Ξύπνησε έγκαιρα, πήρε διπλό! (2014)

Για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, o ΠΑΟΚ σαν σήμερα στις 27/11/2014 πέρασε από την "Μπορίσοφ Αρένα" κερδίζοντας 0-2 την Ντιναμό Μινσκ, χάρη σε γκολ του Κλάους...
Πηγή: Retro team
Ξύπνησε έγκαιρα, πήρε διπλό! (2014)

Μπροστά σε ελάχιστους θεατές (ανάμεσά τους και 100 ηρωικούς ΠΑΟΚτσήδες) και με έντονο το κρύο στην «Μπορίσοφ Αρένα», ο Άγγελος Αναστασιάδης, παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Ρατς – Βίτορ – Κατσικά – Σκόνδρα στην άμυνα, μπροστά τους ο Τζιόλης – Τσανδάρης – Κάτσε – Σαλπιγγίδης στη μεσαία γραμμή και Αθανασιάδης – Περέιρα στην επίθεση, σε ένα 4-4-2 με παραλλαγές.

Μόλις στο 3ο λεπτό, χάθηκε τεράστια διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όταν μετά από λάθος της άμυνας των Λευκορώσων, ο Κλάους βγήκε σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Ιγκνάτοβιτς με τον τελευταίο να αποκρούει, η μπάλα πήγε στον Περέιρα που σούταρε με τον τερματοφύλακα εκτός θέσης, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και έμεινε το 0-0!

Στο πρώτο 15λεπτο, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει, η Ντιναμό έπαιζε στο μισό γήπεδο, χωρίς να δημιουργηθεί κάποια αξιομνημόνευτη φάση μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 27' ο Αναστασιάδης είδε τον Κατσικά να ζητάει αναγκαστική αλλαγή και να παραχωρεί τη θέση του στον Τζαβέλλα σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα είχε δώσει χώρους στους γηπεδούχους που άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση, ενώ Αθανασιάδης και Περέιρα έδειχναν αποκομμένοι.

Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με τις ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια, τον Αναστασιάδη να είναι έξαλλος με την εικόνα της ομάδας, που ήταν φανερά επηρεασμένη από το κρύο κρύο αλλά κυρίως την αγωνιστική απραξία των τελευταίων εβδομάδων!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Γκολάσα πέρασε στη θέση του Σαλπιγγίδη... Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα στη μεσαία γραμμή και η Ντιναμό είχε 1-2 καλές στιγμές να ανοίξει το σκορ, με τον Γλύκο να φωνάζει παρών και να αποσοβεί το 1-0 με καλές τοποθετήσεις του.

Χωρίς ενέργεια ο ΠΑΟΚ και με τον Ρατς να μην βοηθάει στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, μένοντας καθηλωμένος στην άμυνα, ο Δικέφαλος δέχτηκε πίεση από τους γηπεδούχους που έδειχναν να θέλουν τη ρεβάνς της βαριάς ήττας τους στον πρώτο αγώνα. Όλα αυτά μέχρι το 65'.

Κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ ξύπνησε και βγήκε στην επίθεση, πιέζοντας την Ντιναμό, δείχνοντας διάθεση να φύγει από την Μπορίσοφ Αρένα με το διπλό στις αποσκευές του.

Στο 71΄ο Περέιρα μπήκε στην περιοχή, αλλά σούταρε με ανάποδο πόδι πάνω στον Ιγκνάτοβιτς στην πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στην επανάληψη, με την ομάδα από εκείνο το σημείο και μετά να ανεβάζει την απόδοσή της και να πιέζει τους Λευκορώσους, που έδειχναν σημάδια κόπωσης.

Στο 79' ο Περέιρα βρήκε τον Τζανδάρη που από κοντά αλλά πλάγια, πλάσαρε με τον Ιγκνάτοβιτς να αποκρούει. Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 82ο λεπτό όταν εκπληκτικό γύρισμα του Περέιρα στην καρδιά της άμυνας της Ντιναμό, το εκμεταλλεύτηκε ιδανικά ο Κλάους ανοίγοντας το σκορ!

Κερασάκι στην τούρτα το 0-2 που ήρθε στο 88' πάλι με τον Αθανασιάδη, σε μια φάση στην οποία ο παίκτης του ΠΑΟΚ έδειξε να τραυματίζεται στην προσπάθειά του να βρει δίχτυα. Με εκείνο το τρίποντο ο Δικέφαλος έφτασε τους 7 βαθμούς, όσους είχε και η Γκινγκάμπ (έχασε 1-2 από την Φιορεντίνα) και όλα θα κρινόταν πλέον την τελευταία αγωνιστική στην Τούμπα, σε παιχνίδι στο οποίο αρκούσε στον ΠΑΟΚ νίκη με οποιοδήποτε σκορ...

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ντιναμό Μινσκ: Ιγκνάτοβιτς, Πολιτεβιτς, Κάρποβιτς, Βερετίλο, Κοντσεβόι, Σιμοβιτς, Νίκολις, Ουντότζι (73' Γιαρότσκι), Στάσεβιτς, Αντάμοβιτς, Τζε τζε (80΄Ντιό)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς (27' Τζαβέλλας), Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα, Αθανασιάδης (89' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (46' Γκολάσα).

..............................................................

Δηλώσεις:

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης, οποίος τόνισε πως η εγχώρια αγωνιστική απραξία δεν έκανε καλό στο Δικέφαλο.

Πιο συγκεριμένα:

"Χάσαμε τον Κατσικά που έχει μια θλάση και μάλλον θα τον κρατήσει 20-30 μέρες έξω. Ήταν ένα δύσκολο ματς υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και ήταν λογικό να κάνουμε πάρα πολλά λάθη. Δεν μπορείς να υπολογίσεις σε τέτοιο γήπεδο κάποια πράγματα με αποτέλεσμα να έχουν πολλά προβλήματα τα παιδιά. Κρατάω μόνο τα θετικά. Ήταν φανερό να υπάρχει πρόβλημα και από την αγωνιστική απραξία. Χρειαστήκαμε μία ώρα για να βρούμε τα πατήματα μας. Να τρέξουμε, να δώσουμε γρήγορες πάσες. Για να κάνουμε ότι κάνουμε τόσο καιρό στο γήπεδο. Σε κανέναν δεν κάνει καλό η αγωνιστική απραξία. Ούτε στην ομάδα, ούτε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε στους παίκτες, ούτε στον κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι η τελευταία αναβολή".

Για το γεγονός ότι η ομάδα ανέβηκε μετά το 60': "Εκτός από την θέληση των παιδιών να νικήσουν τις αντίξοες συνθήκες, το κακό γήπεδο και την αγωνιστική απραξία, ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο για την ομάδα μας είναι ότι τρέχουμε. Τρέχουμε πολύ".

................................................................

Ο Γιάννης Σκόνδρας μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ στη Λευκορωσία, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο παιχνίδι, επισημαίνοντας πως η ομάδα έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους "32"...

Διαβάστε το σύντομο σχόλιό του:

"Για εμάς είναι σημαντικοί οι τρεις βαθμοί που πήραμε. Ο στόχος μας μετά το ματς στην Φιορεντίνα ήταν να κάνουμε το δύο στα δύο και απόψε κάναμε το πρώτο βήμα. Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε. Δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, κάναμε πολλά λάθη στο παιχνίδι, ήμασταν επιπόλαιοι, αλλά τελικά τα καταφέραμε και φεύγουμε νικητές".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...