«Κυρίαρχος του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ»

Απο arenafm.gr : Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, μίλησε στον ARENA FM 89,4 για τα γεγονότα των ημερών και την απόφαση κατά του ΠΑΟΚ.
Πηγή: arenafm.gr
«Κυρίαρχος του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά:

Για την απόφαση: Είμαι 47 ετών. Έχω ζήσει σε μικρή ηλικία βέβαια, το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ. Από τότε είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Τα κόζια δεν έχουν αλλάξει χέρια ακόμα. Δε πιστεύω ότι υπάρχει άλλη ομάδα παγκοσμίως που να παίζει το μισό και παραπάνω πρωτάθλημα κεκλεισμένων των θυρών. Και όλα αυτά για ένα χαρτί που έπεσε ή μια φωτοβολίδα. Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Για άλλη μια φορά πάνε να πάρουν το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του ΠΑΟΚ. Το έχουμε δει πολλές φορές να παίρνουν το πρωτάθλημα παράγοντες εκτός ποδοσφαίρου. Ας θυμηθούμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μέσα στο Χαριλάου.

Για το δικαστήριο: Οι αθλητικοί δικαστές είναι ίδιοι τόσα χρόνια. Σε οποιοδήποτε πολιτικό δικαστήριο δε θα συνέβαινε αυτό το πράγμα. Θα είχαμε αθώωση. Δεν υπάρχει δικαστής που θα αδικούσε τον ΠΑΟΚ. Έπεσε ένα ρολό χαρτί πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Και για ένα κομμάτι χαρτί να χάσει το πρωτάθλημα; Που δε πιστεύω ότι θα το χάσει. Αντιθέτως θα κάνει 6 σερί νίκες αλλά δεν είναι δυνατόν να του βάζουν τρικλοποδιές. Αλλά κατά τα άλλα περιμένω το εφετείο. Δεν είναι δυνατόν να πάρει πάλι κάλπικο πρωτάθλημα μια πρώην ομάδα του ΠΟΚ.

Για τη πιθανή δολιοφθορά: Αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά ο Θεοδωρίδης γιατί ξέρει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα. Μόλις είδε την ευκαιρία την άρπαξε από τα μαλλιά. Πήρε την ομάδα του και έφυγε πριν καν βγάλει μια γνωμάτευση ο γιατρός. Πήρε τον προπονητή και τον πήγε κατευθείαν Διαβαλκανικό. Αν πάει σε κανονικά πολιτικά δικαστήρια δε θα δικαιώνονταν ποτέ. Τα γεγονότα δείχνουν ότι οι αθλητικοί δικαστές δεν κάνουν την δουλειά τους. Δεν είναι δυνατόν η μετριότατη ομάδα που λέγεται Ολυμπιακός να μπει ξανά στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ούτε η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος κυρίαρχος του πρωταθλήματος. Δε γίνεται να παίρνουν το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του.

Για το τι μπορούν να κάνουν οι βουλευτές: αυτό που μπορούν να κάνουν οι βουλευτές είναι κοινοβουλευτικό έλεγχο. Να θέσουν δηλαδή γραπτώς ένα ερώτημα στον κ.Βασιλειάδη και να λάβουν μια γραπτή απάντηση. Αυτό όμως είναι άκαιρο. Η απόφαση του εφετείου θα γίνει σε λίγες μέρες ενώ η απάντηση του υπουργού μπορεί να πάρει δύο με τρεις μήνες. Δεν είναι μέτρο πίεσης. Πρέπει όλοι οι βουλευτές και όχι μόνο, όλοι οι φορείς, να πάμε κάτω να κάνουμε μια ειρηνική πορεία. Για να δούμε επιτέλους ένα καθαρό πρωτάθλημα. Γιατί δε βλέπω να ευνοείται ο ΠΑΟΚ όπως ακούγεται από τη διαιτησία. Περιμένω ένα καθαρό πρωτάθλημα με πρώτο τον ΠΑΟΚ και δεύτερο και τρίτο μια μικρομεσαία ομάδα που είναι όμως πολύ καλή. Γιατί έχουμε τέτοιες ομάδες.

Διαβάστε ακόμη...