«Ηθικός αυτουργός ο Κομίνης, υπαίτια για τη διακοπή η ΑΕΚ»

Από sdna.gr: Ο νομικός Λάκης Σημαιοφορίδης, που αποτελεί και μέλος του νομικού επιτελείου του ΠΑΟΚ μίλησε για την εκδίκαση της υπόθεσης του ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Πηγή: sdna.gr
«Ηθικός αυτουργός ο Κομίνης, υπαίτια για τη διακοπή η ΑΕΚ»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ο κ. Σημαιοφορίδης σημείωσε αρχικά: «Νομίζω ότι είναι απλά τα πράγματα. Ως δικηγόρος λαμβάνω υπόψη στοιχεία πραγματικά και δεν κρίνω από τα δημοσιεύματα και τις φανφάρες. Αυτό είπα και στον κ. Καποδίστρια. Εγώ ήρθα να δικάσω με βάση ένα φύλλο αγώνα, ο αγώνας διεκόπη με υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αποδεικνύεται από έγγραφα. Υπάρχουν μαρτυρίες παικτών της ΑΕΚ και του κ. Χιμένεθ ότι θα έβγαιναν στον αγωνιστικό χώρο μόνο αν δεν ορίζονταν το σκορ στο 1-0. Ο κ. Κονέ και ο κ. Χιμένεθ συνομολόγησαν ότι δε βγήκανε στο γήπεδο γιατί «μας είπανε να μη βγούμε». Αν το σκορ ήταν 0-0, η ΑΕΚ θα είχε βγει να παίξει τα υπόλοιπα λεπτά και τις καθυστερήσεις».

Και πρόσθεσε: «Η είσοδος του κ. Σαββίδη είναι μία πράξη που δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς, αλλά το ζήτημα διογκώνεται. Ο κ. Σαββίδης, όπως οι πάντες συνομολόγησαν, δε στράφηκε έναντι κανενός παίκτη της ΑΕΚ, δεν τρομοκράτησε κανέναν. Δεν είναι φυσιολογικό κάποιος να αλλάζει πορεία και να πηγαίνει προς την πλευρά της ΑΕΚ, σημαίνει ότι κάτι του είπανε. Αποδομούνται ένα-ένα όλα τα στοιχεία που προβάλλει η ΑΕΚ. Κατά τη διάρκεια της εισόδου κανένας δεν είδε το πιστόλι και κανένας δεν τρομοκρατήθηκε. Ρώτησα τον δικαστή «πότε φοβήθηκαν οι παίκτες της ΑΕΚ;». Όταν, όμως, μετά από μιάμιση ώρα οι συνθήκες έχουν ηρεμήσει, ο κ. Σαββίδης έχει αποχωρήσει, όπως και το ένα τρίτο του κόσμου, έχει εκλείψει παντελώς το στοιχείο του φόβου που επικαλείται η ΑΕΚ. Βγήκε στον αγωνιστικό χώρο ο ΠΑΟΚ, που σημαίνει ότι κάποιος του είπε να βγούνε. Το ίδιο ειπώθηκε και στους παίκτες της ΑΕΚ, όμως αυτοί εξάρτησαν την επάνοδό τους στον αγωνιστικό χώρο από το αποτέλεσμα. Αν πραγματικά είχαν τρομοκρατηθεί από τη θέα του όπλου, θα έπρεπε εκείνη τη χρονική στιγμή να δηλώσουν ότι εμείς δεν ξαναβγαίνουμε κι όχι να το κάνουν μετά από μιάμιση ώρα».

Για το αν αποτελεί επιβαρυντικό στοιχείο από νομικής άποψης η φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο: «Ο κ. Σαββίδης απείλησε κανέναν με το όπλο; Ίσως επειδή το ξέχασε το φορούσε. Δεν υπήρξε καμία απειλή ούτε προς το διαιτητή ούτε προς κανέναν παίκτη της ΑΕΚ. Επομένως, η θέα του όπλου δεν είναι επιχείρημα. Δεν υπάρχει καμία απειλή, πλην του γεγονότος της επαφής του με τον κ. Δημητριάδη, κάτι που είναι συνηθισμένο στα γήπεδα».

Ο γνωστός νομικός κατέληξε ως εξής: «Η ηθική αυτουργία του κ. Κομίνη είναι ότι από ένα γκολ ενδέχεται μία ομάδα να χάσει ένα πρωτάθλημα. Και όπως αποδείχθηκε το γκολ ήταν κανονικό. Και θέλω να θέσω και μία άλλη παράμετρο: μήπως η είσοδος του κ. Σαββίδη απέτρεψε τα χειρότερα. Ο κόσμος είδε τον Πρόεδρό του να κατεβαίνει για να επιλύσει μία κατάσταση. Πολλοί έχουν ξεπεράσει αυτό το στοιχείο πολύ εύκολα. Ο αθλητικός δικαστής έχει ένα φύλλο αγώνος, το οποίο είναι σαφέστατα υπέρ του ΠΑΟΚ. Σε συνδυασμό με όλα τα στοιχεία που έχουμε προσκομίσει στον κ. Καποδίστρια όλα είναι υπέρ μας. Ο αγώνας διεκόπη από την απόφαση της ΑΕΚ να μην ξαναβγεί και όχι από συνθήκες τρομοκρατίας και φόβου. Η δικαιοσύνη πρέπει να αποδίδεται με βάση τα στοιχεία τα οποία προσκομίζονται. Όλα τα άλλα είναι... έπεα πτερόεντα. Η διαδικασία ήταν, πάντως, πολύ καλή. Ήταν ευπρεπής και η παρουσία της ΑΕΚ. Έγινε μία συζήτηση της υπόθεσης τέτοια, ώστε να έχουμε μία δίκαιη δίκη και μία δίκαιη κρίση».

Διαβάστε ακόμη...