«Ο ΠΑΟΚ θα είναι στην τετράδα» (ηχητικό)

Από paok24.com: Ο Χρήστος Σερέλης φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του Libero 107,4 και στην εκπομπή «BasketCity» με αφορμή τη νίκη του Λαυρίου επί του ΠΑΟΚ και αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του, στη μάχη της τετράδας, στον Ουσμάν Κρουμπάλι και στη νίκη επί του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
«Ο ΠΑΟΚ θα είναι στην τετράδα» (ηχητικό)

Ο προπονητής του Λαυρίου, μίλησε μεταξύ άλλων για:

Για τη νίκη του Λαυρίου επί του ΠΑΟΚ:
«Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι, είχαμε δει ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε ανοδική πορεία. Είχαν επιστρέψει οι τραυματίες, η προσθήκη του Γκος, έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα. Το πολύ σημαντικό στοιχείο που είχε ο ΠΑΟΚ στα προηγούμενα παιχνίδια, ήταν η πολλή ενέργεια, η μεγάλη διάθεση, η αποφασιστικότητα. Είχα μιλήσει στους παίκτες μου και τους είχα πει, ότι αυτό ήταν το στοιχείο που θα έπρεπε να δείξουμε εμείς. Να ματσάρουμε σε αυτό το κομμάτι και ίσως εκεί να τους αιφνιδιάσουμε, να μην περιμένουν ότι κι εμείς θα έχουμε τόσο μεγάλη ενέργεια. Νομίζω ότι εκεί τα καταφέραμε πάρα πολύ καλά, κυνηγήσαμε κάθε μπάλα, κάθε ριμπάουντ, κάθε διεκδικούμενη φάση, παίξαμε αρκετά δυνατά, δώσαμε ρυθμό στην ομάδα. Νομίζω ότι σε αυτό το κομμάτι κυριαρχήσαμε κατά κράτος και ήρθε αυτή η επικράτηση».

Για τα χαρακτηριστικά που διαθέτει στο ρόστερ του το Λαύριο και αν αυτά έπαιξαν ρόλο στη νίκη του επί του ΠΑΟΚ:
«Το άθλημα είναι τέτοιο, που νομίζω ότι οδηγεί, είτε είναι Έλληνας, είτε είναι Αμερικάνος κάποιος, να είναι αθλητικός και γρήγορος. Αυτό που είναι χαρακτηριστικό της ομάδας μας φέτος, όμως και για αυτό είμαστε καλύτεροι, είναι γιατί έχουμε μια φρεσκάδα από τους Έλληνες παίκτες. Μπορεί να υστερούμε σε εμπειρία, αλλά όχι σε αθλητικότητα και φρεσκάδα. Για παράδειγμα, η είσοδος του Κουζέλογλου, χωρίς να έχει βάλει πολλούς πόντους, μας βοήθησε πολύ στον τομέα του αμυντικού ριμπάουντ, στη διάθεση και στο πως κυνηγήσαμε στην άμυνα. Αυτό δείχνει, ότι έχουμε βοήθεια σε αυτό το κομμάτι και από άλλους Έλληνες παίκτες. Μας βοηθούν πολύ για να μην πέφτει ο ρυθμός μας».

Για τα ρόστερ με έξι Αμερικανούς και τις αποστάσεις των 12 ομάδων που έχουν μειωθεί:
«Συμφωνώ απόλυτα. Είναι βασικό το θέμα των έξι Αμερικανών. Κακά τα ψέματα, είναι πιο εύκολο να αποκτήσεις Αμερικάνους παίκτες, σε πιο χαμηλές τιμές, παρά Ευρωπαίους. Οι πολύ καλοί Ευρωπαίοι, που θα μπορούσαν να παίξουν σε μια ομάδα σαν το Λαύριο, θα κόστιζαν πολύ περισσότερο από έναν Αμερικάνο που φέρνουμε τώρα με 4-5.000 δολάρια το μήνα. Έτσι, έχει γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και ομάδες σαν τη δική μας, σαν τον Προμηθέα, είναι αρκετά ψηλά. Έχει παίξει ρόλο σε αυτό και η ιστορία με τον Άρη, που δεν είναι στην κατάσταση που θα περιμέναμε».

Για τον τρόπο που επιλέγει ο Αμερικανούς το Λαύριο:
«Θα είμαι ειλικρινής. Σχεδόν σε όλες τις ομάδες, όλοι οι προπονητές, έχουμε δει περίπου τους ίδιους παίκτες. Σε γενικές γραμμές, όλοι οι παίκτες που παίρνουμε στις ομάδες μας, κάποια μάτια, τους έχουν δει. Τα ζητήματα είναι δύο. Να έχεις επιλέξει τον τρόπο που θα παίξεις και να καταφέρεις να ταιριάξεις παίκτες με χαρακτηριστικά που σου ταιριάζουν πραγματικά στην ομάδα. Το δεύτερο είναι, πως η ομάδα αυτή, δέχεται ή δεν έχει την πίεση στο να σου βγάλει ένας παίκτης το αποτέλεσμα. Αφού μιλάμε για το Λαύριο-ΠΑΟΚ να φέρω ένα μικρό παράδειγμα. Δε νομίζω ότι είναι κακή επιλογή για τον ΠΑΟΚ ο Κρουμπάλι. Καθόλου κακή επιλογή. Απλά νομίζω ότι ένας παίκτης είναι πιο εύκολο να αποδώσει στο Λαύριο, παρά στον ΠΑΟΚ. Είναι άλλα τα μεγέθη. Ακόμα και τρίτο να ήταν το Λαύριο και δωδέκατος ο ΠΑΟΚ, παραμένουν διαφορετικά τα μεγέθη. Παίζουν και αυτά πολύ σημαντικό ρόλο».

Για τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του Κρουμπάλι που τον ξέρει καλά από το Λαύριο:
«Η διαφορά σε σχέση με το Λαύριο, είναι ότι οι μία-δύο κακές επιλογές στην επίθεση, δε θα φανούν, διότι θα ξαναπάρει εύκολα τη μπάλα και θα έχει το δικαίωμα και την ευχέρεια, να κάνει τον κόσμο να ξεχαστεί. Σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ, οι δύο-τρεις κακές επιλογές που θα κάνει, επειδή είναι σε μια ομάδα με άλλες δυνατότητες, άλλους παίκτες. καλύτερο ροτέισον και θεωρητικά πρέπει να ακουμπήσουν και άλλοι παίκτες τη μπάλα, μπορεί αυτό να φανεί και να πέσει η ψυχολογία του. Επειδή τον ξέρω πολύ καλά τον «Ους», θεωρώ ότι είναι ένα καταπληκτικό παιδί για ομάδα. Και χαρακτήρας αλλά και φοβερός δουλευταράς. Νομίζω ότι παίζει μπάσκετ πολύ παραπάνω από το ταλέντο που είχε αρχικά, για αυτό το λόγο. Είναι πάρα πολύ χρήσιμος και για μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ. Απλά, επειδή κάνει πολλά πράγματα από αυτά που τα βλέπουν οι προπονητές, αλλά δεν τα βλέπουν οι υπόλοιποι, σε μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ, που ο κόσμος έχει απαιτήσεις, μπορεί να αδικείται λίγο. Δεν εννοώ από τον προπονητή του φυσικά, αλλά από τους απ'εξω».

Για το στόχο του Λαυρίου που πλέον είναι μόνο του στην τρίτη θέση:
«Η σκέψη μας ήταν η παραμονή, το καλοκαίρι που ψάχναμε να βρούμε ξένους, που ψάχναμε να βρούμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες που πάνε να σωθούν και μιλάω όχι για τους ξένους που ψάχνουν η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, αλλά για αυτούς που ψάχνουν οι ομάδες που θεωρητικά θα είχαν στόχο να σωθούν. Έτσι ξεκινήσαμε κι εμείς, Να σωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να πάμε για κάτι καλύτερο. Θεωρώ ότι οι επτά νίκες που έχουμε κάνει είναι υπεραρκετές σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, οπότε ναι, το θέλουμε αφού πέρσι μπήκαμε στα πλέι οφ, φέτος να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω από την όγδοη θέση. Δε μπορούμε να κρυφτούμε ούτε να πούμε ότι θα είμαστε χαρούμενοι αν κάνουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, άλλες δύο νίκες και πάμε στις εννιά και σωθούμε. Έτσι γίνεσαι και καλύτερος, πάντα πρέπει να προσπαθείς για το καλύτερο».

Για τη μάχη της τετράδας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Λαύριο και Προμηθέα Πάτρας:
«Καταρχάς πιστεύω ότι θα είναι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ στην τετράδα. Είμαι βέβαιος για αυτό. Θέλω να πω κάτι για την ομάδα μου. Εμείς είχαμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω λίγο ευνοϊκό, με την έννοια ότι είχαμε κάποια δύσκολα παιχνίδια στην έδρα μας, τα οποία καταφέραμε και τα κερδίσαμε και με εμφαντικό τρόπο, αλλά ήταν στη δική μας έδρα. Θεωρώ ότι έχουμε πάρα πολύ δύσκολο δεύτερο γύρο για να μπορούμε να πούμε ότι μπορούμε να είμαστε στην τρίτη θέση. Νομίζω ότι εκεί θα είναι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Υπάρχει ο Προμηθέας, εμείς που ενδεχομένως δείχνουμε να μπορούμε, αλλά και ο Κολοσσός Ρόδου. Τον θεωρώ πολύ καλή ομάδα, για άλλη μια χρονιά πολύ σοβαρή. Το πρόγραμμα του ήταν αρκετά δύσκολο κι έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα για το πρόγραμμα που είχε. Ενδεχομένως να μπορεί να κάνει την είσοδο στην τετράδα, να δυσκολέψουν αυτό το «δίδυμο» της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ για τις θέσεις 3-4. Ο Προμηθέας μετά τις τρεις ήττες που έκανε, έμεινε λίγο πίσω. Θα τον είχα για πιο ψηλά, ακόμα και να χτυπούσε την τρίτη θέση, αλλά θεωρώ ότι αυτές οι τρεις συνεχόμενες ήττες, λιγάκι θα τον κλονίσουν και ίσως πέσει πιο κάτω. Όχι όμως ότι θα χάσει το δρόμο του».

Ακούστε στη συνέχεια τη συνέντεξη του τεχνικού του Λαυρίου...

Διαβάστε ακόμη...