Σαργκάνης: “Ευχάριστη νότα ο Πασχαλάκης” (audio)

Από arenafm: Ο Νίκος Σαργκάνης μίλησε στον ARENA FM 89.4, για τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρο Πασχαλάκη, για το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό.
Πηγή: arenafm.gr
Σαργκάνης: “Ευχάριστη νότα ο Πασχαλάκης” (audio)

Για τον Πασχαλάκη, τα ρεκόρ που σπάει και για ενδεχόμενη συμμετοχή στην Εθνική:

“Δεν μπορεί να στηθεί μία μεγάλη ομάδα χωρίς να έχει καλό τερματοφύλακα, αυτό το έχουμε δει και σε πολύ υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη, ότι όποια ομάδα έχει καλό τερματοφύλακα μπορεί να πετύχει τους στόχους της. Ο Πασχαλάκης είναι μία ευχάριστη νότα στο πρωτάθλημα από πλευράς τερματοφυλάκων , έχουμε αρκετούς καλούς τερματοφύλακες αλλά όχι μεγάλους ακόμη. Για να γίνει κάποιος μεγάλος θα πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του, ο Πασχαλάκης είναι σε πολύ καλό δρόμο και εύχομαι να πραγματοποιήσει τους στόχους του με την ομάδα αλλά και τους προσωπικούς του».

«Για έναν καλό τερματοφύλακα, είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, δεν είναι μόνο ψυχή , είναι το πόσο μπορεί να είναι γυμνασμένος, πόσο καλή γνώσει έχει γύρω από το αντικείμενο, το να είναι ποδοσφαιριστής όχι μόνο τερματοφύλακας, σήμερα δεν είναι μόνο το πόσο πιάνω σωστά τη μπάλα, είναι πολλά, είναι ότι διαχειρίζομαι καλά τη μπάλα, κάνω καλές επιλογές.

Έχουμε ένα καλό χειριστή της μπάλας αλλά αν δεν μπορούν να ξεμαρκαριστούν οι συμπαίκτες, δεν μπορεί να δώσει τη μπάλα, οπότε δε φαίνεται η ικανότητα του . Πρέπει όλοι μαζί να βοηθάμε για να μπορέσουμε να παίξουμε αυτό που ζητάει το σύγχρονο ποδόσφαιρο«.

Για τους τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ, Πασχαλάκη, Ρέι, Γλύκο, Σιαμπάνη και το αν αυξάνεται ο ανταγωνισμός ή δημιουργείται πρόβλημα:

“Δεν μπορούν να παίξουν δύο,  αλλά όταν έχεις δύο είναι σαν να έχεις έναν, όταν έχεις τρεις είναι σαν να έχεις δύο , αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή αν έχει πρόβλημα ο πρώτος μετά έχει σειρά ο δεύτερος για αυτό γενικά πρέπει να έχεις μία καλή τριάδα. Κάποια στιγμή στον Πανιώνιο, τραυματίστηκαν και οι δύο και αναγκάστηκε και έπαιξε ο τρίτος, άρα πρέπει σε καλή κατάσταση και τους τρεις”.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, αν είναι ανταγωνιστικό ή έχει πέσει η ποιότητα:

“Θέλω να σκέφτομαι τα θετικά, έγινε ανταγωνιστικό γιατί ίσως το καρπούζι έχει κοπεί στη μέση. Δε με ικανοποιεί ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο που βλέπω, Δε θέλω να το υποβαθμίσω αλλά σε σχέση με άλλα χρόνια είναι ίσως πιο ανταγωνιστικό”.

Για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό:

“Είναι λυπηρό γιατί όταν μιλάμε για ελληνικό πρωτάθλημα και βλέπεις έναν Παναθηναϊκό σε αυτή την κατάσταση , είναι ότι το χειρότερο. Είναι ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε επί σειρά ετών και κανείς δεν προέβλεψε ότι θα έφτανε η ομάδα σε αυτό το σημείο. Όλα αυτά δημιουργήθηκαν από την κακή διαχείριση που έγινε στο σύλλογο και πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποιος που θα τραβήξει από το χέρι τον Παναθηναϊκό, και θα είναι αυτός που πρέπει και επειδή το ζω εδώ στην Αθήνα , ο κόσμος έχει στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τα χρήματα που διαχειρίζονται οι σύλλογοι. Στην Αγγλία το ποδόσφαιρο το έχουν στο πιο υψηλό σημείο του αθλητισμού και βλέπουν τα πράγματα σε βάθος. Για το χουλιγκανισμό για παράδειγμα, βρέθηκε ένας άνθρωπος που έβαλε ποινές και τηρήθηκαν. Εδώ δεν έγινε αυτό. Πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος κι εδώ που θα το κάνει αυτό”.

Ακούστε τη συνέντευξη του Νίκου Σαργκάνη στον ARENA FM, 89.4.

Διαβάστε ακόμη...