O ΠΑΟΚ κάνει… ρουά ματ

Απο forza : Το Τμήμα Σκάκι του ΑΣ ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη οικογένεια, που εξελίσσεται, διεκδικεί διακρίσεις και πρωτοπορεί
Πηγή: forza
O ΠΑΟΚ κάνει… ρουά ματ

Από το Σεπτέμβριο του 2013, όταν και ελήφθη η απόφαση για τη δημιουργία του, ο ΑΣ ΠΑΟΚ διαθέτει τμήμα σκάκι, το οποίο προπονείται στα γραφεία του Συλλόγου.

Επικεφαλής του τμήματος είναι ο Σάββας Μάτσας. Ένας άνθρωπος, που με πολύ μεράκι και μεγάλη αγάπη τόσο για το σκάκι όσο και για τον ΠΑΟΚ, κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το άθλημα να εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου και να φτάσει εκεί που αξίζει. Τα δύο ηλικιακά τμήματα της ομάδας προπονεί ο Αστέρης Κόμσουλας. Ο νεαρός προπονητής έχει πετύχει πολλές διακρίσεις ο ίδιος σαν αθλητής και πλέον σκοπός του είναι να βελτιώσει τις ικανότητες των μικρών αλλά και των μεγάλων σκακιστών του Δικεφάλου. Στόχος του τμήματος είναι η πνευματική άσκηση των αθλουμένων αλλά και η συμμετοχή τους σε όσο το δυνατόν περισσότερες εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, εκπροσωπώντας τον ΠΑΟΚ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Από πλευράς ΑΣ ΠΑΟΚ έχει εκδοθεί δελτίο τύπου στην Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και δεκάδες αθλητές αναμένεται να λάβουν το επόμενο διάστημα μέρος σε πρωτάθλημα, κύπελλο και διεθνή τουρνουά. Ο Δικέφαλος ανήκει στην τοπική ένωση σκακιστών Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής, στην οποία υπάρχουν περίπου 37 σωματεία. Οι πρωταθλητές και οι κυπελλούχοι απ’ όλες τις ενώσεις στην Ελλάδα, συγκεντρώνονται κάποια στιγμή ώστε να διεξαχθούν τα τελικά. Πέρσι στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 8ος  σε ισοβαθμία με τον 5ο ανάμεσα σε 17 σωματεία, ενώ στο κύπελλο έφτασε μέχρι την 8άδα. Το 2015 το τμήμα έφτασε στο φάιναλ φορ, όταν με χορηγία του Ιβάν Σαββίδη η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Μακεδονία Παλάς.

“ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΟΜΠΙ”

Για την αγάπη τους για το σκάκι και τον ΠΑΟΚ μίλησαν στη FORZA οι σκακιστές του τμήματος, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τη μοναδικότητα του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος.

Σωκράτης Σάρδης: “Το σκάκι για μένα είναι τρόπος ζωής και αντιμετώπισης της καθημερινότητας, γίνεσαι εξυπνότερος και πιο πειθαρχημένος άνθρωπος . Γιατί στον ΠΑΟΚ; Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι κι αυτός τρόπος ζωής… “

Γεώργιος Μανωλακάκης: “Μέσα από το σκάκι, ο καθένας μαθαίνει τακτικές, που μπορεί να εφαρμόσει στη ζωή και την επαγγελματική του καριέρα. Ασχολούμαι από μικρή ηλικία με το άθλημα όμως για πρώτη φορά εντάχθηκα το 2015 σε κάποιο Σύλλογο. Ξεκίνησα από τα Πεύκα και στη συνέχεια μεταγράφηκα στον ΠΑΟΚ, όπου βελτιώνομαι και γω προσωπικά μέσα από τις προπονήσεις μιας μεγάλης ομάδας”.

Ευάγγελος Πέτλης: “Αγωνίζομαι εδώ και δύο χρόνια στον ΑΣ ΠΑΟΚ. Το σκάκι είναι κάτι παραπάνω από ένα χόμπι για μένα. Στο τμήμα είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και μου δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχω στο πρωτάθλημα και να έρχομαι αντιμέτωπος με μεγάλους αντιπάλους”.

Κωνσταντίνος Στιακάκης: “Είμαι μικρό διάστημα μέλος της ομάδας και χαίρομαι πολύ που βλέπω πως γίνεται σημαντική δουλειά. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας ιστορικός Σύλλογος με μεγάλες επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα. Οι στρατηγικές που συναντάμε στο σκάκι αποτυπώνονται σε πολλές εκφάνσεις της ζωής μας και αυτό κάνει το συγκεκριμένο άθλημα μοναδικό”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι προπονήσεις του τμήματος ενηλίκων πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη (19:00-21:00) στα γραφεία του ΑΣ ΠΑΟΚ, που βρίσκονται στη θύρα 7 του γηπέδου της Τούμπας.
Το παιδικό τμήμα προπονείται κάθε Τρίτη (17:30-19:00) στον ίδιο χώρο. Ο κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να απευθυνθεί για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο 6980 939-232 (έφορος τμήματος, Σάββας Μάτσας) και στα γραφεία του ΑΣ ΠΑΟΚ (2310 988-000).

Οι μικροί σκακιστές παίρνουν το λόγο

Οι μικρότεροι αθλητές του ΠΑΟΚ, μέσω της παιδικής τους αθωότητας, μεταφέρουν τα συναισθήματά τους για το σκάκι. Ο Παύλος, είναι μαθητής της Α’ Γυμνασίου και όπως λέει στη FORZA, ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα στο σχολείο και από τότε είναι το αγαπημένο του χόμπι. Ο Αναστάσης, που πηγαίνει στην Δ’ Δημοτικού, βλέπει το σκάκι σαν ένα άθλημα για το μυαλό του, περνάει πολύ όμορφα στην προπόνηση ενώ είδωλό του είναι ο κορυφαίος, Γκάρι Κασπάροφ. Ο μικρότερος της σκακιστικής παρέας είναι ο Στέργιος, ο οποίος είναι μαθητής της Γ’ Δημοτικού, θέλει να παίξει σκάκι τόσο καλά όσο ο παππούς του ενώ το χαμόγελό του κατά τη διάρκεια της προπόνησης μαρτυρά από μόνο του την αγάπη του για το άθλημα. Ο Μάνος πηγαίνει στη Β’ Γυμνασίου, μαθαίνει σκάκι υπό τις συμβουλές του Αστέρη Κόμσουλα, ο οποίος είναι και το πρότυπό του (όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο μικρός σκακιστής) ενώ πιστεύει πως το πνευματικό αυτό άθλημα τον βοηθάει να αναπτύσσει τις γνώσεις του και να γίνεται πιο έξυπνος.

Πηγή : FORZA

Διαβάστε ακόμη...