεται τόσο την εξόντωση του ΠΑΟΚ όσο και την εξόντωση του Ιβάν Σαββίδη.

Πρόκειται για θέμα τεραστίων διαστάσεων που αποτελεί παράλληλα βόμβα στα θεμέλια όχι μόνο του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και της ελληνικής δικαιοσύνης. Όταν δημοσιογράφος επικαλείται πληροφορίες, δεν μπορεί παρά να έχει επαφές με τον δικαστή. Κάτι που ρητά και κατηγορηματικά απαγορεύεται.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να συνομιλεί ο κ. Καποδίστριας με δημοσιογράφους για μια απόφαση που περιμένουν με κομμένη την ανάσα, οι ελληνες φίλαθλοι; Πιθανολογώ λοιπόν ότι μάλλον πρέπει να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο.

Το πιθανότερο λοιπόν να μεταφέρονται αυθαίρετες εκτιμήσεις που αποκλείω το ενδεχόμενο να μην φτάνουν μέχρι τον κ. Καποδίστρια. Είναι άλλωστε γνωστό ότι και οι δικαστές, ενημερώνονται από τον Τύπο, όπως όλοι οι πολίτες. Αν η εκτίμηση για απόφαση εξόντωσης του ΠΑΟΚ και του προέδρου του δεν είναι απόπειρα επηρεασμού της δικαιοσύνης, εγώ ζούσα τόσα χρόνια στο φεγγάρι και από προχθές κατέβηκα στον πλανήτη γη.

Αν το παιχνίδι «παίζεται» κατ΄ αυτό τον τρόπο θα πρέπει να ξεχάσουμε τον σεβασμό προς την δικαιοσύνη και γενικότερα τους θεσμούς, Τελεία και παύλα!

Διαβάστε ακόμη...