Γλύκος, η... επιστροφή

Από sdna.gr: Το ρολόι για τον Παναγιώτη Γλύκο... σταμάτησε στις 27 Μαϊου του 2017.
Πηγή: sdna.gr
Γλύκος, η... επιστροφή

Έκτοτε, πέρασαν 259 ημέρες προκειμένου ο Έλληνας πορτιέρε να φωνάξει και πάλι παρών και να δει το όνομά του στην λίστα των "εκλεκτών" του προπονητή του.

Η ολοκλήρωση της προετοιμασίας για το παιχνίδι με την Λάρισα "έκρυβε" μια μεγάλη έκπληξη, καθώς ο Παναγιώτης Γλύκος συμπεριλήφθηκε μετά από μήνες στην αποστολή του Δικεφάλου, κάτι που σηματοδοτεί και... επίσημα την επιστροφή του σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Λένε πως ο δρόμος του τερματοφύλακα είναι μοναχικός, το σίγουρο είναι πως γίνεται ακόμη περισσότερο κατά την διάρκεια ενός τραυματισμού. Και για τον Γλύκο, ο δρόμος αυτός μόνο εύκολος δεν αποδείχθηκε. Ένας από τους πρωταγωνιστές της περσινής σεζόν για τον ΠΑΟΚ, αποχαιρέτησε άδοξα και πρόωρα την αγωνιστική δράση στην τελευταία προπόνηση του Δικεφάλου ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ για τα playoffs της Super League.

Ένα χτύπημα στην προπόνηση αποδείχθηκε καθοριστικό για την υγεία του Παναγιώτη Γλύκου. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου και βγήκε νοκ άουτ όχι μόνο από το φινάλε των playoffs αλλά και για τους επόμενους μήνες, περνώντας αναγκαστικά την πόρτα του χειρουργείου.

Ο τραυματισμός του Παναγιώτη Γλύκου ήταν το δεύτερο "χτύπημα" για τους "ασπρόμαυρους", με τον έτερο άτυχο της περσινής χρονιάς, Γιάννη Μυστακίδη, να δίνει στον Έλληνα πορτιέρε... ραντεβού στο γυμναστήριο.

Μάλιστα, το κενό που άφησε πίσω του ο Γλύκος ανάγκασε τους ιθύνοντες του Δικεφάλου να στραφούν άμεσα στην ποδοσφαιρική αγορά, προχωρώντας στην απόκτηση δυο τερματοφυλάκων, του Ροδρίγο Ρέι και του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ του έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο καθώς αντιλήφθηκαν πως η αποθεραπεία του έπρεπε να πάει πιο αργά και σε μεγαλύτερο εύρος ημερών σε σχέση με τον Μυστακίδη. 184 ημέρες μετά τον τραυματισμό του και συγκεκριμένα στα τέλη του Νοέμβρη, ήρθαν και τα πρώτα χαμόγελα για τον Έλληνα πορτιέρε, ο οποίος φάνηκε πως μπαίνει στην τελική ευθεία με φόντο την επιστροφή του.

Έκτοτε μεσολάβησαν άλλες 75 ημέρες με αποθεραπείες, ατομικές προπονήσεις και σταδιακή ένταξη σε κανονικό πρόγραμμα προκειμένου να φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο και να συμπεριληφθεί για πρώτη φορά από τον Μάϊο στην αποστολή της ομάδας.

Μια κίνηση από τον Λουτσέσκου που έχει στόχο να "ντοπάρει" και ψυχολογικά τον Γλύκο, ο οποίος θεωρείται μια σημαντική προσωπικότητα στα αποδυτήρια του Δικεφάλου, χωρίς βεβαίως να υπάρχει κάποιο παράπονο από τον Ρέι, που μένει στην παρούσα φάση αναγκαστικά εκτός, δεδομένου πως η άλλη θέση είναι "κλεισμένη" από τον Πασχαλάκη.

Διαβάστε ακόμη...